Unghiile press-on: ce sunt, avantaje și dezavantaje
 

Unghiile presate: ce sunt, avantaje și dezavantaje

Dacă sunteți în căutarea unei manichiuri rapide, creative și neasistate, unghiile false press-on sunt perfecte. Acest vechi sistem de manichiură a revenit în tendințe!
Unghiile presate: ce sunt, avantaje și dezavantaje

Ultima actualizare: 26 septembrie, 2022

Majoritatea femeilor au folosit unghii false la un moment dat. Cu toate acestea, nu toată lumea cunoaște unghiile press-on. Acest model îmbunătățit schimbă aspectul manichiurii fără a petrece ore întregi în salon.

Ușurința de aplicare și gama largă de modele sunt doar câteva dintre avantajele acestor unghii. Prin intermediul rețelelor de socializare, mulți creatori de conținut demonstrează simplitatea aplicării și înlăturării acestora. La fel ca în cazul oricărei proceduri, atât timp cât o efectuați corect, sănătatea unghiilor nu este pusă în pericol.

Ce sunt unghiile press-on?

Unghiile press-on se lipsesc atunci când sunt apăsate pe unghia naturală. Trebuie doar să apăsați pentru câteva secunde pentru a le atașa. Aerul nu trebuie să pătrundă între unghia naturală și cea falsă. Este nevoie de un adeziv adecvat, precum și de pregătirea unghiilor pentru a reduce riscul de detașare.

Metoda este ideală pentru schimbarea modelului de manichiură în câteva minute. Există modele și stiluri diferite, fără a lucra direct pe unghia naturală.

Aceste accesorii sunt fabricate din rășină acrilică. Le puteți cumpăra la pachet, iar unele sunt reutilizabile. Nu sunt scumpe și puteți găsi oferte care includ lipiciul și lacul de protecție.

Modele de unghii din plastic
Unghiile press-on sunt reutilizabile. Durabilitatea lor depinde de pregătirea anterioară a unghiilor și de îngrijirea ulterioară.

Cum se aplică unghiile press-on?

Există un secret pentru a monta corect unghiile adezive: alegerea corectă a mărimii. Verificați dacă unghiile false corespund dimensiunilor reale. Majoritatea mărcilor listează dimensiunile.

Urmează aplicarea:

 1. Curățați: reziduurile și murdăria de pe unghii împiedică lipirea pieselor celor false. Pachet de unghii press-on include adesea șervețele de curățare. În caz contrar, folosiți alcool sau soluție de îndepărtare a lacului de unghii.
 2. Îngrijiți: uscați unghiile și tăiați cuticulele.
 3. Lipiți: seturile de unghii press-on vin cu propriul lipici sau bandă dublu adezivă. Lipiciul se folosește ca lacul de unghii. Banda adezivă este ideală dacă schimbați unghiile frecvent.
 4. Aliniați și presați: pentru a fixa piesa, este recomandat să așteptați câteva secunde după ce ați pus lipiciul. Aliniați și apăsați câteva secunde pentru a asigura fixarea.

Avantajele și dezavantajele unghiilor press-on

Unghiile press-on reprezintă o soluție pentru manichiura acasă. Alte avantaje și dezavantaje sunt:

Beneficii

 • Nu trebuie să așteptați să se usuce: după montaj, puteți aplica lacul dorit, fără să așteptați ore întregi ca lipiciul să se usuce.
 • Puteți aplica gel: pe aceste unghii puteți folosi gelul clasic aplicat pe unghiile naturale. Urmați tutorialele de nail art pentru a obține rezultate incredibile.
 • Există numeroase modele: veți găsi nenumărate modele de unghii false pentru a crea look-uri de zi sau de noapte, simple sau sofisticate. Pot fi ajustate în formă dreptunghiulară, ascuțită sau rotunjită.
 • Puteți schimba des aspectul unghiilor: modificați modelul în funcție de stil. Acesta este unul dintre marile avantaje ale unghiilor press-on. Dacă doriți, puteți avea o manichiură diferită în fiecare zi.
 • Sunt durabile: puteți înțelege acest lucru ca pe un avantaj sau un dezavantaj. Pot rezista până la 4 săptămâni. Rezistența este determinată de lipici, îngrijire, marca și obiectivul pentru care ați montat aceste unghii. Dacă stau mult timp în apă, rezistă mai puțin.

Dezavantaje

 • Posibilă deteriorare a unghiei: există posibilitatea de a afecta dezvoltarea naturală a unghiilor. Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie menționează fragilitatea, liniile albe și alte leziuni drept consecințe.
 • Expunerea la substanțe chimice: compoziția adezivilor pentru unghii presupune parfumuri înțepătoare care sunt uneori dăunătoare sănătății. În plus, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor indică faptul că industria de unghii false folosește substanțe delicate legate de alergii, astm și dermatită.
 • Risc de infecție: se întâmplă la orice sistem de unghii artificiale. Întreținerea incorectă și amplasarea necorespunzătoare poate provoca apariția ciupercilor. De obicei, acest lucru se întâmplă dacă există spațiu între unghii, care permite acumularea umidității. Clinica Mayo explică faptul că, dacă infecția fungică este profundă, există un risc crescut de decolorare, îngroșare și deteriorare a unghiilor.
Femeie care folosește unghiile press-on
Unghiile press-on au multe modele și decorațiuni. Trebuie să le aplicați corect pentru a evita inconvenientele.

Îngrijirea de care au nevoie unghiile naturale după folosirea unghiilor press-on

Pentru ca unghiile false să reziste mai mult, evitați presiunea inutilă. De asemenea, faceți baie în apă caldă, deoarece apa fierbinte distruge mai repede adezivul.

În ceea ce privește îngrijirea ulterioară, atunci când îndepărtați unghiile press-on, hidratați-le pe cele naturale cu lacuri de unghii care conțin vitamina E. Uleiurile de argan și lavandă întăresc unghiile, le stimulează creșterea și le regenerează. Ați folosit astfel de unghii? Vreți să le încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.