Ce este piercingul industrial și cum trebuie îngrijit?
 

Ce este piercingul industrial și cum trebuie îngrijit?

Deși este un accesoriu frapant, piercingul industrial are nevoie de îngrijire strictă pentru ca întregul proces să fie un succes.
Ce este piercingul industrial și cum trebuie îngrijit?
Leidy Mora Molina

Scris și verificat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 08 septembrie, 2022

Aspectul fizic primește multă atenție, deoarece transmite gusturi, confort, personalitate și libertate de exprimare. Accesorii de tot felul sunt folosite pentru a înfrumusețare și definirea stilului personal. Descoperiți ce este piercingul industrial și cum trebuie îngrijit!

Piercingurile au fost adoptate cu succes în lumea modei pentru a consolida diversitatea, a evidenția anumite zone ale corpului, a modifica imaginea în funcție de personalitatea fiecărui individ și a încuraja originalitatea. Există o intenție vizuală clară, așadar urechile sunt unul dintre locurile preferate pentru piercinguri, mai ales pentru cele industriale.

Piercingul industrial este accesoriul ce se introduce în cartilajul părții superioare a urechii. Două perforații sunt unite de o bară metalică ce traversează cele două orificii.

Ce este piercingul industrial și care este procedura de introducere?

Pentru a nu vă asuma riscuri, pentru a avea grijă de sănătate și pentru ca piercingul industrial să fie un succes, procesul implică planificare, pregătire și siguranță.

Este important de reținut că, atât timp cât procedura este efectuată de un profesionist calificat, totul este simplu și durează doar câteva minute. Procedura corectă de găurire este următoarea:

 1. Specialistul trebuie să dezinfecteze întreaga zonă pentru a o străpunge, precum și bijuteriile, acele și mănușile pe care le va folosi. Acest lucru este esențial pentru a preveni infecțiile.
 2. Apoi, va stabili cele două puncte. Specialistul vă va sfătui cu privire la cele mai potrivite locuri de amplasare, astfel încât să puteți lua cea mai bună decizie.
 3. Specialistul folosește un ac gol pentru a crea prima gaură, apoi perforează al doilea punct cu un ac diferit.
 4. În cele din urmă, trece prin cele două găuri cu o bară industrială și montează o bijuterie mică rotundă la fiecare capăt.
Bărbat cu piercing industrial
Igiena celui care efectuează piercingul este vitală pentru a preveni infecțiile care complică procedura.

De ce depinde succesul piercingului?

Înainte de orice tip de perforație, trebuie să fiți informați despre subiect și să cunoașteți toate fazele procedurii. Veți evita astfel improvizațiile care afectează rezultatul final.

În mod similar, pentru ca piercingul industrial să fie finalizat cu succes, este esențial să se facă o analiză prealabilă a urechii ce urmează să fie străpunsă. Din acest motiv, apelarea la un expert este esențială.

Trebuie aleasă cea mai bună poziție a bijuteriei și unghiul corect pentru a străpunge cartilajul, ținând cont de faptul că urechile au dimensiuni și forme specifice.

Ignorarea acestui pas poate duce la străpungerea părții greșite a urechii și poate cauza disconfort, iritații și dureri. O procedură executată poate deveni o problemă gravă. Analiza urechii este cheia pentru a selecta dimensiunea adecvată a barei industriale.

Posibilitatea de infectare la piercingul industrial

După piercing, anumite reacții pot fi considerate normale. Reacțiile adverse frecvente includ: inflamație, durere, sângerare, vânătăi sau roșeață a pielii din jur.

Aceste simptome nu ar trebui să dureze mai mult de câteva zile. De asemenea, este posibil să simțiți mâncărime și să existe puroi în rană, până când se formează crusta.

Totuși, în anumite cazuri pot apărea infecții din cauza neatenției sau nerespectării sfaturilor date de expert. În cazul piercingurilor industriale, pot apărea colonii de microorganisme din cauza apropierii de o zonă grasă, cum ar fi părul.

În plus, posibilitatea de infectare este puțin mai mare deoarece există două perforații. Cu toate acestea, igiena adecvată previne orice disconfort.

Simptomele infecției în cazul piercingului industrial pot include:

 • Sângerări abundente
 • Puroi în cantități mari
 • Inflamație care nu dispare
 • Durere puternică

Ce să faceți în caz de infecție?

Nu lăsați piercingul industrial să se infecteze, deoarece cartilajul superior al urechii este o zonă care se vindecă greu din cauza lipsei vascularizării. Din fericire, puteți lua măsuri pentru a preveni progresul și agravarea situației dacă apare o infecție. Acestea sunt:

 • Curățați zona cu o soluție salină pentru a ține infecția la distanță.
 • Nu îndepărtați piercingul, deoarece se pot forma noduli în găuri.
 • Aplicați gheață pentru a reduce inflamația și roșeața care pot apărea în jurul zonei infectate.
 • Uscați foarte bine întreaga zonă după curățare și mențineți-o mereu curată

Dacă simptomele persistă sau se agravează, este necesară consultarea unui medic.

Cum să îngrijiți corect piercingul industrial?

Îngrijirea după piercingul industrial este esențială pentru a ajuta la accelerarea procesului de vindecare a fiecărei găuri. De asemenea, este necesar să împiedicați instalarea bacteriilor și formarea de țesuturi noi. Iată ce trebuie să faceți pentru ca piercingul industrial să se vindece în mod corespunzător:

 • Spălați zonele perforate de 3 ori pe zi. Această curățare poate fi efectuată cu apă și săpun.
 • Evitați ca zona să aibă orice tip de contact cu părul.
 • Nu mutați bijuteria. Acest aspect este cheie pentru a nu murdări bara.
 • Nu dormiți pe piercing, deoarece se poate inflama și înroși.
 • Curățați bijuteria cu ser fiziologic pentru a preveni acumularea murdăriei.
 • Nu îndepărtați piercingul înainte ca rana să fie complet vindecată. Acest lucru poate provoca leziuni grave.
 • Curățarea nu se poate face cu alcool, deoarece acesta este un lichid contraproductiv pentru procesul de vindecare.
 • De asemenea, nu este recomandată utilizarea peroxidului de hidrogen sau a tincturii de iod.
 • Uscați bine zona, astfel încât să nu se acumuleze substanțe nocive.
 • Dacă vreți să schimbați bijuteria, trebuie sa așteptați cel puțin o lună pentru ca rana să se vindece definitiv.
Accesorii pentru piercingul industrial

Îngrijire atentă pentru a vă proteja noul stil

Există diverse sfaturi care trebuie luate în considerare atunci când aveți un piercing industrial. De exemplu, evitați folosirea căștilor și a obiectelor care generează mișcare în acea zonă. Evitați ținerea foarte strânsă a telefonului mobil sau chiar lăsarea părului lung peste ureche.

De asemenea, crustele nu pot fi îndepărtate brusc. Dacă se întâmplă acest lucru, apare o nouă rană. Luați în considerare că procesul de vindecare definitivă durează 6 până la 12 luni. Totul depinde de fiecare persoană.

Consultați imediat specialistul dacă observați anomalie pentru a preveni problemele majore. Puteți scoate bijuteriile numai după ce specialistul le examinează și își dă acordul.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Fornes B. Díez P. Sierra C. Complicaciones y cuidados de los piercings y los tatuajes [Internet]. Valencia: Hospital General Universitario de Valencia, 2012 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Ferrer H. Gala H. Bertrán J. Ortiz L. Piercing: ¿moda inofensiva? [Internet]. Cuba: MEDISAN, 2007 [citado 16 de febrero de 2021]
 • Kluger, Nicolas, et al. “Body piercing: a national survey in france.” Dermatology 235.1 (2019): 71-78.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.