7 tehnici de manichiură la modă
 

7 tehnici de manichiură la modă

Pentru un aspect perfect al mâinilor, îngrijirea unghiilor este esențială. De la manichiura simplă la cea elaborată, vă prezentăm ultimele tendințe de nail art!
7 tehnici de manichiură la modă

Ultima actualizare: 01 aprilie, 2023

Prima impresie oferită de mâini spune multe despre imagine; prin urmare, manichiura este de mare importanță. Ce tehnici de manichiură sunt la modă în acest sezon?

De ce aspecte trebuie să țineți cont pentru o manichiură modă?

Oricare ar fi manichiura aleasă, este important să țineți cont de aspectele de bază. Forma pe care vreți să o dați unghiilor este primordială; unele femei preferă să le poarte extra lungi, iar altele le doresc scurte datorită confortului, funcționalității și ușurinței de întreținere.

În cazul unghiilor lungi, formele rotunde sau migdalate sunt cele preferate. Unghiile scurte sunt adesea pătrate. Culorile variază de la tonuri naturale la tonuri îndrăznețe și chiar unghii lipsite de culoare. În ceea ce privește modelele, totul depinde de gusturi.

Manichiura la modă este personalizată. Ceea ce face diferența este tehnica folosită.

7 tehnici de manichiură la modă

1. Unghii acrilice

Această metodă este considerată o extensie a unghiilor naturale. Acrilul propune un aspect impunator. Tehnica impune pilirea bazei originale, adăugarea de acril și finisarea cu un întăritor special.

Unghiile sunt modelate pentru a asimila mai bine umplutura. Efectul acrilic durează până la 1 lună și tehnica poate fi combinată cu nail art. Aceste unghii sunt rezistente, iar caracteristica lor modelabilă favorizează alegerea lungimii dorite.

2. Unghii cu gel

Unghiile cu gel au trei straturi suprapuse. Primul este o bază, al doilea este o culoare, iar ultimul este o protecție specială. Fiecare strat este uscat în lampă cu lumină ultravioletă.

Gelul arată mai natural decât manichiura acrilică, dar nu este ideal pentru unghiile foarte lungi. Se usucă destul de repede și procesul este lipsit de vapori nocivi. Aceste unghii rezistă de la 3 până la 5 săptămâni, atâta timp cât sunt bine lucrate.

Manichiură simplă la modă
Gelurile pentru unghii cresc rezistența manichiurii.

3. Unghii cu gel moale

Unghiile cu gel moale sunt o variație a unghiilor presate. Tehnica este rapidă și confortabilă; dezavantajul este folosirea lămpilor cu LED pentru uscare.

Finisajul este flexibil și oarecum gros. Lungimea este adaptabilă, iar manichiura durează până la 4 săptămâni, în funcție de creșterea unghiilor naturale.

4 . Unghii cu poligel

Această manichiură constă în punerea pudrei acrilice pe o bază de gel, oferind posibilitatea modelării lucrării. Unghiile se întăresc sub lumină LED sau UV și nu sunt rigide.

Manichiura este confortabilă și rezistă cel puțin 2 săptămâni. Pentru a o îndepărta, este nevoie de pilire. Dacă există reziduuri după pilire, se folosește puțină acetonă.

5. Unghii jelly

Transparența culorilor este scopul manichiurii jelly. Tehnica se executa pe unghii false. Lacurile colorate sunt amestecate cu lacuri transparente pentru a fi diluate.

6. Nail art

Nail art cuprinde toate ideile care vă trec prin minte. Caracteristicile acestei tehnici sunt:

  • Strălucire
  • Strasuri
  • Imprimeuri
  • Margini triunghiulare
  • Desene de mare efect
  • Culori neon, nud, mate sau combinate

Abilitățile artistului dau originalitate lucrării.

Tehnici de manichiură colorată la modă
Nail art nu cunoaște limite. Totul ține de imaginația tehnicianului.

7. Manichiură cu lacuri semipermanente

Unghiile vopsite cu ojă semipermanentă se remarcă prin faptul că sunt impecabile și naturale. Este o tehnică elegantă, ideală în cadre formale.

Manichiura nu este complicată. Trebuie doar să piliți unghia pentru a obține forma care vă place și să aplicați mai multe straturi de lac. Vopselele conțin gel și se fixează în lampă. Manichiura rezistă cel puțin câteva săptămâni și se îndepărtează cu un agent de îndepărtare a ojei.

Precauții în timpul executării manichiurii la modă

Food and Drug Administration (FDA) ne îndeamnă verificăm etichetele produselor cosmetice pentru manichiură pentru a afla compoziția acestora și a preveni reacțiile alergice.

Clinica Mayo recomandă mersul la saloanele de înfrumusețare cu licență și tehnicieni atestați. Pentru a evita deteriorarea cuticulelor și îmbolnăvirea, toate instrumentele trebuie să fie atent sterilizate.

Îngrijirea unghiilor după aplicarea tehnicilor la modă

Pentru întreținerea manichiurii, curățarea unghiilor este esențială. De asemenea, nu uitați niciodată să vă uscați mâinile, pentru a evita onicomicoza. Nu vă roadeți unghiile.

În ceea ce privește îngrijirea generală, unghiile necesită substanțe care să promoveze protecția și nutriția. Aplicați creme hidratante, seruri sau uleiuri de întărire și includeți în alimentație legumele verzi, migdalele și fructele de pădure, deoarece acestea sunt benefice pentru sănătatea unghiilor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.