Vajacial: în ce constă acest tratament pentru zona intimă?
 

Vajacial: în ce constă acest tratament pentru zona intimă?

Vajacial este o procedură cosmetică ce ajută la eliminarea imperfecțiunilor pielii din zona intimă. Cum se realizează?
Vajacial: în ce constă acest tratament pentru zona intimă?
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 11 octombrie, 2022

Vajacial este un tratament pentru zona intimă care a câștigat mult teren în ultimii ani. Termenul combină „facial” și „vagin”, referindu-se la tratamentele de înfrumusețare și îngrijire pentru zona intimă.

Unii susțin că Vajacial are mai multe beneficii. De exemplu, ajută la reducerea prezenței celulelor moarte în zonă, precum și a punctelor negre și a firelor de păr încarnate.

Ce este Vajacial pentru zona intimă?

Vajacial este un tratament cosmetic pentru zona vaginală. Este un trend apărut în Anglia, care s-a răspândit în multe țări. Include exfoliere, hidratare și curățare profundă a zonei. Se face doar dacă zona este complet epilată.

În timpul intervenției, sunt tratate zonele în care crește păr. Sunt abordate și unele zone acoperite de mucoase, cum ar fi labiile mici și intrarea în vagin.

Toată această zonă are diferite glande sudoripare, numite „glande apocrine”. Ele produc transpirație mai densă, care conține grăsimi, proteine și reziduuri rezultate din descompunerea testosteronului. De aceea, miroase diferit. Zona este mai închisă la culoare și are pielea mai sensibilă decât restul corpului.

Femeie care folosește Vajacial în zona intimă
Vajacial este o procedură estetică axată pe îngrijirea pielii vaginului.

În ce constă procedura?

Vajacial este o procedură care durează între 30 și 50 de minute. Sunt folosite diferite produse, cum ar fi măștile, cremele hidratante, exfolianții, uleiurile și chiar serurile de întinerire. În unele cazuri, se folosesc și lumini LED sau abur.

De obicei, procedura are loc după cum urmează:

 • Începe cu aplicarea de abur cu uleiuri esențiale.
 • Apoi, pielea este curățată și exfoliată. Scopul este de a deschide porii.
 • Firele de păr încarnate și blocajele vizibile de pe piele sunt îndepărtate.
 • Ulterior, se aplică o mască detoxifiantă și calmantă.
 • Apoi, se folosește o sondă de sticlă de înaltă frecvență. Aceasta transportă oxigenul adânc în pori și elimină bacteriile reziduale. De asemenea, previne creșterea părului.
 • La final, se aplică o cremă hidratantă. Aceasta oferă luminozitate și ajută la reducerea cicatricilor din zonă. Se poate aplica și un ser.

Beneficiile tratamentului Vajacial

Vajacial face ca pielea vulvei și întreaga zonă din jurul vaginului să fie mai moale și mai netedă, cu o mai mare claritate și luminozitate. Principalele beneficii ale acestui tip de procedură sunt următoarele:

 • Ajută la uniformizarea nuanței pielii.
 • Iluminează pielea, diminuând în același timp decolorarea și hiperpigmentarea.
 • Previne iritația cauzată de epilare.
 • Elimina firele de păr încarnate și previne apariția altora.
 • Elimină și previne punctele negre.
 • Îmbunătățește circulația și elasticitatea pielii.
 • Previne formarea acneei.
 • Oferă încredere și siguranță în raport cu aspectul fizic.

Câteva sfaturi

După cum am indicat deja, Vajacial se aplică numai dacă părul pubian a fost deja îndepărtat. Cu alte cuvinte, se face doar pe pielea epilată. Tratamentul se aplică la 7 zile după epilare. Cu toate acestea, dacă ați folosit ceară, puteți aplica tratamentul în aceeași zi. Se recomandă repetarea tratamentului la fiecare 2 săptămâni.

Trebuie menționat faptul că această intervenție este cosmetică și nu medicală. Nu este necesar să faceți acest lucru pentru a menține pielea sănătoasă. Daca apar probleme cu firele de par încarnate sau acnee, puteți opta pentru alte tratamente dermatologice.

Riscuri și prevenție

Deși Vajacial este potrivit pentru pielea sensibilă, nu strică niciodată să faceți un test înainte de a aplica un produs nou. În acest fel, evitați surprizele neplăcute.

Există o serie de videoclipuri despre cum să folosiți tehnica Vajacial acasă. Se vorbește despre utilizarea diferitelor produse naturale, precum ouă, ierburi și altele asemenea. Nu uitați că zona vaginală este mai sensibilă decât restul corpului.

Cel mai bine este să mergeți la un centru cosmetic cu specialiști pregătiți. Trebuie să vă asigurați că specialistul ales are licență de sănătate și că folosește produse de calitate și măsuri de igienă.

Medic care aplică tratamentul Vajacial în zona intimă
Deoarece pielea zonei intime este delicată, Vajacial trebuie aplicat numai de specialist.

Vajacial pentru zona intimă

Vajacial este un tratament care există de mai bine de un deceniu. Cu toate acestea, abia acum a devenit o modă. Este considerat o procedură de lux, nu o necesitate. Cu siguranță îmbunătățește aspectul pielii din zona intimă. Dacă vreți să faceți acest tratament, consultați un profesionist. Dacă aveți îndoieli, consultați medicul dermatolog.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Barbara G, Facchin F, Buggio L, Alberico D, Frattaruolo MP, Kustermann A. Vaginal rejuvenation: current perspectives. Int J Womens Health. 2017 Jul 21;9:513-519. doi: 10.2147/IJWH.S99700. PMID: 28860864; PMCID: PMC5560421.
 • Murphrey MB, Safadi AO, Vaidya T. Histology, Apocrine Gland. [Updated 2021 Oct 14]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482199/
 • Elsner P, Oriba HA, Maibach HI. Physiologie der Haut der Vulva: neue Aspekte [Physiology of the skin of the vulva: new aspects]. Hautarzt. 1989 Jul;40(7):411-7. German. PMID: 2668229.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.