10 tipuri de mâncare congelată pentru bebeluși - Doza de Sănătate
 

10 tipuri de mâncare congelată pentru bebeluși

Știți ce mâncare pentru bebeluși puteți congela? Vă oferim opțiuni pentru a varia mâncarea celui mic și a economisi timp prețios!
10 tipuri de mâncare congelată pentru bebeluși
Maria Patricia Pinero Corredor

Scris și verificat de nutriționistul Maria Patricia Pinero Corredor.

Ultima actualizare: 26 mai, 2022

Una dintre sarcinile care consumă cel mai mult timp ca părinți este hrănirea copiilor. De aceea, trebuie să căutați opțiuni de hrană pentru bebeluși pe care să le puteți congela. Vă prezentăm 10 tipuri de mâncare congelată pentru bebeluși!

Congelarea este o opțiune excelentă pentru conservarea alimentelor. Trebuie doar să selectați alimentele corecte și să urmați câteva sfaturi care vă permit să mențineți nutrienții, aroma și textura preparatelor.

Materiale necesare pentru a pregăti mâncare congelată pentru bebeluși

Înainte de a congela alimentele pentru bebeluși, ar trebui să faceți o listă a materialelor necesare. Acest lucru va păstra ordinea în congelator și prospețimea maximă. Atunci când mâncarea este dezghețată, aceasta își păstrează caracteristicile originale.

Etichete și marker permanent

Uneori, putem confunda unele preparate care au o culoare similară. De exemplu, un piure de morcovi și un gem de piersici. De aceea, este necesar să marcăm fiecare recipient cu numele preparatului și data fabricării.

Tavă de cuburi de gheață

Cea mai ușoară modalitate de a îngheța alimentele pentru copii, datorită porțiilor mici, este reprezentată de tăvile pentru cuburi de gheață. Cele flexibile sunt mai maleabile decât cele dure atunci când sunt scoase din congelator. Dacă nu aveți astfel de tăvi, puteți utiliza recipiente mici din plastic, astfel încât să le puteți manipula mai bine la dezghețare.

Forme de brioșe

Formele pentru brioșe funcționează ca niște tăvi pentru cuburi de gheață. Odată ce alimentele pentru copii sunt congelate, acestea pot fi transferate într-o pungă pentru congelator din plastic sau într-un recipient din plastic cu capac.

Mâncare congelată pentru bebeluși

Tăvi de coacere pentru brioșe

De asemenea, puteți folosi tăvile pentru brioșe dacă doriți să congelați alimentele pentru copii, acoperindu-le cu hârtie de ceară sau pergament.

Pungi pentru congelator

Potrivit profesorului Roberto Massini, toate alimentele congelate trebuie protejate de arsuri. Acest lucru poate păta, deteriora sau deshidrata alimentele. Punga pentru congelator este o opțiune excelentă pentru a proteja porții mici de alimente. Puteți folosi și pungi mari. În plus, trebuie să etichetați pungile cu numele mâncării și data preparării.

Mâncare congelată pentru bebeluși: ce alimente puteți pune în congelator?

1. Dovleac

Se poate folosi orice varietate de dovleac, de la zucchini, până la dovleacul de plăcintă. Dovleacul este bogat în precursori de vitamina A. Gustul său dulce îi atrage pe cei mici.

Ar trebui să-l spălați, să-l curățați, să-l tăiați și să-l fierbeți timp de 5 până la 8 minute. Apoi, să-l lăsați să se scurgă și să-l prelucrați ca piure, manual sau cu un robot de bucătărie.

2. Carne de vită, pui și pește

Carnea este principala sursă de proteine ​​pentru bebeluși. Aceasta trebuie să fie fiartă până se înmoaie. Apoi, se poate zdrobi, adăugând ulei de măsline pentru a face un piure.

3. Afine, căpșuni și cireșe

Aceste fructe sunt bogate în antociani, pigmenți bioactivi cu efect antioxidant dovedit în organism. În plus, conțin și vitamina C și fibre pentru a preveni constipația. Le puteți prelucra proaspete înainte de congelare sau, odată amestecate, le puteți găti timp de 10 minute. Gătitul va concentra zaharurile și va da un gust dulce atractiv preparatului. Amintiți-vă că trebuie să le spălați bine înainte de procesare.

4. Piersici

Piersicile conțin potasiu, vitamina C, carotenoizi și antioxidanți. De asemenea, conțin substanțe naturale cu miros și aromă, numite cumarine. După spălare, decojire și îndepărtarea semințelor, se toacă și se zdrobesc într-un procesor. Se fierb aproximativ 15 minute cu puțină apă pentru a ajuta la extragerea zaharurilor naturale. Lăsați-le să se odihnească la temperatura camerei, împachetați-le și congelați-le.

5. Sfeclă roșie și morcov

Aroma lor dulce le face să fie preferatele celor mici. Morcovul conține beta-caroteni care sunt transformați în vitamina A, fibre și potasiu. Sfecla conține zaharuri, fibre, acid folic, fier, potasiu și antioxidanți. Se fierbe cu coajă pentru a evita pierderea de fitochimicale și substanțe nutritive care se dizolvă în apă. După fierbere, coaja este îndepărtată. La răcire, aceste legume sunt depozitate în congelator.

6. Cartof dulce

Cartoful dulce este o rădăcină bogată în amidon, zaharuri și carotenoizi. Aspectul și textura sa asemănătoare cartofilor clasici îl fac ideal pentru prepararea piureurilor. Se spală, se îndepărtează coaja și se taie în bucăți mici. Apoi, se fierbe timp de 15 până la 20 de minute sau până se înmoaie. Lăsați-l să se răcească și faceți-l piure înainte de a-l pune în congelator.

7. Fasole, linte și fasole verde

Leguminoasele nu pot lipsi din dieta copiilor. Aceste boabe sunt o sursă de proteine ​​vegetale, amidon și fibre. De asemenea, sunt bogate în zinc, fier, magneziu, calciu, fosfor și vitamine din grupul B.

Timpul de gătit al leguminoaselor tinde să varieze. Este recomandat să înmuiați fasolea uscată timp de aproximativ 8 ore înainte de gătire. Lintea se înmoaie timp de 15 până la 20 de minute.

Puneți leguminoasele în blender pentru a le transforma în piureuri. Le puteți amesteca cu puțin usturoi sau ceapă pentru a le accentua aroma. Se păstrează mult timp în congelator.

Boabe de leguminoase

8. Porumb

Porumbul este o opțiune excelentă pentru congelare. Este o cereală cu o cantitate mare de apă, fibre, proteine ​​și zaharuri. Este recomandat să îl înmuiați timp de 6 ore pentru a elimina coaja, care este dificil de mestecat pentru bebeluși.

Se fierbe apoi aproximativ 45 de minute și se lasă să se odihnească. Se zdrobește în blender, adăugând ulei de măsline și apă. Se obține o cremă care trebuie strecurată înainte de congelare.

9. Conopidă și broccoli

Conopida și broccoli aparțin aceleiași familii de crucifere. Potrivit Departamentului pentru Agricultură și Servicii pentru Consumatori, broccoli conține vitaminele A, K, C și folați. Conopida este o sursă de compuși bioactivi. Se recomandă opărirea timp de 5 minute. Apoi, zdrobiți și lăsați legumele să se răcească la temperatura camerei înainte de congelare.

10. Piureuri de fructe

Alegeți fructele preferate ale copilului. Zdrobiți-le pentru a face piure și depozitați-le în recipiente care reprezintă o singură porție.

Alimente care nu trebuie congelate

Nu toate alimentele pot fi congelate. Unele dintre ele capătă o culoare maro neplăcută sau devin foarte apoase și își pierd aroma. Un grup de experți recomandă adăugarea unei picături de zeamă de lămâie sau opărirea alimentelor timp de 3 minute pentru a-și păstra culoarea. Printre acestea, găsim următoarele:

  • Pere
  • Avocado
  • Prune
  • Caise
  • Castraveți
  • Kiwi

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.