2 probleme sexuale masculine și soluții
Verificat și aprobat de medicul biolog María Belén del Río
Problemele sexuale masculine pot apărea sporadic sau se pot manifesta o perioadă lungă de timp. În orice caz, ar trebui să consulți un medic indiferent de situație, deoarece numai acesta te poate îndruma și poate evalua în mod adecvat simptomele pentru a determina cauzele. În acest articol, îți vom prezenta 2 dintre cele mai frecvente probleme sexuale masculine și îți vom spune ce să faci în legătură cu acestea.
Probleme sexuale masculine
Problemele sexuale masculine nu afectează doar bărbatul. Acestea îl afectează și pe partenerul său. Prin urmare, este fundamental să te bazezi pe colaborarea, înțelegerea și răbdarea partenerului pentru a le putea depăși cu succes.
Incapacitatea sau dificultatea de a avea relații sexuale poate apărea din cauza unor motive fizice sau psihice. Chiar și așa, neputința de a avea relații sexuale cauzează, în același timp, un stres suplimentar care poate declanșa un ciclu vicios de sentimente de vinovăție sau dezamăgire, care provoacă și mai multe probleme sexuale.
Terapia sexuală este importantă, de preferință în cuplu, astfel încât persoana care suferă această tulburare să poată scăpa de vinovăție și să se confrunte cu problemele sale.
Disfuncția erectilă
Disfuncția erectilă este incapacitatea bărbatului de a realiza sau menține o erecție și, prin urmare, de a face sex. Este una dintre cele mai frecvente probleme sexuale masculine și afectează mulți bărbați la un moment dat în viață, chiar dacă este doar o situație temporară. În mod normal, apare din cauza stresului, oboselii, alcoolului, drogurilor, etc.
Dacă se manifestă o perioadă lungă de timp, ar trebui să o tratezi, deoarece îți poate afecta serios relația, munca și viața socială, etc.
Există diferite cauze ale disfuncției erectile:
- Cauze psihologice. În mod normal, acestea sunt cele mai frecvente. Stresul, anxietatea sau depresia pot provoca stări de oboseală sau lipsa libidoului, care duc la disfuncție erectilă.
- Cauze cardiovasculare. Unele tulburări cardiovasculare pot împiedica penisul să acumuleze sângele necesar pentru a realiza sau menține o erecție. Printre aceste cauze trebuie subliniate hipertensiunea, fumatul și diabetul.
- Probleme neurologice. Unele afecțiuni, precum scleroza multiplă sau leziunile măduvei spinării, pot provoca o leziune nervoasă care împiedică erecția.
- Unele medicamente pot reduce funcțiile erectile.
Un diagnostic corect este esențial pentru tratarea problemei. Medicul va putea stabili dacă factorii declanșatori sunt psihologici (de exemplu, depresia) sau de alt tip și va prescrie tratamentul corespunzător.
De obicei, după eliminarea problemelor mai grave și efectuarea mai multor teste, medicii recomandă terapia psihologică. Cu toate acestea, în unele cazuri extreme, medicul ar putea prescrie medicamente precum sildenafil sau tadalafil, printre altele.
Citește mai mult:
Ejacularea prematură
Ejacularea prematură este o problemă sexuală masculină foarte frecventă în care bărbatul ejaculează devreme și involuntar, cel mai frecvent înainte de penetrare. Asta înseamnă că există o lipsă de control asupra ejaculării.
Această problemă, dacă nu este tratată corespunzător, poate duce la complicații, mai ales în ceea ce privește respectul de sine, relațiile și viața socială.
Printre cauzele acestei tulburări se numără:
- Lipsa maturității sau a educației sexuale
- Lipsa stimei de sine
- Anxietate
- Stres
- Sensibilitate extremă
- Lipsa de satisfacție în viața sexuală
- Vârsta (adolescența sau bătrânețe)
Există multe tipuri de ejaculare prematură: primară (o perioadă lungă de timp, începând din adolescență) și secundară (declanșată recent).
Tratament
În primul rând, trebuie să menționăm faptul că există exerciții de creștere a controlului asupra ejaculării, care sunt foarte eficiente.
Tratamentul depinde de tipul și cauzele afecțiunii. Din acest motiv, este important să fii evaluat de către un specialist. De fapt, este posibil să ai nevoie de terapie sexuală. În cazurile de stres și anxietate, terapia psihologică este esențială.
De multe ori, ejacularea prematură apare din cauza obiceiurilor proaste dobândite în adolescență. Tinerii, în dorința lor de a obține plăcere, nu dobândesc controlul asupra ejaculării, o problemă pe care o pot avea și la maturitate.
În cazuri extreme, specialistul poate prescrie medicamente. Există creme și spray-uri care ajută la desensibilizarea penisului, ajutând la întârzierea ejaculării. În orice caz, acestea trebuie întotdeauna prescrise de medic.
Citește mai mult:
Vorbește despre problemele tale sexuale masculine
Problemele sexuale masculine pe care le-am menționat, disfuncția erectilă și ejacularea prematură, sunt foarte frecvente. Cu toate acestea, puțini dintre cei afectați trebuie să meargă la specialist pentru a obține tratament.
Deoarece există multe situații cauzate de probleme psihologice, cum ar fi stresul, depresia sau anxietatea, evitarea acestor probleme poate ajuta la tratarea afecțiunilor sexuale. Disfuncțiile sexuale pot genera depresie și nefericire.
Din acest motiv, pentru a obține relații sexuale satisfăcătoare și pentru a-ți menține calitatea vieții la toate nivelurile, este important să depășești orice tabuuri.
- Specialistul te poate ajuta.
- Vorbește cu el despre problemele tale.
- Nu trebuie să fii prins într-un cerc vicios de nefericire.
- Există o soluție.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Patricia J. Morokqff &Ruth Gillilland, “Stress, sexual functioning, and marital satisfaction”, The Journal of Sex Research, Volume 30, 1993 – Issue 1
- K. E. Andersson, G. Wagner, “Physiology of penile erection”, Psychological Review, Volume 75Issue 1 January 1995Pages 191-236
- Chris G. McMahon, “Premature ejaculation”, Indian J Urol. 2007 Apr-Jun; 23(2): 97–108.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.