2 rețete de burgeri vegetarieni delicioși
Burgerii vegetarieni sunt la modă printre oamenii care caută rețete sănătoase și hrănitoare. Nu sunt destinați exclusiv persoanelor care nu mănâncă produse de origine animală și surprind tot mai mulți oameni cu aroma lor delicioasă. În acest articol, îți vom împărtăși 2 rețete de burgeri vegetarieni. Prima este cu leguminoase, iar a doua folosește cereale integrale. Încearcă ambele variante și află care sunt burgerii tăi preferați!
2 rețete de burgeri vegetarieni delicioși
1. Burgeri vegetarieni cu leguminoase fierte
În cazul leguminoaselor fierte, îți propunem o rețetă care le combină cu ceapă, usturoi și pătrunjel crud. S-ar putea să te surprindă, dar după ce le gătești puțin, vei obține o aromă autentică de burger.
Leguminoasele sunt o sursă excelentă de proteine și fibre vegetale. Ar trebui să le consumi de cel puțin 2 sau 3 ori pe săptămână. Prin urmare, această rețetă îți oferă un mod diferit și delicios de a le savura.
Ingrediente
- 3 căni de leguminoase fierte, precum lintea, năutul sau fasolea (600 g)
- 1 ou (opțional)
- ½ linguriță de boia afumată (2 g)
- 1 ceapă mică
- 1 crenguță de pătrunjel proaspăt
- Sare
- 1 vârf de cuțit de chimen
- 1 cățel de usturoi
- Ulei de măsline
- Pesmet (opțional)
Mod de preparare
- În primul rând, este foarte important ca leguminoasele să fie bine scurse. Acest lucru este esențial, astfel încât burgerii să nu se desfacă după gătit.
- Zdrobește legumele cu o furculiță sau cu un robot de bucătărie. Dacă vrei să obții un burger în stilul celui din carne de vită, poți lăsa cocoloașe.
- Apoi, adaugă oul și amestecă bine. Dacă vrei să obții burgeri vegani, adică fără produse de origine animală, nu trebuie să adaugi oul.
- După aceea, adaugă restul ingredientelor, toate fiind mărunțite: ceapă, usturoi și pătrunjel.
- Apoi, adaugă condimentele și sarea. Boiaua afumată oferă o aromă similară burgerilor clasici. Chimenul te va ajuta să digeri leguminoasele.
- Opțional, poți acoperi burgerul cu pesmet pentru a fi mai crocant.
- Pentru a termina, poți prăji sau coace burgerii vegetarieni, întotdeauna cu puțin ulei. Deoarece legumele sunt deja fierte, 20 de minute la 200° C (390 °F) ar trebui să fie suficiente.
Încearcă și:
2. Burgeri vegetarieni cu cereale integrale
A doua modalitate de preparare a burgerilor vegetarieni este folosirea cerealelor integrale. Acestea sunt bogate în carbohidrați și fibre, așa că te vor ajuta să te simți plin de energie și sătul.
Acești burgeri vegetarieni sunt opțiunea perfectă dacă ai resturi de alimente (de exemplu, orez) și vrei să profiți de ele într-un alt mod. Pentru această rețetă rapidă și ușoară, poți folosi orice cereale pentru a face burgeri vegetarieni delicioși.
Ingrediente
- 3 căni de cereale integrale fierte, precum quinoa sau orez (600 g)
- 1 ou (opțional) sau 1 lingură de făină de năut (12 g)
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 2 ardei verzi
- 1 roșie
- ½ linguriță de boia afumată (2 g)
- Condimente după gust: oregano, busuioc, etc.
- Ulei de măsline
- Sare
- Pesmet (opțional)
Mod de preparare
- Pentru început, la fel ca în prima rețetă, cerealele trebuie să fie bine scurse, mai ales dacă vrei să le prăjești.
- Apoi, zdrobește-le cu o furculiță sau într-un robot de bucătărie. Dacă vrei să obții un burger asemănător celui de vită, poți lăsa câteva boabe de cereale întregi.
- Apoi, adaugă oul (dacă vrei) și amestecă bine. Acesta face ca burgerul să fie mai compact, dar poți obține același efect cu făina de năut.
- După aceea, prăjește usturoiul, ceapa, ardeii și roșiile într-o tigaie. Amestecă-le cu cerealele deja zdrobite.
- Apoi, adaugă condimente după gust, cum ar fi boia afumată și sare. De asemenea, poți adăuga oregano, busuioc, piper negru sau orice altceva îți place.
- Dacă vrei, poți îmbrăca burgerii în pesmet.
- În cele din urmă, poți prăji sau coace burgerii, întotdeauna cu puțin ulei. Deoarece nu conțin ingrediente crude, este suficient să-i lași 15 minute la 200 °C (390 °F).
Încearcă și:
Acum ai două rețete de burgeri vegetarieni pe care le poți prepara acasă. Îți recomandăm să încerci aceste rețete cu diferite leguminoase și cereale. Dacă vrei să experimentezi, poți încerca noi combinații pentru a o găsi pe cea preferată.
Trebuie să știi că leguminoasele și cerealele sunt o opțiune nutrițională foarte sănătoasă. Cu ajutorul acestor rețete, vei obține o masă completă pe care o poți servi oricând, oriunde.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Vesanto Melina MS, et al. (2016). Postura de la Academia de Nutrición y Dietética: Dietas Vegetarianas. J Acad Nutr Diet. https://doi.org/10.1016/j.jand.2016.09.025
- Pérez LLamas, F., Martínez Roldán, C., Carbajal Azcona, Á., & Salvador, Z. N. (2012). Conociendo los alimentos. In Manual Práctico de Nutrición y Salud Kellogg’s.
- Slavin, J. (2003). Los Cereales Integrales y la Salud. Universidad de Minnesota.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.