2 rețete vegane de ceviche sănătoase și delicioase
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Este posibil să pregătiți rețete vegane de ceviche și să vă bucurați de toată savoarea acestor preparate exotice. În plus, cu aceste feluri de mâncare vă veți asigura un aport adecvat de antioxidanți și nutrienți esențiali, care vor fi decisivi pentru menținerea sănătății.
Pe de alta parte, aceste tipuri de rețete pot fi foarte utile în anumite perioade în care nu se recomandă consumul de carne. Nu au niciun risc microbiologic și imită destul de fidel preparatele tradiționale peruane.
2 rețete vegane de ceviche sănătoase și delicioase
1. Ceviche vegan cu conopida și avocado
În primul rând, vă vom prezenta un ceviche făcut cu conopidă și avocado. Conopida se remarcă prin conținutul de fitochimicale cu capacitate antioxidantă. Includerea sa în dietă în mod regulat a fost asociată cu un risc mai scăzut de a dezvolta patologii complexe, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Epidemiologie.
Avocado conține o concentrație mare de acizi grași omega 3. Aceștia au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Acest lucru este dovedit de o investigație publicată în Jurnalul Internațional de Științe Moleculare.
Citiți și: Ardei copți la microunde – Cum se prepară rețeta clasică?
Ingrediente
Pentru a pregăti un ceviche rafinat cu avocado și conopidă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 avocado Hass copt tăiat cubulețe mici
- 1 lingura de ulei de măsline virgin
- 1 cană de conopidă fiartă tăiată cubulețe
- 1 lingură de jalapeño feliat
- 1/3 cană de ceapa roșie tocată
- 1 lingura de coriandru proaspăt
- 1 lingura de suc de lămâie
- 2 roșii tocate mărunt
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cățel de usturoi
Instrucțiuni pas cu pas
Puneți avocado, conopida, roșia, ceapa, jalapeño, usturoiul, coriandrul, sucul de lămâie, sarea și uleiul de măsline într-un castron mare. Este important ca toate ingredientele să fie tăiate în cuburi mici pentru a îmbunătăți textura finală.
Se amestecă totul cu grijă pentru a nu strica alimentele care compun ceviche-ul. Cel mai bine este să folosiți o spatulă de bucătărie și să faceți mișcări de sus în jos.
Serviți rece ca aperitiv sau ca garnitură. De asemenea, puteți folosi pâine prăjită pentru a adăuga o notă crocantă preparatului.
2. Ceviche vegan cu avocado și mango
Vă vom arăta și o alternativă de a pregăti ceviche vegan. În acest caz, pe lângă avocado, mango apare ca unul dintre ingredientele principale. Acest aliment conține o cantitate mare de compuși antioxidanți și este o sursă de vitamina C.
Acest element s-a dovedit a fi capabil să îmbunătățească funcția imunitară, astfel încât incidența multor boli respiratorii de natură infecțioasă să fie redusă. În plus, în cazul în care acest boli apar, simptomele vor fi mai suportabile.
Ingrediente
În acest caz, veți avea nevoie de următoarele ingrediente pentru a obține un rezultat fantastic:
- 5-6 lime
- Un vârf de cuțit de sare
- 1 ceapa roșie
- 1 mango copt
- 1 avocado copt
- Puțin piper negru
- 1 lingura de lapte de cocos
- O mână de coriandru proaspăt
Instrucțiuni pas cu pas
Începeți prin a tăia ceapa julienne, cât mai fină. Puneți-o într-un bol. Stoarceți limele în recipient cu mâna până obțineți o cantitate generoasă de suc.
Adăugați laptele de cocos. Acest ingredient este opțional. Amestecați totul bine și lăsați sa se odihnească.
Avocado va trebui curățat de coaja. Îl veți tăia cubulețe. La fel se procedează cu mango. Ambele ingrediente se pun în bol împreună cu ceapa.
La final, adăugați puțină sare și piper deasupra, alături de o cantitate generoasa de coriandru tocat. Totul se amesteca și se poate servi imediat, deși cel mai bine este sa stea câteva minute în frigider.
La desert, recomandăm: Rețetă de fursecuri fără zahăr cu fulgi de ovăz și iaurt
Pregătiți cu ușurință ceviche vegane acasă
Este foarte ușor să preparați ceviche vegane cu caracteristici organoleptice excelente și un aport nutrițional ridicat. Ambele rețete vegane de ceviche sunt sănătoase și pot fi incluse relativ frecvent în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Acestea vor ajuta la evitarea deficitului de nutrienți esențiali.
Amintiți-vă că, pentru a obține o stare bună de sănătate, trebuie să aveți și obiceiuri corecte de viață. A mânca bine nu este suficient. Este necesar să prioritizați practicarea exercițiilor fizice, făcând activități de forță în mod regulat. Dormitul adecvat în fiecare noapte va face, de asemenea, diferența.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Aune, D., Giovannucci, E., Boffetta, P., Fadnes, L. T., Keum, N., Norat, T., Greenwood, D. C., Riboli, E., Vatten, L. J., & Tonstad, S. (2017). Fruit and vegetable intake and the risk of cardiovascular disease, total cancer and all-cause mortality-a systematic review and dose-response meta-analysis of prospective studies. International journal of epidemiology, 46(3), 1029–1056. https://doi.org/10.1093/ije/dyw319
- Innes, J. K., & Calder, P. C. (2020). Marine Omega-3 (N-3) Fatty Acids for Cardiovascular Health: An Update for 2020. International journal of molecular sciences, 21(4), 1362. https://doi.org/10.3390/ijms21041362
- Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.