Ardei copți la microunde - Cum se prepară rețeta clasică?
 

Ardei copți la microunde - Cum se prepară rețeta clasică?

Dacă vă plac ardeii copți, dar credeți că este nevoie de mult timp pentru a-i pregăti, nu ratați următoarea rețetă. Datorită cuptorului cu microunde, timpul de procesare va fi redus.
Ardei copți la microunde - Cum se prepară rețeta clasică?
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Ardeii sunt o garnitură excelentă pentru diferite feluri de mâncare. Se potrivesc bine cu carne și pește. În plus, sunt ușor de preparat și oferă mulți nutrienți de calitate. Vă vom învăța cum să gătiți ardei copți la microunde pentru a obține un rezultat excelent în mult mai puțin timp.

Rețineți că includerea legumelor în dietă este recomandată de toți experții în nutriție. Este important ca aceste alimente să apară în meniul zilnic, mai ales cele roșii. Au un număr mare de compuși cu capacitate antioxidantă care neutralizează formarea radicalilor liberi.

Ingrediente pentru ardei copți la microunde

Dacă doriți să pregătiți ardei copți la microunde, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 ardei roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei gras galben
  • Pătrunjel proaspăt tocat și sare
  • Ulei de măsline extravirgin
  • 50 mililitri de oțet alb

Puteți alege soiurile de ardei care vă plac cel mai mult. Este un fel de mâncare care poate fi conservat mult timp în vid, deci cel mai bine este să preparați o cantitate mare.

Ardei grași roșii
Puteți alege diferite soiuri de ardei pentru coacere.

Instrucțiuni pas cu pas

Primul lucru pe care va trebui să-l faceți este să spălați foarte bine ardeii, scurgându-i și așteptând să se usuce complet. Puneți-i într-un recipient sigur pentru cuptorul cu microunde și acoperiți-i cu hârtie de plastic sau transparentă. Coaceți-i în aparat timp de 10 minute la cea mai mare putere.

Scoateți-i, întoarceți-i și coaceți-i încă 10 minute. Repetați procesul și coaceți-i încă 5 minute. La final, nu trebuie scoși imediat din cuptorul cu microunde, ci lăsați să se răcească, astfel încât să elibereze apă.

Curățați ardeii de coajă și îndepărtați semințele. Partea cărnoasă va fi tăiată în benzi. Condimentați cu usturoi tocat, oțet, ulei și sare. De asemenea, tăiați pătrunjel proaspăt foarte fin și adăugați-l deasupra.

Dacă doriți să conservați ardeii, puneți-i în borcane de sticlă și sterilizați-i la bain-marie. Cel mai bun lucru în acest caz este să pregătiți un sirop pentru a optimiza durabilitatea. Odată ce borcanele au fost sterilizate și scoase din oală, acestea trebuie păstrate într-un loc răcoros și uscat, departe de lumina soarelui.

Beneficiile ardeilor

Nu vrem să ne luăm la revedere fără să vă spunem care sunt beneficiile consumului de ardei. Aceste alimente sunt capabile să ofere nutrienți pozitivi pentru sănătate, dar este necesar să includem ardeii în contextul unei diete variate și echilibrate.

Reduc riscul de îmbolnăvire

Ardeii sunt o sursă de vitamina C. Acest nutrient este solubil în apă și trebuie consumat zilnic, deoarece este eliminat în cantități mari prin urină. Este legat de menținerea unei bune funcții imune.

Potrivit unui studiu publicat în Nutrients, menținerea nivelului de vitamina C într-un interval adecvat reduce riscul bolilor infecțioase. De asemenea, reduce severitatea simptomelor în procesele cauzate de microorganisme.

Pe de altă parte, merită remarcat efectul antioxidant al acestui nutrient. Având în vedere că mecanismul de oxidare este unul dintre procesele care stau la baza dezvoltării multor patologii complexe, un aport regulat de vitamina C va fi protector pentru sănătate.

Scad semnele îmbătrânirii

Vitamina C joacă un rol decisiv în stimularea sintezei de colagen. Vorbim despre cele mai abundente proteine din corpul uman, care fac parte din aproape toate țesuturile. După vârsta de 30 de ani, producția sa endogenă este redusă semnificativ.

Asigurarea sintezei optime a colagenului este esențială pentru sportivi. Sportivii sunt supuși unei uzuri musculare și articulare ridicate. Un aport regulat de vitamina C în doze adecvate ar putea reduce riscul de rănire.

Previn patologii complexe

Nu putem vorbi despre ardei fără a face o mențiune specială despre fitonutrienții lor. Acești compuși au o putere antioxidantă ridicată. Neutralizează formarea radicalilor liberi, modulează mecanismele inflamatorii și reduc incidența ineficiențelor în replicarea celulară.

Potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul European de Medicină Chimică , aportul regulat de antioxidanți ajută la prevenirea dezvoltării bolilor neurodegenerative.

Îmbunătățesc tranzitul intestinal

O altă caracteristică a legumelor este conținutul semnificativ de fibre. Această substanță este esențială pentru prevenirea constipației, așa cum se spune într-un articol publicat în revista Gastroenterology.

Femeie cu probleme de digestie
Este posibil să îmbunătățim tranzitul intestinal cu o dietă bogată în fibre. Pentru aceasta, legumele sunt opțiunea potrivită.

Previn problemele de sănătate vizuală

Vitamina C nu este singura care se găsește în ardeii grași. Se remarcă și vitamina A. Are mai multe funcții: participă la sinteza colagenului și ajută la prevenirea degenerării maculare.

Ardeii conțin o substanță numită beta-caroten, ce poate fi transformată în vitamina A în organism.

Ajută la slăbire

Ardeii iuți conțin o substanță numită capsaicină, care crește ușor temperatura corpului, ceea ce stimulează metabolismul și crește numărul de calorii consumate în timpul zilei. Astfel, determină pierderea în greutate.

În plus, capsaicina are putere antiinflamatoare și analgezică, deci poate fi eficientă în tratarea disconfortului muscular sau articular. De fapt, este folosită în creme pentru sportivi pentru a reduce durerea după traume.

Includeți ardei copți în dieta obișnuită

Pregătirea ardeilor copți în cuptorul cu microunde este ușoară. Nu există nicio scuză pentru a nu face acest preparat care poate fi folosit ca garnitură atât pentru carnea roșie, cât și pentru pește. Arată chiar bine într-o salată cu alte tipuri de legume.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.