Ardei grași umpluți cu quinoa

11 octombrie 2019
Quinoa este un superaliment care poate aduce multe beneficii corpului. Cu ajutorul acestei rețete de ardei umpluți, o poți include în dieta ta zilnică într-un mod ușor și delicios!

Vrei să înveți cum să faci ardei grași umpluți cu quinoa, un preparat delicios și sănătos? În acest articol, vom împărtăși două rețete: una potrivită pentru vegetarieni și alta cu pui.

Ca întotdeauna, poți înlocui orice carne cu produse vegetale, cum ar fi tofu sau fulgi de grâu, pentru a face rețeta vegetariană sau vegană.

Ardei grași umpluți cu quinoa și pui

Această rețetă include carne de pui și câteva tipuri de legume. Drept urmare, este bogată în proteine, antioxidanți și minerale esențiale. În plus, are puține calorii și este potrivită pentru orice tip de dietă.

Ingrediente

  • Piept de pui (200 g)
  • 3 ardei grași verzi
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 vânătă
  • 1 praz
  • 1 ceapă
  • Ciuperci (100 g)
  • Quinoa (150 g)
  • Sare, piper și pudră de usturoi
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Brânză Havarti răzuită (sau orice alt tip de brânză care se topește)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, taie ardeii în jumătate. Îndepărtează semințele și orice impurități pe care aceștia le-ar putea avea și spală-i bine.
  2. Apoi, pune-i într-un vas pentru copt și coace-i la 170ºC pentru aproximativ 15 minute sau până când devin fragezi. Asigură-te că nu îi coci complet, ci că rămân puțin tari.
  3. În timp ce ardeii se coc, pune ulei de măsline extravirgin într-o tigaie la foc mediu.
  4. Decojește și taie dovlecelul, prazul, ceapa, vinetele și ciupercile în fâșii julienne. Pune-le în tigaie și gătește-le timp de 20 de minute.
  5.  După aceea, curăță și taie pieptul de pui în fâșii și adăugă-l în tigaie, astfel încât să se rumenească.
  6. Spală quinoa și adăug-o în tigaie împreună cu 500 ml de apă. Gătește până se evapora toată apa și amestecul ajunga la consistența dorită.
  7. Adăugă sare, piper și usturoi pudră.
  8. Umple ardeii pe care i-ai copt cu quinoa, puiul și amestecul de legume și presară brânză rasă deasupra.
  9. Gătește ardeii grași umpluți în cuptor timp de 5 până la 10 minute.
  10. Preparatul este gata. Poftă bună!

Citește mai mult:

Principalele 7 motive să consumi quinoa

ARdei grași umpluțui cu quinoa și brânză

Ingredientele acestei rețete fac ca preparatul rezultat să fie foarte bogat în proteine.

Sos bechamel pentru ardeii umpluți

Chiar dacă sosul bechamel este perfect lângă acest fel de mâncare, îi crește conținutul caloric și de grăsime.

Dacă vrei să adaugi sos bechamel peste rețeta de ardei grași umpluți cu quinoa și carne de pui, prepară această rețetă pentru a te asigura că sosul are o textură fină, cremoasă:

Ingrediente

  • 2 căni de lapte integral sau lapte vegetal (400 ml)
  • 1/4 cană de unt sau margarină (50 g)
  • 1/3 cană de făină de grâu (100 g)
  • Sare și nucșoară după gust

Mod de preparare

  1. Pune o oală cu fund gros pe foc mic și adăugă untul.
  2. După ce s-a topit, adăugă făina și fierbe aproximativ 10 minute. Amestecă constant până când făina nu mai are gust crud.
  3. Adăugă laptele treptat. Este mai bine dacă acesta este la temperatura camerei. Amestecă cu ajutorul unui tel pentru a obține o textură omogenă și fină.
  4. Adaugă sare și nucșoară după gust.
  5. Odată ce sosul tău de bechamel este gata, adăugă-l în rețetă fix înainte de a pune ardeii umpluți în cuptor.

Îți recomandăm:

Laptele de quinoa – preparare și beneficii

Ardei grași umpluți cu quinoa și broccoli

În cele din urmă, iată o rețetă pentru persoanele care urmează dietele vegane și vegetariene. În acest caz, îți propunem să adăugi broccoli și alte legume sănătoase, cum ar fi dovlecelul, roșiile cherry și usturoiul.

Ingrediente

  • 3 ardei roșii (85 g)
  • Quinoa (80 g)
  • 1/2 broccoli
  • 1 dovlecel
  • Roșii cherry (100 g)
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare, piper și oregano după gust
  • Ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de curry (opțional)
Rețetă de ardei umpluți

Broccoli este un ingredient excelent pentru a fi adăugat în rețeta de ardei grași umpluți cu quinoa, deoarece este un aliment cu cantități semnificative de vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți esențiali.

Mod de preparare

  1. Într-o oală cu fund gros, gătește quinoa spălată anterior timp de aproximativ 20 de minute sau până când este bine făcută.
  2. Între timp, decojește și toacă ceapa, broccoli, dovlecelul, usturoiul și roșiile cherry.
  3. Apoi, pune legumele într-o tigaie la foc mediu cu ulei de măsline extravirgin. Gătește-le bine.
  4. Adăugă quinoa gătită peste legume și adăugă sare, piper, oregano și curry după gust.
  5. După aceea, tăie ardeii în jumătate. Îndepărtează semințele și orice impurități pe care aceștia le-ar putea avea și spală-i bine.
  6. Pune-i într-un vas pentru cuptor și umple fiecare ardei gras cu amestecul de legume și quinoa.
  7. Introdu vasul în cuptorul preîncălzit la 170 ºC și gătește ardeii grași umpluți timp de 25 de minute.
  8. La final, scoate vasul din cuptor și lasă ardeii să se răcească timp de câteva minute.

Ca și la rețeta anterioară, poți adăuga sos bechamel și brânză rasă peste ardeii grași umpluți cu quinoa. Dacă dorești să urmezi rețeta vegană, adăugă sosul bechamel făcut cu lapte vegetal și brânză tofu.

Ai încercat vreodată ardei grași umpluți cu quinoa? Dacă nu, alege rețeta care îți place mai mult și pregătește-o pentru prânz sau cină.