3 tratamente complementare pentru hipotiroidism
Ești în căutarea unor tratamente complementare pentru hipotiroidism? Adesea, mulți dintre noi căutăm remedii simple și naturale pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții și pentru a completa tratamentul medical.
În acest articol, îți vom oferi câteva opțiuni care vor face minuni pentru sănătatea ta. Acest lucru se datorează faptului că te vor ajuta să gestionezi simptome deranjante, cum ar fi oboseala, căderea părului, insomnia și chiar constipația.
3 tratamente complementare pentru hipotiroidism
Glanda tiroidă este esențială pentru sănătatea organismului deoarece produce hormoni care reglează metabolismul. În plus, aceștia intervin în multe dintre numeroasele funcții ale corpului uman. Așadar, simptomele hipotiroidismului ne afectează sănătatea în diferite moduri.
Hipotiroidismul apare atunci când tiroida este lentă. Prin urmare, aceasta nu reușește să producă suficienți hormoni. Pentru a diagnostica această problemă, medicul va efectua analize de sânge pentru a încerca să afle nivelurile de tiroxină (T4) și tirotropină (TSH).
Ca și în cazul altor boli, există opinii diferite cu privire la nivelurile optime de hormoni. În anumite cazuri, orice nivel modificat poate reveni la normal după o anumită perioadă de timp. Prin urmare, medicul se va baza întotdeauna pe analizele de sânge, dar și pe orice simptome prezente. Dacă acesta consideră că este necesar, îți va prescrie medicamente care conțin hormoni tiroidieni, astfel încât să trateze deficitul.
Pe lângă respectarea îndrumărilor medicale și mersului periodic la control, tratamentele complementare cu efecte dovedite pentru hipotiroidism reprezintă o completare utilă a tratamentului medicamentos. De asemenea, ele reprezintă măsuri preventive excelente dacă ai o predispoziție naturală la acest tip de boală.
Citește mai mult:
1. O doză zilnică de seleniu
La majoritatea adulților, seleniul se acumulează, în principal, la nivelul tiroidei. Această glandă are nevoie de seleniu pentru a metaboliza corect hormonii. Seleniul are, de asemenea, proprietăți antioxidante. Din punct de vedere științific, în cazul hipotiroidismului autoimun (tiroidita Hashimoto), acest mineral ajută la:
- Reducerea nivelului de anticorpi
- Îmbunătățirea funcționării tiroidei la nivel ecografic.
- Obținerea unei calități mai bune a vieții.
- Întârzierea deteriorării oculare, dacă este prezentă orbitopatia Graves
2. Suplimente cu maca
Maca este o rădăcină originară din Peru, care face parte din dieta majorității oamenilor din America de Sud. Pulberea de maca este acum un supliment utilizat intens la nivel mondial, deoarece oferă un impuls energetic și, de asemenea, reglează nivelurile de hormoni.
Maca galbenă este extrem de eficientă în tulburările tiroidiene, mai ales în timpul menopauzei. În plus, această rădăcină îți poate oferi suficientă energie pentru a face față oboselii, un simptom frecvent al hipotiroidismului.
Pentru a lua un supliment cu maca, trebuie doar să urmezi indicațiile și dozele de pe eticheta unui produs. Nu uita că maca are efecte de stimulare, așadar începe cu o doză mică și crește progresiv cantitatea consumată sub supravegherea medicului de familie.
Îți recomandăm:
3. Ferește-te de blocanții de iod
Pentru a completa orice tratament pentru hipotiroidism, nu trebuie doar să consumi anumiți nutrienți. De asemenea, trebuie să ții cont de alimentele care pot fi dăunătoare și pe care probabil le consumi deja zilnic. Există anumite alimente dăunătoare persoanelor cu o tiroidă leneșă. Acestea conțin substanțe numite goitrogeni, care inhibă absorbția iodului, mineral esențial pentru o bună sănătate a tiroidei.
Alimentele de evitat în caz de hipotiroidism sunt:
- Soia și derivații săi (tofu, tempe, lecitină, etc.)
- Mei
- Legume crucifere, cum ar fi broccoli, conopidă, varză, ridichi și napi
- Nuci de pin, migdale și alune
- Căpșuni, pere și piersici
- Manioc și cartof dulce
- Muştar
- Spanac
- Semințe de in
Dacă ai nelămuriri, discută cu medicul specialist.
În general, dacă urmezi tratamente complementare pentru hipotiroidism, vei îmbunătăți eficacitatea tratamentului medical și vei observa că ai mai multă energie pentru activitățile de zi cu zi. Prin urmare, fă mici modificări în dieta ta zilnică și nu uita niciodată să iei tratamentul medicamentos.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Thomson, C. D., Chisholm, A., McLachlan, S. K., & Campbell, J. M. (2008). Brazil nuts: An effective way to improve selenium status. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn/87.2.379
- Chandra, A. K. (2010). Goitrogen in food: Cyanogenic and flavonoids containing plant foods in the development of goiter. In Bioactive Foods in Promoting Health. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374628-3.00042-6
- Meissner, H. O., Mscisz, A., Mrozikiewicz, M., Baraniak, M., Mielcarek, S., Kedzia, B., … Pisulewski, P. (2015). Peruvian Maca (Lepidium peruvianum): (I) phytochemical and genetic differences in three Maca phenotypes. International Journal of Biomedical Science.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.