5 moduri de a face apa mai ușor de băut
 

5 moduri de a face apa mai ușor de băut

Puteți da o aromă apei adăugând cuburi de gheață cu fructe. Este o idee delicioasă pe care toată lumea o va iubi!
5 moduri de a face apa mai ușor de băut

Ultima actualizare: 05 noiembrie, 2021

Știm… trebuie să bem mai multă apă! Între șase și opt pahare pe zi, dar cum să facem asta? Apa nu are gust și uneori este chiar plictisitoare. Este posibil să fi încercat de multe ori să ingerați acei doi litri pe zi, dar fără succes. Cum putem face apa mai ușor de băut?

5 moduri de a face apa mai ușor de băut

1. Apă cu lămâie

Apă cu lămâie

 

O idee clasică și pe care, cu siguranță, ați încercat-o deja de mai multe ori. Am vorbit în nenumărate rânduri despre acest remediu sănătos, căruia i se atribuie (fără dovezi științifice suficiente) capacitatea de a purifica organismul, de a elimina toxinele și de a oferi un cocktail de vitamine și minerale.

Ingrediente

Cum se prepară

Vom începe prin stoarce sucul dintr-o jumătate de lămâie. Apoi, îl amestecăm cu acel pahar de apă caldă. Nu adăugăm zahăr. Preparatul va fi mai sănătos și îl vom digera mai bine. În cazul în care aveți probleme cu stomacul sau suferiți de un episod de diaree, lămâia nu este recomandată.

2. Apă cu castravete

Apă cu castravete

Apa cu castraveți este răcoritoare și sănătoasă și poate chiar să facă parte dintr-un program de slăbire. Vă va face să vă simțiți mai ușori și vă va hidrata. Conform credințelor populare, ne va ajuta și să reducem acea durere de cap enervantă care ne lovește uneori după-amiaza.

Consumul de apă cu castraveți oferă beneficii antioxidante și de curățare. Dacă vreți să slăbiți și să aveți grijă de siluetă, consumați apă cu castraveți. Verificați porțiile și frecvența consumului cu un nutriționist.

Ingrediente

Cum se prepară

Vom începe prin a curăța castravetele. În continuare, îl vom tăia în mai multe bucăți pentru a fi mai ușor de pus în blender.

Ulterior, vom obține sucul dintr-o jumătate de lămâie. Următorul pas? Foarte ușor: amestecăm castravetele cu apa și sucul de lămâie, având grija ca băutura să fie foarte omogena. Lăsați-o să stea o jumătate de oră într-un borcan și adăugați cele 4 cuburi de gheață. Este delicioasă!

3. Apă cu cuburi de gheață cu fructe

Cuburi de gheață cu fructe pentru a face apa mai ușor de băut

O idee fabuloasa, ideală pentru ca cei mici să se obișnuiască să consume apă.

Ingrediente

  • Alegeți fructele dorite: căpșuni, portocale, pere sau mere tăiate bucăți. Alegeți niște fructe acide, deoarece aroma va fi mai plăcută atunci când le amestecați cu apă.
  • Veți avea nevoie și de cuburi de gheață.

Cum se prepară

Vă vom da un exemplu simplu: vom face cuburi cu căpșuni și portocale.

  • Vom începe prin a curăța bine căpșunile. Apoi, curățăm portocala și o tăiem în bucăți mici. Următorul pas este luăm o formă de cuburi de gheață.
  • Vom introduce bucățile de fructe cu puțină apă în fiecare formă.

Pe lângă fructe, puteți include și ierburi aromatice precum levănțica sau menta. Este un deliciu!

4. Apă cu felii de fructe

Borcane cu apă cu fructe

Secretul de bază pentru a bea mai multă apă este să avem puțin mai multă voință și, dacă este posibil, să ne bucurăm în timp ce bem. O modalitate excelentă de a face acest lucru este includerea anumitor bucăți de fructe în sticle.

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • Fructul care vă place cel mai mult.
  • Un borcan de sticla cu o capacitate de 1 litru și jumătate.

Cum se prepară

Este foarte ușor de preparat. Trebuie doar este să alegeți cele mai potrivite fructe. Vreți un exemplu? Piersici cu pere și scorțișoară. Sau mandarină și pepene verde? Delicios!

Puteți pregăti câte un borcan de apă cu fiecare aromă. Într-unul dintre ele includem piersica decojită și tăiată în patru bucăți, împreună cu un baton de scorțișoară și jumătate de pară decojită. După aceea, trebuie doar să adăugăm un litru de apă proaspătă. Foarte ușor!

Acum vom pregăti borcanul cu mandarine și pepene verde. Foarte simplu: decojiți mandarina și puneți-o în borcanul de sticlă. Apoi, adăugați patru bucăți de pepene verde și umpleți recipientul cu un litru de apă foarte rece. Este o băutură ideală când ajungem după-amiaza obosiți de la serviciu. Va fi delicioasă și gata de băut!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.