6 gustări sănătoase pentru la serviciu - Doza de Sănătate
 

6 gustări sănătoase pentru la serviciu

Ți se face adesea foame în timpul orelor petrecute la serviciu? Dacă vrei să îți ții sub control pofta de mâncare și să eviți acele produse alimentare procesate încărcate cu calorii, iată câteva sugestii de gustări sănătoase.
6 gustări sănătoase pentru la serviciu
Marta Guzmán

Scris și verificat de nutriționistul Marta Guzmán.

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Vrei să fii atent/ă la dieta ta, dar la serviciu găsești doar distribuitoare automate cu opțiuni nesănătoase sau alimente de tip fast food? Ei bine, îți prezentăm 6 gustări sănătoase pentru la serviciu, inclusiv opțiuni dulci delicioase, ușor de preparat, pe care le poți transporta cu ușurință oriunde dorești.

Aceste gustări sunt perfecte pentru momentul în care începe să-ți fie foame între mic dejun și prânz sau după-amiaza. În felul acesta, nu vei alerga înfometat/ă la șaormeria din colț!

Încearcă aceste 6 gustări sănătoase pentru la serviciu!

6 gustări sănătoase pentru la serviciu

Chipsuri sănătoase din legume

Dacă îți este poftă de cartofi prăjiți, chipsurile din legume sunt alternativa perfectă. Alege legumele tale preferate (morcovi, dovlecel, sfeclă, etc.), apoi:

  • Taie-le în felii foarte subțiri.
  • Întinde-le pe o foaie de copt.
  • Unge-le cu ulei de măsline și ierburi aromatice (oregano, piper, rozmarin, curry, etc).
  • Coace-le aproximativ 20 de minute la temperatură medie.
  • Lasă-le să se răcească, astfel încât să devină crocante.
  • Pune-le într-o pungă de plastic pentru a le transporta la locul de muncă. Chipsurile din legume pot fi consumate timp de câteva zile.
Gustări sănătoase pentru la serviciu

Chipsurile din legume preparate acasă sunt mult mai sănătoase decât cele din comerț. În plus, acestea sunt sățioase și te ajută să-ți ții sub control anxietatea dintre mese.

Iaurt cu fructe, scorțișoară și ciocolată neagră

Cea mai bună opțiune atunci când alegi un iaurt este unul simplu sau unul fără zahăr sau îndulcitori artificiali. Poți alege un iaurt natural integral, degresat, grecesc sau de soia, în funcție de nevoile și preferințele tale.

Datorită gustului dulce de fructe, scorțișoară și ciocolată neagră, acest amestec este irezistibil. Un alt lucru important de care trebuie să ții cont este ca ciocolata neagră să aibă cel puțin 70% cacao.

  • Poți alterna fructele pe care le adaugi în iaurt pentru a crea diferite opțiuni.
  • Amestecă totul și pune iaurtul într-un recipient de plastic pentru a-l lua la lucru.

Fursecuri sănătoase din ovăz și banane

Dacă ești unul dintre acei oameni cărora le place să mănânce prăjituri între mese, îți prezentăm o rețetă deosebită. Știai că poți să prepari fursecuri sănătoase și simple cu doar două ingrediente?

  • În primul rând, zdrobește o banană foarte coaptă cu ajutorul unei furculițe și amestecă pulpa cu ovăz instant (aproximativ 30 g).
  • Dacă vrei, adăugă în amestec pudră de scorțișoară, nuci sau fructe uscate, cum ar fi stafidele.
  • Apoi, împarte aluatul în porții mici, de aproximativ o lingură fiecare.
  • Pune fursecurile pe o hârtie de copt, coace-le 15-20 de minute la 180°C și lasă-le să se răcească.

Vei fi plăcut impresionat/ă de gustul acestor fursecuri simple și sănătoase! Păstrează-le într-un recipient de sticlă sau metal închis bine.

Morcovi baby cu brânză proaspătă de vaci sau urdă

Aceasta este o gustare sănătoasă și săracă în calorii. Urda nu este de fapt brânză, ci un alt tip de produs lactat obținut din zer. Aceasta se obține prin fermentarea zerului rămas de la fabricarea brânzei.

Morcovii baby cu brânză proaspătă de vaci sau urdă reprezintă o opțiune excelentă dacă vrei să slăbești, deoarece au un nivel foarte scăzut de grăsimi. În plus, această gustare este ideală și dacă vrei să câștigi masă musculară, deoarece brânza proaspătă și urda conțin de patru ori mai multe proteine decât laptele. Poți consuma aceste brânzeturi ușoare cu morcovi pentru copii ușor de transportat sau cu roșii cherry.

Brânză proaspătă de vaci

Urda este un aliment care provine din zer. Prin urmare, aceasta reprezintă o sursă semnificativă de proteine. O poți consuma alături de morcovi, roșii sau alte legume crude.

Budincă de chia cu fructe

Aceasta este o opțiune excelentă pentru o gustare între micul dejun și prânz sau între prânz și cină.

Poți lua budinca de chia cu fructe la serviciu într-un borcan mic. Semințele de chia sunt bogate în fibre și acizi grași polinesaturați, cum ar fi omega 3 și omega 6. De fapt, așa cum demonstrează mai multe studii științifice, semințele de chia pot ajuta la reducerea riscului apariției unor boli precum hipertensiunea, afecțiunile cardiovasculare și diabetul.

De asemenea, semințele de chia conțin fibre solubile care, în contact cu lichidele, formează o substanță asemănătoare unui gel, care oferă senzația de sațietate.

  • Pentru a prepara budinca de chia, trebuie să amesteci 3 linguri de semințe de chia crude cu 200 ml de lapte vegetal sau băutură pe bază de fructe.
  • Apoi, pune amestecul în frigider pentru câteva ore, astfel încât să devină gelatinos.
  • Adăugă ca topping orice fructe dorești: mango, căpșuni, kiwi, etc.
  • Pregătește budinca cu o seară înainte și pune-o în frigider, astfel încât să o poți lua cu tine la serviciu a doua zi de dimineață.

Edamame (păstăi de soia)

Originară din bucătăria asiatică, edamame este o gustare sănătoasă devenită recent celebră, la fel de atrăgătoare ca o pungă de chipsuri. Pentru a o pregăti, trebuie doar să pui păstăile verzi de soia (fără decongelare) în apă clocotită cu sare timp de 3 până la 5 minute. Lasă-le la scurs și gata! Îți recomandăm să le servești cu semințe, paprika sau sos de soia.

De ce să consumi edamame? Este o sursă excelentă de proteine vegetale și micronutrienți precum calciul, fierul, fosforul, manganul, vitamina C, B9 și K. De asemenea, edamame conține antioxidanți numiți izoflavone, care sunt foarte benefici pentru sănătate.

Încearcă oricare dintre aceste gustări sănătoase pentru la serviciu!

Savurează aceste 6 gustări sănătoase pentru la serviciu și oferă-le ideile ingenioase și colegilor tăi de birou! Fără îndoială, aceste opțiuni te vor ajuta să ai grijă atât de silueta, cât și de sănătatea ta.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Ried K., Fakler P., Stocks NP., Effect of cocoa on blood pressure. Cochrane Database Syst Rev, 2017.
  • Jayachandran M., Chen J., Chung SS., Xu B., A critical review on the impacts of b glucans on gut microbiota and human health. J Nutr Biochem, 2018. 61: 101-110.
  • Marcinek, K., & Krejpcio, Z. (2017). Chia seeds (Salvia hispanica): health promoting properties and therapeutic applications-a review. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny68(2).
  • Chadha, R., Bhalla, Y., Jain, A., Chadha, K., & Karan, M. (2017). Dietary soy isoflavone: A mechanistic insight. Natural product communications12(4), 1934578X1701200439.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.