Blini cu somon afumat și sos tartar

28 august 2019
Ești gata să afli cum să pregătești cele mai gustoase aperitive chiar la tine acasă? Această rețetă de blini cu somon afumat și sos tartar combină arome unice și inedite și va impresiona orice invitat la masă.

Dacă ai de gând să organizezi în curând o petrecere, vei avea nevoie de aperitive delicioase cu care să-ți impresionezi invitații. Aceste blini cu somon afumat și sos tartar sunt alegerea cea mai potrivită! Învață în cele ce urmează cum să le prepari!

Blini

Blini cu somon afumat

Blini sunt hors d’oeuvres cu o bază de clătite, servite de obicei la petreceri sau întruniri. Acestea sunt originare din Rusia, acolo unde sunt preparate din grâu, lapte și bicarbonat de sodiu. Acest lucru face ca blini să aibă o textură de burete în comparație cu clătitele clasice.

Pentru a prepara această rețetă de blini cu somon afumat și sos tartar, vei avea nevoie de câteva ingrediente care te vor duce cu gândul la prepararea unei prăjituri. Însă această rețetă nu conține deloc zahăr și nu vei avea nevoie de un cuptor pentru a o pregăti.

Încearcă și:

Pui umplut cu cremă de brânză, usturoi și arpagic

Alte ingrediente cheie

Numai câțiva pași te mai despart de prepararea acestor blini delicioase pentru ca oaspeții tăi să savureze proteine de calitate și calorii din somonul afumat, un ingredient cu adevărat sănătos.

Rețeta aceasta nu s-ar putea numi rusească dacă nu ar include cel mai faimos sos folosit ca dressing: sosul tartar. Acest dressing are o aromă excepțională care îți va lăsa gura apă!

Iată ce trebuie să faci pentru a prepara minunata rețetă de blini cu somon afumat și sos tartar!

Blini cu somon afumat și sos tartar

Sandviș cu pește

Somonul conține acizi grași omega 3, nutrienți care sunt foarte sănătoși. Pentru ca această rețetă să-ți iasă perfect, trebuie să acorzi o mare atenție următorilor pași. Am împărțit rețeta în două etapa pentru a-ți fi mai ușor să o urmărești.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 3 linguri de făină de grâu (45 g)
  • 1 cană de lapte proaspăt (250 ml)
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui (30 ml)
  • 1 lingură de zahăr (15 g)
  • 2 linguri de sare (10 g)
  • 1 lingură de bicarbonat de sodiu (15 g)

Mod de preparare

  • Începe prin a bate bine oul cu sarea. Pentru a obține un rezultat mai bun, folosește un mixer electric.
  • Apoi, adaugă uleiul de floarea soarelui și amestecă în continuare 1 – 2 minute.
  • Cerne făina și bicarbonatul de sodiu și adaugă-le în compoziția de mai sus.
  • Adaugă laptele și amestecă din nou. Asigură-te că nu au rămas cocoloașe. La final, trebuie să obții o compoziție omogenă.
  • Lasă amestecul să stea deoparte între 30 de minute și o oră.
  • Apoi, poți începe să gătești blini.
  • Lasă focul mic. Pune câteva picături de unt pe o tigaia cu înveliș antiaderent și toarnă o lingură din amestec.
  • Lasă aluatul să se gătească până observi că se formează bule, apoi întoarce-l pe partea cealaltă. Repetă procedeul până se termină aluatul.
  • Pune blini deoparte.

Îți recomandăm:

Rețetă de somon la cuptor cu legume

Cum să asamblezi blini cu somon afumat și sos tartar

Blini nu ar fi un preparat special dacă nu s-ar adăuga nimic deasupra lor. Iată cum trebuie să îi asamblezi pentru a obține un aperitiv delicios:

  • Mai întâi, taie somonul în felii subțiri.
  • Apoi, așază feliile de somon afumat pe blini într-un mod interesant. Poți crea orice forme dorești.
  • La final, adaugă puțin sos tartar deasupra și servește blini pe tăvi pentru aperitiv cu design modern.