6 picături pe zi din acest ulei puternic elimină grăsimea de pe abdomen
 

6 picături pe zi din acest ulei puternic elimină grăsimea de pe abdomen

Pentru a stimula pierderea în greutate, veți lua două picături la fiecare masă principală. Nu este recomandat să exagerați, deoarece poate avea efecte negative asupra corpului.
6 picături pe zi din acest ulei puternic elimină grăsimea de pe abdomen
Carlos Fabián Avila

Verificat și aprobat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Grăsimea abdominală este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate și estetică, în special la femei. Acest ulei pe bază de scorțișoară elimină grăsimea de pe abdomen.

Pierderea în greutate nu este o sarcină ușoară și necesită eforturi constante, mai ales atunci când vreți să ardeți grăsimea care se acumulează pe abdomen. Din fericire, astăzi există multe modalități de a slăbi fără a recurge la măsuri extreme, cum ar fi liposucția. Una dintre alternativele pentru a slăbi în mod natural este utilizarea unui ulei puternic pe bază de scorțișoară.

Ulei pe bază de scorțișoară ce elimină grăsimea de pe abdomen

Mulți ani, acest ulei a fost folosit ca tratament alternativ pentru vindecarea și prevenirea diferitelor boli. A fost inițial creat în scopuri medicinale, dar ulterior s-a descoperit că funcționează și pentru arderea grăsimilor, în special a grăsimilor abdominale.

Femeie slabă

 

Pe măsură ce utilizarea sa a devenit populară în multe părți ale lumii, s-a descoperit motivul eficacității sale. Substanțele chimice pe care le conține sunt perfecte pentru a pierde în greutate și pentru a elimina toxinele, potrivit acestui studiu realizat de Universitatea Saveetha (India).

Uleiul de scorțișoară ajută și la întărirea creierului și a memoriei (conform acestui studiu realizat de Universitatea Alanya Alaaddin Keykubat din Turcia, pe lângă consolidarea sistemului imunitar (așa cum sugerează acest studiu realizat de Universitatea din Viena) și reglarea nivelului zahărului din sânge.

Pentru toate acestea și pentru ușurința de preparare, merită considerat un bun suport pentru dietă, în scopul eliminării grăsimii abdominale.

Cum se prepară acest ulei care elimină grăsimea de pe abdomen?

Ulei care elimină grăsimea de pe abdomen

Scorțișoara este un condiment foarte versatil. Este un ingredient foarte ieftin.

 

Ingrediente

Pregătire

 • Pasul 1. Umpleți un borcan mic de sticlă cu batoane de scorțișoară.
 • Pasul 2. Turnați uleiul de măsline peste ele, asigurându-se că sunt bine scufundate.
 • Pasul 3. Așezați borcanul într-un loc cald, lăsați-l acolo timp de 3 săptămâni și agitați-l des.
 • Pasul 4. Treceți la strecurarea extractului, folosind tifon sau material similar și păstrați uleiul într-un loc răcoros și uscat.

Cum se folosește

Pentru a profita de beneficiile sale, trebuie să luați două picături de ulei pe bază de scorțișoară la fiecare masă principală; acest lucru va fi suficient pentru a stimula pierderea în greutate.

Este foarte important să rețineți că nu trebuie depășit consumul recomandat, deoarece ar putea fi dăunător. Înainte de a începe să îl consumați, este foarte important să citiți următoarea secțiune despre contraindicații.

Contraindicații ale uleiului de scorțișoară

Deși acest remediu are multe calități pentru sănătate și pierderea în greutate, unele efecte secundare care ar putea apărea nu ar trebui ignorate.

Persoană cu dureri de burtă

 • Persoanele care suferă de colită/gastrită ar trebui să-și modereze consumul, deoarece scorțișoara poate fi foarte iritantă.
 • În caz de ulcere intestinale, trebuie evitat consumul acestuia, deoarece poate provoca iritație în stomac și intestine. Acest lucru este confirmat de această cercetare efectuată de MS Ramaiah Medical College (India).
 • Femeile care sunt însărcinate sau intenționează să rămână însărcinate ar trebui să se abțină de la consumul acestuia, deoarece are efecte emenagogice. Aceasta înseamnă că stimulează fluxul sanguin în zona uterului, ceea ce poate fi dăunător.
 • Persoanele cu boli de inimă ar trebui să ia acest remediu sub supraveghere medicală și în cantități minime, deoarece scorțișoara crește ritmul cardiac.
 • Utilizarea prelungită și excesivă a scorțișoarei, chiar și a uleiului, ar putea fi foarte dăunătoare. Nivelul de toxicitate al compușilor săi poate provoca vărsături și iritații renale.

Pe scurt: acest ulei simplu pe bază de scorțișoară poate avea beneficii semnificative, facilitând pierderea de grăsime în zona abdominală.

Cu toate acestea, este important să cunoașteți daunele pe care le poate provoca în anumite condiții. De aceea, este recomandat să consultați medicul.

S-ar putea să te intereseze...
Te îngrași dacă mănânci repede?
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Te îngrași dacă mănânci repede?

Oamenii se concentrează doar pe alimentele pe care le consumă, nu și pe modul în care mănâncă. Te îngrași dacă mănânci repede? • Base de Datos Española de Composición de Alimentos. [Internet]. Disponible en: http://www.bedca.net/bdpub/index.php
 • Fundación Española de Nutrición. [Internet]. Canela. Disponible en: http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/canela.pdf
 • García-Camarillo, E.; Quezada-Viay, M.; Moreno-Lara, J.; Sánchez-Hernández, G., et al. Actividad Antifúngica de Aceites Esenciales de Canela (Cinnamomum zeylanicum Blume) y Orégano
  (Origanum vulgare L.) y su Efecto sobre la Producción de Aflatoxinas en Nuez Pecanera. Revista Mexicana de Fitopatología. 2006; 24(1): 8-12.
 • Montero-Recalde Mayra, Revelo I Jessica, Avilés-Esquivel Diana, Valle V Edgar, Guevara-Freire Deysi. Efecto Antimicrobiano del Aceite Esencial de Canela (Cinnamomum zeylanicum) sobre Cepas de Salmonella. Rev. investig. vet. 2017; 28(4): 987-993.
 • Rosero Herrera, M. Efecto Hipoglucemiante del Extracto Acuoso de Canela (Cinnamomum Zeylanicum), en Ratas (Rattus novergicus) con Hiperglicemia Inducida. Chimborazo, Ecuador: Universidad Superior Politécnica, 2011.

Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.