7 probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit: ce putem face?
 

7 probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit: ce putem face?

A avea un sistem imunitar puternic și sănătos este esențial pentru a face față diferiților viruși și agenți patogeni care ne amenință în fiecare zi și care ne pot pune sănătatea în pericol.
7 probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit: ce putem face?
José Gerardo Rosciano Paganelli

Verificat și aprobat de medicul José Gerardo Rosciano Paganelli.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Sistemul imunitar este responsabil de protejarea organismului de antigeni, care includ viruși, bacterii, toxine și tot felul de substanțe străine care pot compromite sănătatea. Este alcătuit din țesut limfoid, care face parte din măduva osoasă, ganglioni limfatici, părți ale tractului digestiv și amigdale. Descoperiți 7 probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit!

Sistemul imunitar crește producția de proteine numite anticorpi și, în acest fel, distruge agenții patogeni pentru a preveni dezvoltarea bolilor. Problema este că expunerea continuă la stres, alimentația precară și unele boli. În consecință, crește riscul apariției diferitelor patologii care afectează calitatea vieții.

Este esențial să detectați principalele probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit și, bineînțeles, să luați măsurile necesare pentru a le contracara.

7 probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit

1. Infecții recurente

Probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit

Deoarece sistemul imunitar este responsabil de protejarea organismului împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor, deteriorarea acestuia duce la infecții recurente.

Simptomele sunt:

2. Alergii

Reacțiile alergice sunt mai frecvente la unii oameni decât la alții. Deși sunt un răspuns al sistemului imunitar la agenții externi, cum ar fi polenul și praful, dezvoltarea lor continuă poate fi un semn al slăbirii acestuia.

Modificările pielii, congestia căilor respiratorii și strănutul sunt motive suficiente pentru a începe să adoptați obiceiuri care întăresc imunitatea.

3. Răni care se vindecă greu

 

Timpul de vindecare al rănilor variază în funcție de cauza și gravitatea acestora. Deoarece sistemul imunitar este o parte fundamentală a procesului de vindecare, slăbirea acestuia poate crește riscul de infecții sau complicații.

Dacă o rană se vindecă mai greu decât în mod normal, sistemul imunitar este slăbit.

4. Gripă și răceli

Gripa, răcelile și alte tulburări care afectează căile respiratorii sunt rezultatul scăderii producției de anticorpi. Insuficiența celulelor albe din sânge, reducerea oxigenului și tulburările circulatorii determină complicațiile acestor tipuri de probleme.

5. Oboseală și slăbiciune

Femeie care are probleme cauzate de sistemul imunitar slăbit

 

Senzația de oboseală poate fi cauzată de mai mulți factori la care suntem expuși în fiecare zi. Cu toate acestea, atunci când apare recurent și fără o cauză aparentă, este foarte probabil să aibă legătură cu sistemul imunitar.

Simțiți oboseala de la primele ore ale zilei, chiar și atunci când v-ați odihnit bine. De obicei, este însoțită de slăbiciune fizică și mintală care poate întrerupe îndeplinirea sarcinilor zilnice. De asemenea, pot apărea modificări ale temperaturii, amețeli, greață și alte simptome care nu trebuie subestimate.

6. Dureri musculare

Nivelurile ridicate de stres, activitatea fizică excesivă și deficiențele nutriționale au de-a face cu scăderea activității sistemului imunitar. Acest lucru poate provoca dureri, tensiune articulară și cefalee severă.

7. Răspuns slab la tratamente

 

Majoritatea infecțiilor și bolilor asociate sistemului imunitar sunt tratate cu medicamente antibiotice care ajută la distrugerea multora dintre virusurile și bacteriile care le provoacă. Problema este că efectele medicamentelor scad. Prin urmare, este necesar să consolidați efectele acestora prin adoptarea unei diete sănătoase de înaltă calitate nutrițională.

Problemele menționate mai sus nu ar trebui în niciun caz ignorate, deoarece necesită tratament eficient în timp util. Ignorarea lor sau așteptarea ca acestea să treacă poate duce la situații mai grave și mai greu de tratat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.