7 sfaturi pentru agățarea tablourilor fără stricăciuni
Agățarea picturilor preferate fără a distruge peretele este posibilă, ușoară și ieftină. Avem o propunere excelentă. Vom împărtăși câteva sfaturi pentru a da casei o notă personală prin agățarea tablourilor fără stricăciuni!
Există multe motive pentru care nu vrem să deteriorăm pereții și renunțăm la tablourile agățate. De exemplu, se întâmplă să fim chiriași și să nu putem interveni asupra pereților. Deci, ce modalități există de a agăța tablourile sau fotografiile care ne plac cel mai mult fără a distruge peretele?
7 sfaturi pentru agățarea tablourilor fără stricăciuni
Înainte de a alege cea mai potrivită metodă, este important să știm cât cântăresc ramele. Pe baza acestui fapt, vom alege cel mai bun mod de agățare a tablourilor.
Ramele sunt ușoare dacă au până la 4,5 kilograme. Cele cu greutate medie variază între 4,5 și 11 kilograme, iar cele mai grele pot ajunge până la 22 de kilograme. Este important să ții cont de aceste valori atunci când alegi dispozitivul utilizat.
De asemenea, trebuie să știi din ce material este făcut peretele, pentru că nu toate produsele sunt potrivite pentru tencuială, cărămidă sau lemn.
Acum că știm greutatea ramei și materialul peretelui, să vedem cum vom fixa cadrele!
1. Cârlige
Sunt celebrele cârlige adezive pe care le puteți fixa pe perete. Trebuie doar să rețineți că acestea suportă rame de până la 4 kilograme. Acestea reprezintă o opțiune foarte simplă care, în plus, poate fi folosită pentru a atârna umerașe, bijuterii, prosoape și poșete.
Vă recomandăm:
2. Cârlige fixe
Acestea sunt cârlige mici din plastic care au doi până la trei dinți. În acest caz, peretele trebuie să fie din ipsos sau gips-carton. Este nevoie doar de un ciocan pentru a le prinde în perete. Acestea țin până la 4 kilograme, dar, dacă puneți 2 cârlige împreună, puteți agăța un tablou de până la 8 kilograme. Când doriți să îndepărtați tabloul, veți vedea că deteriorarea peretelui a fost minimă.
3. Clești
Deși funcționează la fel ca și elementele anterioare, forma lor este diferită. Sunt 3 cuie mici care sunt atașate pe un dispozitiv din plastic. Deși găurile pe care le lasă sunt mai adânci, nu sunt atât de adânci cele ale burghiului.
4. Benzi Caltrop
Sunt destul de rezistente și suportă rame cu greutate medie. Numai că, atunci când sunt îndepărtate, pot deteriora varul sau tapetul de pe perete. O variantă sunt benzile adezive. Utilizarea benzilor Caltrop este recomandată pe plăci ceramice deoarece, la îndepărtarea acestora, lipiciul ar putea lăsa urme.
5. Adeziv
Este o pastă asemănătoare siliconului și se vinde în tuburi. Această metodă este specială pentru plăci ceramice, sticlă și alte suprafețe similare. Trebuie să așezați o picătură la fiecare capăt al tabloului, să-l așezați pe perete și să așteptați câteva secunde înainte de a-l fixa definitiv. La îndepărtarea cadrului, reziduul de adeziv este foarte ușor de îndepărtat.
6. Bandă dublu adezivă
Cunoscute și sub numele de benzi adezive cu două fețe, acestea sunt o alternativă mai mult decât practică și ușor de utilizat. Sunt disponibile în diferite forme, iar cel mai rezistent tip suportă până la 7 kilograme.
7. Rafturi
Nu vorbim despre rafturi pe care ar trebui să le cumpărați și să le montați, ci despre rafturi pe care le găsiți în casă: de exemplu, pe șemineu, fotoliu sau pe o masă decorativă.
Sfaturi și idei pentru decorarea cu tablouri
Acum că știm să agățăm tablouri fără a distruge peretele, să ne uităm la câteva sfaturi pentru a le face să arate perfect. Locul exact, modul de aranjare a acestora dacă sunt mai multe și înălțimea ideală sunt detalii care vor economisi timp și efort.
Marcați punctul în care doriți să puneți pictura. Mai întâi, trebuie să vedeți ce tip de cârlig are, dacă este inel sau sârmă. Pentru inel, măsurați din partea de sus a cadrului până la inel și de la inel până la partea de jos. Apoi, transferați aceste măsurători pe perete și marcați unde este inelul.
Pentru cele care au sârmă, întindeți firul și măsurați cel mai înalt punct. Apoi, măsurați din acel punct până în partea de sus a ramei. Odată luate aceste măsurători, veți ști deja unde să marcați pe perete.
În ceea ce privește înălțimea la care ar trebui atârnate tablourile, putem stabili câțiva parametri de bază. Un sfat bun este să tăiați pătrate și dreptunghiuri de mărimea imaginilor pe care doriți să le atârnați și să le lipiți pe perete. Acest lucru vă va oferi o idee despre cum vor arăta originalele.
Cadrul trebuie să fie ușor peste nivelul ochilor. În general, 1,70 m este o înălțime ideală. Cu toate acestea, dacă doriți să așezați pictura pe tăblia patului, de exemplu, lucrarea ar trebui să fie mai aproape de ea decât de tavan, la aproximativ 30 cm.
Distanța care trebuie să fie între pătrate variază între 5 și 10 centimetri. Vă recomandăm să folosiți aceste trucuri înainte de a acționa asupra peretelui.
Sfaturi pentru agățarea tablourilor fără a găuri pereții: concluzie
După cum am văzut, există multe alternative pentru a agăța tablourile, astfel încât pereții să nu aibă de suferit. Cu siguranță veți găsi cele mai potrivite locuri pentru voi, picturile și pereții voștri.
Amintiți-vă că trebuie să existe întotdeauna un echilibru în compoziție, în cazul în care există mai multe tablouri. Un aranjament orizontal este ideal pentru holuri sau pentru partea superioară a peretelui din spatele patului. Alegeți întotdeauna o armonie de forme, texturi și culori.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ventura, A. T., & González, S. C. (2006). Ideas prácticas en decoración. Lexus Editores, Lima (Perú)..
- Schittich, C. (Ed.). (2013). Interiores: espacio, luz, material. Walter de Gruyter.
- Dong, W., & Ríos Garza, C. R. T. (2000). Técnicas de presentación en color: Una guía para arquitectos y diseñadores de interiores. McGraw-Hill.
- Posada Monsalve, A. M., & Laverde Torres, D. C. Decoración de interiores para hogar y oficina: www. decoralo. com.
- Gerling, H. (2000). Alrededor de las máquinas-herramienta. Reverté.
- Hernández-Minguillón, R. (1995). Silicona y construcción.