A fi politicos vă poate salva viața: „frumusețea salutului”
 

A fi politicos vă poate salva viața: „frumusețea salutului”

Salutul este un obicei care trebuie învățat din copilărie, deoarece este un exemplu important de valori și educație.
A fi politicos vă poate salva viața: „frumusețea salutului”

Ultima actualizare: 28 martie, 2022

Salutul este un obicei simplu care ar trebui să fie învățat încă din primii ani de viață, deoarece arată respect, cordialitate și empatie. În plus, este cea mai bună resursă pentru a transmite unei persoane că vă pasă de prezența ei. A fi politicos vă poate salva viața.

Saluturile generează sentimente pozitive la alți indivizi, deoarece îi face să se simtă apreciați. Printr-o frază sau un gest, putem aduce un moment de bucurie tuturor celor din jur. Salutul vă permite să abordați o persoană pentru a purta o conversație și a construi noi relații interumane. Drept urmare, nu se treceți niciodată cu vederea obiceiul de a saluta.

Salutul este esențial la locul de muncă pentru a avea o relație bună cu toți colegii și pentru a ne asigura că energia pozitivă este percepută în mediu. De asemenea, este una dintre acțiunile pe care clienții le evaluează.

Saluturile sunt codul universal pentru conviețuire armonioasă. Acest act vă permite să le comunicați altora că sunteți dispuși să ascultați dacă au ceva de spus.

Obiceiul de a saluta vă poate ajuta să rezolvați momentele dificile, așa cum s-a întâmplat în povestea pe care vi-o spunem mai jos.

A fi politicos vă poate salva viața: „frumusețea salutului”

Povestea spune că un bărbat lucra într-o fabrică de ambalare a cărnii. La sfârșitul zilei, s-a dus să inspecteze unul dintre frigidere, dar ușa s-a închis și a rămas blocat. În acel moment, a lovit puternic în ușă și a început să țipe, dar nimeni nu l-a auzit. Majoritatea muncitorilor plecaseră deja și era imposibil să-l audă din cauza grosimii ușii. Bărbatul a stat în frigider timp de 5 ore și era la un pas de moarte.

Deodată, ușa s-a deschis. Paznicul a venit să-l salveze. Omul l-a întrebat pe paznic de ce s-a gândit să deschidă această ușă dacă nu face parte din responsabilitățile sale?

 

Persoană ce ajută altă persoană

 

Paznicul a răspuns: „Lucrez în această companie de 35 de ani. Sute de muncitori intră zilnic în uzină, dar tu ești singurul care mă salută dimineața și își ia rămas bun după-amiaza. Restul muncitorilor mă tratează de parcă aș fi invizibil.”

„Astăzi m-ai salutat când ai intrat în clădire, dar nu ți-ai luat rămas bun. Așa că mi-am dat seama că nu ai plecat și că trebuie să fii undeva în clădire. Te-am căutat și te-am găsit.”

 

Salutul este esențial pentru ca alte persoane să aibă o impresie bună despre tine. Este mecanismul ideal pentru ca alte persoane să fie dispuse să fie cordiale cu tine.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.