Alimente de evitat în sarcină

22 Noiembrie, 2020
Articolul de astăzi îți va spune ce tipuri de alimente să eviți în timpul sarcinii și motivele pentru care trebuie să le scoți din dietă în această etapă a vieții.

Știi care sunt principalele alimente de evitat în sarcină? Dacă ești gravidă, trebuie să ții cont de faptul că anumite tipuri de alimente pot dăuna fătului și, prin urmare, trebuie să le eviți de dragul sănătății bebelușului. Necesitățile tale nutriționale cresc în această etapă și, prin urmare, trebuie să le acoperi printr-o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Efectele nu sunt prea puternice în primul trimestru, deoarece cerințele energetice ale embrionului sunt limitate. Cu toate acestea, pe măsură ce lunile trec, va trebui să consumi un număr mai mare de calorii pentru a satisface nevoile nutriționale ale fătului. Articolul de astăzi îți va spune care sunt principalele alimente de evitat în sarcină și motivele pentru care nu ar trebui să te atingi de ele.

4 alimente de evitat în sarcină

1. Nu bea alcool în timpul sarcinii

Stai departe de alcool dacă ești gravidă. Consumul acestei substanțe, în oricare dintre formele sale, încetinește dezvoltarea bebelușului și poate provoca malformații.

O investigație efectuată asupra a 291 de femei însărcinate a concluzionat faptul că aportul moderat de alcool în timpul sarcinii a influențat dezvoltarea și comportamentul viitor al copilului. Nu au existat doar schimbări fizice severe, ci și tulburări de comportament.

Din acest motiv, renunță la alcool chiar înainte de a planifica sarcina. Nu uita faptul alcoolul afectează fertilitatea și scade sansele de a concepe.

Citește și:
  • Sundelin Wahlsten V., Hallberg G., Helander A., Higher alcohol consumption in early pregnancy or low to moderate drinking during pregnancy may affect children’s behaviour and development at one year and six months. Acta Paediatr, 2017. 106 (3): 446-453.
  • Hong Zhao JL., Song JM., Zhang J., Tan YL., Xin CM., A meta analysis of risk of pregnancy loss and caffeine and coffee consumption during pregnancy. Int J Gynaecol Obstet, 2015. 130 (2): 116-22.
  • Vejrup K., Brandlistuen RE., Brantsaeter AL., Katrine H., et al., Prenatal mercury exposure, maternal seafood consumption and associations with child language at five years. Environ Int, 2018. 110: 71-79.
  • Cisneros Domínguez, Grethel, and Ana Ibis Bosch Núñez. “Alcohol, tabaco y malformaciones congénitas labioalveolopalatinas.” Medisan 18.9 (2014): 1293-1297.
  • Castillo Ortiz, Natalia del. “Modificación y efectos del consumo de cafeina durante el embarazo.” (2016).
  • Fox, Nathan S. “Qué hacer y qué no hacer durante el embarazo.” Obstet Gynecol 131 (2018): 713-21.
  • Bustillo, Alejandra Lozano, et al. “Sobrepeso y obesidad en el embarazo: complicaciones y manejo.” Archivos de medicina 12.3 (2016): 11.