Antrenamentul și dieta unui model Victoria's Secret: Sofia Jirau
Pentru multe femei este un vis să devină model Victoria’s Secret, brandul de lenjerie intimă care a reunit cei mai importanți profesioniști din industrie. Sofia Jirau este primul model al brandului cu sindrom Down. Aceasta a alungat stereotipurile. În ce constau antrenamentul și dieta unui model Victoria’s Secret?
Portoricana în vârstă de 26 de ani a debutat în campania de incluziune Love cloud collection, pe care brandul a lansat-o în 2022. Modelul are mulți urmăritori pe rețelele de socializare, unde își împărtășește antrenamentul și dieta echilibrată.
Antrenamentul și dieta unui model Victoria’s Secret: Sofia Jirau
Pe profilul ei de Instagram, Sofía Jirau are peste 600.000 de urmăritori, care sunt atenți la stilul ei de viață. Dincolo de a arăta ceea ce face, acest supermodel Victoria’s Secret îndeamnă comunitatea să țină pasul cu obiectivele ei.
1. Rutina AMRAP
Sofia Jirau este întotdeauna însoțită de un profesionist, care o îndrumă la fiecare pas. AMRAP este un tip de antrenament care durează 8 minute. Această metodă de antrenament seamănă mult cu rutina HIIT și constă în efectuarea exercițiilor pe intervale de intensitate ridicată.
Printre beneficiile acestei metode se remarcă îmbunătățirea sănătății cardiorespiratorii și metabolice. Antrenamentul începe cu o sesiune de încălzire. În acest fel, capacitatea oxidativă a organismului este îmbunătățită.
Descoperă și: Flexibilitatea metabolică pentru slăbire
Antrenamentele de mare intensitate nu durează mai mult de 30 – 45 de minute sau chiar mai puțin. Sofía Jirau folosește următoarele exerciții:
- 2 flotări burpees
- 4 îndreptări cu gantere
- 6 ridicări de gantere
- 8 fandări cu gantere
- 30 de secunde de genuflexiuni cu ridicare de gantere
2. Rutina pentru abdomen (ABS)
Supermodelul Victoria’s Secret ne surprinde cu abdomenul ei. Sofia Jirau petrece mult timp întărind și marcând această zonă a corpului. Ea efectuează:
- 40 forfecări
- 30 de secunde de scândură
- 20 răsuciri rusești
- 15 atingeri de călcâi
- 10 ridicări de picioare
- 5 ridicări în V modificate
Întărirea trunchiului este foarte importantă deoarece ajută la menținerea forței și rezistenței, oferind echilibru și o stabilitate mai bună.
3. Dansul
Nu totul este antrenament de forță! Acest model își completează pregătirea fizică cu rutine de dans interesante. Terapia prin dans este o modalitate de a efectua exerciții fizice care reduc depozitele de grăsime viscerală și ajută și la prevenirea comorbidităților, mai ales la persoanele în vârstă sau obeze.
Dieta unui model Victoria’s Secret
Fără îndoială, a adopta o dietă echilibrată este complementul ideal pentru orice antrenament. De fapt, aceasta a fost formula câștigătoare care a ajutat-o pe Sofía Jirau să fie aleasă drept unul dintre modelele Victoria’s Secret. Ea a spus este foarte disciplinată când vine vorba de a mânca sănătos și a merge la sală.
Descoperă: 5 nutrienți esențiali într-o dietă sănătoasă
Dovadă în acest sens sunt rețelele de socializare, unde împărtășește și câteva dintre rețetele pe care la adoră. Ele conțin trei ingrediente importante:
- Somon: beneficiile acestui pește sunt renumite pentru sănătatea cardiovasculară. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași sănătoși, precum EPA și DHA.
- Avocado: este un fruct cu mulți antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor cronice.
- Salată verde: este o legumă pe care mulți o ignoră, dar care are multe beneficii. Salata oferă fibre, antioxidanți, vitamine și apă.
Câtă pasiune și dedicare!
Schimbarea conceptului Victoria’s Secret a fost apreciată la nivel global. După multiple controverse legate de dietele stricte, Victoria’s Secret a decis să includă în prezentări femei care pun preț pe sănătatea lor, precum Sofía Jirau. Această tânără este foarte dedicată sănătății, fiind o sursă de inspirație pentru mulți tineri.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- GillenJenna B. y GibalaMartin J.. 2013. ¿Es el entrenamiento en intervalos de alta intensidad una estrategia de ejercicio eficiente en el tiempo para mejorar la salud y el estado físico?. Fisiología aplicada, nutrición y metabolismo . 39 (3): 409-412. https://doi.org/10.1139/apnm-2013-0187
- Serrano-Guzmán, María, Valenza-Peña, Carmen M., Serrano-Guzmán, Carmen, Aguilar-Ferrándiz, Encarnación, Olmedo-Alguacil, Milagrosa, & Villaverde-Gutiérrez, Carmen. (2016). Efectos de un programa de danzaterapia en la composición corporal y calidad de vida de mujeres mayores españolas con sobrepeso. Nutrición Hospitalaria, 33(6), 1330-1335. https://dx.doi.org/10.20960/nh.791
- Valenzuela B, Alfonso. (2005). El salmón: un banquete de salud. Revista chilena de nutrición, 32(1), 8-17. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182005000100001
- Vivero S, Ariel, Valenzuela B, Rodrigo, Valenzuela B, Alfonso, & Morales, Gladys. (2019). Palta: compuestos bioactivos y sus potenciales beneficios en salud. Revista chilena de nutrición, 46(4), 491-498. https://dx.doi.org/10.4067/S0717-75182019000400491