Beneficiile flotărilor pike și tehnica de execuție
 

Beneficiile flotărilor pike și tehnica de execuție

Dacă vă plac flotările tradiționale, este timpul să descoperiți o variantă mai solicitantă. Flotările pike întăresc cel mai mult zona umerilor.
Beneficiile flotărilor pike și tehnica de execuție
Leonardo Biolatto

Verificat și aprobat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 09 octombrie, 2022

Există exerciții care se execută cu greutatea propriului corp ca rezistență. În acest grup se încadrează flotările. De data aceasta, vom discuta despre beneficiile flotărilor pike.

Corpul este poziția într-un V întors, cu picioarele întinse și cu trunchiul orientat spre pământ. Flotările pike ajută la dezvoltarea mușchilor trunchiului, brațelor și umerilor. Acest exercițiu este un început excelent pentru un grad mai mare de solicitare. Cel mai bine este să stăpâniți mai întâi flotările tradiționale. Așa veți avea baza necesară pentru a profita de beneficiile flotărilor pike.

Cum să profitați de beneficiile flotărilor pike?

Nu aveți nevoie de niciun fel de echipament, ci doar de o saltea pentru odihnă. Confortul trebuie să fie unul dintre cei mai buni aliați în executarea exercițiilor fizice. De aceea, este important să cunoașteți pozițiile în care corpul este relaxat.

Dacă mergeți la o sală de sport, totul este simplu. Dacă vă antrenați acasă, veți avea nevoie de o saltea care să vă permită să vă sprijiniți cu ușurință și să efectuați următorii pași.

Bărbat care profită de beneficiile flotărilor pike

1. Poziția de pornire

Începeți de la sol, în poziția de flotare tradițională. Țineți brațele întinse și palmele sub umeri, cu trunchiul încordat și spatele drept.

2. V inversat

Duceți picioarele spre mâini în timp ce ridicați șoldurile. Poziția trebuie să fie un V inversat.

Trebuie să țineți brațele și picioarele întinse și drepte.

3. Flexia coatelor

Începeți să îndoiți coatele la un unghi de aproximativ 45° față de restul corpului. Capul se va apropia din ce în ce mai mult de pământ, până când îl atinge. Atingând ușor podeau, apropiați coatele de piept și întindeți brațele. Nu blocați complet coatele; le puteți flexa pentru a avea grijă de ligamente.

4. Finalizare

În cele din urmă, împingeți în sus pentru a reveni la poziția inițială. Folosiți respirația ca instrument de sprijin. Inspirați când coborâți și expirați când urcați. Pe măsură ce dobândiți o rezistență mai mare, creșteți numărul de repetări.

Beneficiile flotărilor pike

Practicarea acestui exercițiu este recomandată în majoritatea planurilor de antrenament datorită avantajelor pentru dezvoltarea musculară. Deltoidul și tricepsul sunt cei mai solicitați mușchi. Apoi, urmează mușchiul pectorali.

Beneficiile flotărilor pike sunt:

  • Promovează mișcarea eficientă din diferite planuri. Este o mișcare multiarticulară.
  • Dezvoltă puterea umerilor. Scad șansele de accidentare prin protejarea coafei rotatorilor.
  • Ajută la obținerea posturii corecte, deoarece partea superioară a corpului câștigă rezistență și forță.
  • Amplifică rezistența trunchiului, cu scopul de a menține întotdeauna echilibrul.
Bărbat cu dureri de umeri
Umerii au de suferit frecvent la sportivi. Flotările ajută la întărirea zonei.

Recomandări pentru practicarea în siguranță a flotărilor pike

Poate fi necesar să vă sporiți mobilitatea înainte de a practica acest exercițiu. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl puteți face ca pas preliminar este să efectuați flotări tradiționale. Acestea ar trebui să vă ajute să vă construiți puterea prin activarea trunchiului, stabilizarea corpului și o mai bună rotație a membrelor superioare.

Trebuie să vă încălziți înainte de a executa flotările pike. Mai presus de toate, încălziți zona umerilor. Nu uitați nici de respectarea tehnicii de execuție. Aceasta garantează obținerea beneficiilor la nivel muscular.

Vă sfătuim să nu petreceți mult timp cu capul în jos pe pământ, deoarece acest lucru implică riscuri și crește oboseala. Cel mai bine este să nu stați mult în poziția V inversat.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Durán D. Variación terminológica en el área de la calistenia: una propuesta de normalización. Pontificia Universidad Católica de Chile. 2020.
  • Rey A, Bosé M. El entrenamiento ideal: todos los programas para conseguir un cuerpo de celebrity. Descubre cómo se preparan los famosos. Primera edición. España: Editorial La Esfera de los Libros; 2012.
  • Ugalde Ovares, Carlos Eduardo, Daniel Zúñiga Monge, and Ricardo Barrantes Monge. “Actualización del síndrome de hombro doloroso: lesiones del manguito rotador.” Medicina legal de costa rica 30.1 (2013): 63-71.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.