Beneficiile portocalei amare: un remediu minunat pentru a începe ziua
 

Beneficiile portocalei amare: un remediu minunat pentru a începe ziua

Portocala amară este bogată în vitamina C și antioxidanți și ne poate ajuta să slăbim datorită efectului său accelerator asupra metabolismului.
Beneficiile portocalei amare: un remediu minunat pentru a începe ziua
Eliana Delgado Villanueva

Scris și verificat de nutriționistul Eliana Delgado Villanueva.

Ultima actualizare: 15 aprilie, 2022

După cum știți deja, există multe tipuri de portocale. Portocala amară (citrus aurantium) este deosebită. Descoperiți beneficiile portocalei amare pentru sănătate!

Portocala amară este un citric mult mai mic, rotund și cu coaja mai deschisă la culoare și mai aspră decât portocala comună. Proprietățile sale de inducere a sațietății și de activare a metabolismului fac din portocala amară un remediu natural foarte util pentru pierderea în greutate. Vreți să știți cum să pregătiți un remediu simplă pe bază de portocală amară? Vă arătăm mai os!

Beneficiile portocalei amare pentru sănătate

Portocala amară poate avea multe întrebuințări. De fapt, din ea se prepară uleiuri esențiale pentru cosmetice, parfumuri și alte tratamente de înfrumusețare.

De asemenea, este o resursă foarte utilă în bucătărie, mai ales pentru pregătirea deserturilor. Gustul amar conferă o notă originală care se potrivește foarte bine cu ciocolata. Puteți face și o marmeladă de portocale amare.

Dar, pe lângă utilizarea cosmetică și culinară, consumul regulat de portocale amare poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate:

1. Este un stimulent al metabolismului

Portocala amară este bogată într-un alcaloid numit sinefrină, care ne ajută să activăm metabolismul. Componentele sale naturale sunt stimulatori termogenici.

Accelerarea metabolismului implică o creștere a arderii caloriilor, care, la rândul său, determină o creștere a temperaturii corpului.

Deși este o substanță sigură, poate crește tensiunea arterială la unii oameni. Prin urmare, dacă suferim de hipertensiune arterială, este mai bine să nu depășim consumul recomandat de portocală amară.

2. Ajută la tratarea indigestiei

Ceva interesant de reținut este faptul că orice fruct sau legumă amară are grijă de sănătatea ficatului și a sistemului digestiv. Gustul amar este stimulant și reglator al acizilor biliari, necesari pentru o digestie adecvată.

3. Întărește funcțiile ficatului

Există studii care confirmă faptul că sinefrina influențează pozitiv metabolismul carbohidraților în ficat. În plus, portocala amară este un fruct plin de antioxidanți și vitamina C, substanțe care sunt eficiente în protejarea ficatului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.

Cum se prepară un remediu cu portocale amare

Suc de portocale proaspăt

 

Aveți mai multe opțiuni atunci când consumați portocale amare pentru a pierde în greutate sau a vă îmbunătăți digestia.

Puteți, dacă doriți, să consumați marmeladă de portocale amare. Totuși, aceasta include un îndulcitor care îi reduce beneficiile.

Există opțiunea de a consuma fructele crude, dar gustul nu este foarte plăcut. Noi va recomandam o infuzie: este digestivă și include și coaja.

Ingrediente

Pregătire

  • Primul lucru pe care îl vom face este să spălăm bine coaja de portocală, apoi să o tăiem fâșii.
  • Fierbem apă într-o cratiță și adăugăm batonul de scorțișoară și coaja portocalei amare.
  • Lăsăm totul la infuzat timp de 20 de minute, apoi adăugăm mierea.

Vom bea remediul cald dimineața, pe stomacul gol. Este delicios!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Stohs, S.J., Preuss, H.G., and Shara, M. (2012). A review of the human clinical studies involving citrus aurantium (bitter orange) extract and its primary protoalkaloid p-synephrine. International Journal of Medical Sciences 9, 527–538.
  • Haaz, S., Fontaine, K.R., Cutter, G., Limdi, N., Perumean-Chaney, S., and Allison, D.B. (2006). Citrus aurantium and synephrine alkaloids in the treatment of overweight and obesity: An update. Obesity Reviews 7, 79–88.
  • Stohs, S.J., Preuss, H.G., Keith, S.C., Keith, P.L., Miller, H., and Kaats, G.R. (2011). Effects of p-synephrine alone and in combination with selected bioflavo-noids on resting metabolism, blood pressure, heart rate and self-reported mood changes. International Journal of Medical Sciences 8, 295–301.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.