Bretonul cortină: o tunsoare la modă cu multe beneficii
 

Bretonul cortină: o tunsoare la modă cu multe beneficii

Bretonul cortină este cea mai solicitată tunsoare în saloanele de înfrumusețare. Vă spunem tot ce trebuie să știți despre acesta și cui se potrivește cel mai bine!
Bretonul cortină: o tunsoare la modă cu multe beneficii

Ultima actualizare: 21 martie, 2023

Bretonul cortină atrage toată atenția în acest sezon și marchează deja un trend puternic pe rețelele de socializare, în saloane de înfrumusețare și pe podiumuri. Este o modalitate excelentă de a vă schimba aspectul dacă ceea ce urmăriți este o schimbare radicală.

Vom analiza tot ce trebuie să știți despre această tunsoare. Deși nu este ceva nou, trendul se reinventează continuu și capătă nuanțe moderne.

Ce este bretonul cortină?

Există diferite tipuri de breton și fiecare dintre ele avantajează un anumit tip de față. Totuși, în cazul bretonului cortină, gama de posibilități este amplă. Aceasta este o tunsoare în straturi. Bretonul este despărțit în jumătate și creează un „V” inversat care dezvăluie fruntea.

Se distinge de alte breton deoarece se îmbină cu straturile laterale ale părului. Această unire înseamnă că bretonul este încorporat în mod natural în restul părului.

Nefiind un breton clasic, vă permite să vă jucați cu lungimea dacă nu îndrăzniți să vă tundeți prea mult părul.

Tipuri de păr ideale pentru bretonul cortină

În general, părul drept și ușor ondulat este ideal pentru a încerca această tunsoare. În cazul buclelor, problema este complicată.

Bretonul cortină nu este recomandat pentru părul foarte creț și cu fir gros. Pentru a obține efectul dorit, ar trebui să recurgeți la metode de netezire și modelare.

Femeie care piaptănă în oglindă
Părul drept poate primi un breton cortină pentru a nu fi monoton.

Tipuri de fețe ideale pentru bretonul cortină

Acest breton poate fi încercat pe toate tipurile de fețe. Cu toate acestea, unii stiliști preferă sa facă această tunsoare pe fețe ovale și frunți late .

Se potrivește și pe fețele lungi și pătrate. În cazul fețelor cu frunți proeminente, bretonul cortină îmblânzește trăsăturile.

În ceea ce privește lungimea părului, acesta poate fi mediu sau lung. În ambele cazuri, succesul este garantat.

Cum puteți purta bretonul cortină?

Deoarece există diferite moduri de a purta acest breton, trebuie să experimentați până îl găsiți pe cel care vi se potrivește cel mai bine. La fel ca bretonul lung, îl puteți purta complet deschis sau doar parțial. Cel mai obișnuit mod de a-l pieptăna este în lateral, asigurându-vă că vârfurile se întorc înapoi.

În ceea ce privește cantitatea de păr pe care ar trebui să o alocați bretonului, unii stiliști spun că o mână mică de păr este mai mult decât suficientă. Dacă folosiți mult păr, tunsoarea nu va arăta ca un breton.

Recomandarea pentru a menține forma bretonului este să mergeți la stilist pentru retuș din când în când. Straturile vor rămâne la locul lor și nu își vor pierde aspectul plăcut.

Avantajele bretonului cortină

După cum putem vedea la vedete și influenceri, această tunsoare dă un aer de tinerețe și prospețime celor care o poartă. Pe lângă evidențierea trăsăturilor, este un breton modern și pune în valoare atributele feței.

Un alt avantaj este faptul că nu veți avea nevoie de prea multe minute pentru a-l pieptăna. Folosiți uscătorul de păr și produsul obișnuit de coafat pentru a-i da formă și structură. Evidențiați straturile cu degetele.

Păr ondulat pieptănat
Stilistul poate separate straturile tunsorii corect, prevenind suprapunerea șuvițelor.

Bretonul este o modalitate de a înfrumuseța fața

Sperăm că puteți folosi toate aceste informații pentru a face o schimbare majoră, dar nu radicală. Forma acestui breton nu vă va ascunde ochii, așa că nu este incomod și nu va interfera cu vederea. Nu uitați să apelați la profesioniști pentru a obține forma ideală în funcție de caracteristicile feței!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Parrales Rosado, Á. R. (2015). Cortes y estilos del cabello, inciden en la enseñanza aprendizaje a los estudiantes de bachillerato de la Unidad Educativa Ismael Pérez Pazmiño del cantón Naranjito, Provincia del Guayas (Bachelor’s thesis, BABAHOYO: UTB, 2015).
  • Ramiro Gómez, B. (2022). Revistas de moda: arte y publicidad.
  • Shilton, P. A. (2015). Nueva propuesta en peluquerías masculinas.
  • González, P., Alonso, C., Cantalapiedra, R., & Vargas, V. (2012). Manual del estilista. Almuzara.
  • Raposo, D. ¿Estilistas o diseñadores?.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.