Tunsoarea fluture: avantaje si recomandări
 

Tunsoarea fluture: avantaje si recomandări

Un trend care face furori în saloanele de înfrumusețare este tunsoarea fluture. Să vedem despre ce este vorba și cui i se adresează!
Tunsoarea fluture: avantaje si recomandări

Ultima actualizare: 30 ianuarie, 2023

Tunsoarea fluture este în tendințe pe rețelele de socializare, podiumurile și saloanele de pretutindeni. De aceea, în acest articol, vom vorbi despre acest tip de tunsoare care face furori printre vedete.

Cu linii simple și valuri care oferă senzația de mișcare, tunsoarea fluture a devenit treptat o opțiune excelentă pentru persoanele care își doresc părul lung și scurt în același timp. Să aruncăm o privire la ce este, cum se realizează și pe ce tipuri de fețe arată cel mai bine!

Ce este tunsoarea fluture?

Aceasta este o tunsoare inspirată din anii ’70. Este o coafură cu un strat superior de păr scurt și alte straturi de păr mai lung care oferă versatilitate și fluiditate.

Ca stil franțuzesc care oferă eleganță, aceasta este o tendință puternică dintr-un motiv simplu: tunsoarea fluture este perfectă pentru persoanele care doresc să-și schimbe lookul, dar fără să-și tundă prea mult părul.

Tunsoarea fluture presupune straturi de păr mai scurte deasupra și altele mai lungi pe măsură ce ne apropiem de ceafă. La prima vedere, părul pare scurt, dar, în realitate, există doar straturi scurte care se contopesc cu cele lungi.

În general, stratul superior este separat sau diferențiat de cel inferior. Acesta este motivul pentru care tunsoarea fluture este atât de populară printre persoanele care doresc să dea viață și fluiditate părului, dar nu vor să sacrifice lungimea.

În plus, este o tunsoare perfectă pentru părul fin care nu are volum. Stratificarea favorizează un aspect voluminos al părului.

Femeie cu părul scurt

Cui îi este recomandată tunsoarea fluture?

Această tunsoare se poate realiza pe părul drept sau ușor ondulat și nu este recomandată pentru părul creț, deoarece efectul stratificat va oferi un aspect haotic. Tunsoarea este ideală pentru părul care încadrează fețe pătrate sau alungite, întrucât armonizează proporțiile trăsăturilor și rezultatul final este grozav.

Este o tunsoare care nu necesită prea multă îngrijire. Este ușor de întreținut. Părul poate fi purtat lejer sau într-o coadă informală.

Sfaturi pentru o tunsoare fluture reușită

Amintiți-vă că lungimea straturilor trebuie să fie bine diferențiată pentru a crea celebra iluzie optică a părului scurt, dar lung. În acest sens, cel mai scurt strat ar trebui să fie la nivelul maxilarului, iar cel mai lung să treacă de umeri.

În ceea ce privește coafura, faceți o cărare pe mijloc sau în lateral. Puteți aplica creme de styling obișnuite pentru a modela valurile. Dacă preferați un aspect natural, lăsați șuvițele mai scurte așa cum sunt și pur și simplu fixați straturile mai lungi.

Cum îi explicați stilistului ce vreți să obțineți? Chiar dacă vorbim despre un stilist profesionist, cel mai bine este să-i explicați faptul că doriți o tunsoare stratificată pentru a oferi volum părului.

Menționați, de asemenea, că doriți un strat scurt în față, care să ajungă la linia maxilarului. Nu uitați că cel mai lung strat ar trebui să treacă de umeri.

Puteți folosi ca referință fotografia celebrei Hailee Steinfeld, din acest articol.

Cu breton sau fără? Teoria spune că este posibil să aveți și breton, dar că acesta trebuie să fie până la maxilar. Prin urmare, acesta este primul strat de păr.

Tunsoarea fluture pe păr lung
Când mergeți la stilist menționați că doriți două tipuri de straturi: unul scurt în față și unul mai lung în spate.

Tunsoarea fluture este o tendință iubită de multe persoane

Dacă nu vă plac schimbările radicale ale părului, credem că această tunsoare este ideală. Veți observa o schimbare, dar veți avea în continuare aceeași lungime a părului.

Dacă doriți, puteți completa tunsoarea cu șuvițe cu câteva nuanțe mai deschise decât restul părului. În acest fel, vei obține un aspect mai șic și mai îndrăzneț.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Morán Morán, M. Y. (2017). Técnicas de corte de cabello y su incidencia en el proceso formativo de los Estudiantes de Belleza del Centro de Formación Artesanal Rene, Cantón Milagro, Provincia del Guayas(Bachelor’s thesis, Babahoyo: UTB, 2017).
  • Quiroz Zambrano, M. V. (2018). Belleza femenina y su influencia en la enseñanza de cortes de cabello de las damas de la comunidad¨ Chabelita¨ cantón Pichincha, provincia de Manabí(Bachelor’s thesis, Babahoyo: UTB, 2017).
  • Parrales Rosado, Á. R. (2015). Cortes y estilos del cabello, inciden en la enseñanza aprendizaje a los estudiantes de bachillerato 
  • Santamaría, R. (2000). Truquitos para cuidar el cabello¡ desenrédese!.
  • Ramiro Gómez, B. (2022). Revistas de moda: arte y publicidad.
  • CARRILLO TROYA, C. O. N. C. E. P. C. I. O. N., FERNANDEZ CANALES, Y. O. L. A. N. D. A., & TALAVERANO FUENTES, A. B. (2003). Higiene y esterilización en los salones de peluquería. Editorial Paraninfo.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.