7 coafuri la modă pe TikTok
 

7 coafuri la modă pe TikTok

Tendințele modei pentru păr sunt dezvăluite pentru prima dată pe TikTok. Să vedem ce urmează în acest sezon!
7 coafuri la modă pe TikTok

Ultima actualizare: 07 octombrie, 2022

TikTok este una dintre rețelele sociale care s-a dezvoltat foarte mult în ultima vreme. Urmărind tutoriale, provocări și clipuri de divertisment, timpul trece cu ușurință când folosim această aplicație. Astăzi, ne vom concentra pe secțiunea de frumusețe și vom împărtăși cu voi 7 coafuri la modă pe TikTok. Vă vom oferi o imagine de ansamblu asupra ultimelor tendințe, pentru a fi mereu la modă.

7 coafuri la modă pe TikTok

1. Mullet

Vom începe cu această tunsoare, care a devenit virală pe rețelele de socializare. Este una dintre cele mai solicitate coafuri din lume. Cu siguranță ați văzut-o în jur, dar poate nu știați cum se numește și ce istoric ascunde.

Pe mijlocul capului părul este mai lung, în timp ce părțile laterale sunt mai scurte și chiar rase în unele cazuri. Părul din spate este și mai lung.

Originile sale ne duc la câmpurile de luptă ale Imperiului Roman. Tunsoarea simulează o cască care facilitează vederea frontală și laterală. Este un simbol al rebeliunii în grupurile punk și queer. Deoarece nu este o tunsoare convențională, are fani, dar și critici. Satisface nevoile de reprezentare şi identificare a noilor genuri sociale. Caracteristicile sale o plasează între masculin și feminin, motiv pentru care a fost primită foarte bine de genurile non-binare.

Coafuri la modă pe TikTok
Tunsoarea mullet are linii foarte definite. Atunci când îl alegeți, este necesar să vă asigurați o pregătire corectă.

2. Tunsoarea lup sau wolf cut

Această tunsoare inovatoare provine din fuziunea tunsorilor mullet și shaggy. Prima am descris-o deja. Tunsoarea shaggy presupune tăieturi stratificate în vârful capului. În fața există un breton de forma unui V întors.

3. Împletituri bubble

Această coafură este îndrăgită de tinerele celebrități. Este vorba despre codițe și împletituri ordonate (pigtails împărțite în secțiuni separate cu benzi elastice). Coafura este foarte ușor de realizat.

4. Șuvițe groase

Sunt șuvițele clasice colorate care contrastează cu tonul de bază al părului. Unii preferă șuvițe doar în față pentru a încadra chipul. Alții, în schimb, optează pentru mai multe șuvițe, distribuite pe tot părul.

Culoarea depinde de cât de îndrăzneți suntem și de cât de mult vrem să ieșim în evidență.

5. Coafurile anilor ’90

Coafurile anilor ’90 au revenit în tendințe. Cozile fac furori pe TikTok în acest sezon. Fie că este vorba de o coadă de cal sau de împletituri pe lateral, anii ’90 prind din nou viață.

6. Par creț

Buclele naturale se impun în acest sezon. În sfârșit ne luăm rămas bun de la metodele de îndreptare a părului care pot provoca atât de multe daune.

Buclele bine hidratate au un aspect natural. La această tendință se adaugă bretonul creț. De asemenea, ne-am luat rămas bun de la mitul care spunea că bretonul și buclele nu sunt compatibile.

7. Bob

Părul este tuns la baza gâtului și este mai lung la bărbie decât la spate. Bobul arată bine pe orice păr, fie că este drept sau creț. Este confortabil și oferă impresia de fluiditate.

Coafură tip bob
Tunsoarea bob trebuie să fie progresivă, astfel încât să nu pară grosieră.

Care sunt coafuri voastre preferate de pe TikTok?

V-am prezentat 7 coafuri diferite cu milioane de aprecieri pe TikTok. Sperăm să alegeți modelul care vă place cel mai mult. Amintiți-vă că trebuie să apelați la un stilist profesionist pentru a oferi părului un nou aspect. Nu o faceți acasă pentru că rezultatul poate fi dezastruos!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Molpeceres, A. M. V. (2018). Prensa de moda para hombres en España: intereses de clase y tendencias en La guía del peluquero (1873-1880). Revista internacional de Historia de la Comunicación, (10), 30-54.
  • CABELLO, C. D. C. P. U., DE CABELLO, S. P. C. T., DEL CABELLO, G. Y. R. G., & ALIMENTACIÓN, C. S. Y. CUIDADOS ESTÉTICOS PARA EL EMBELLECIMIENTO CAPILAR.
  • Barrera Morataya, S. C. (2020). Conocimiento que poseen los estilistas en el cuidado y procesamiento químico del cabello, y diseño de una guía con énfasis en la salud e imagen estética, en salones de belleza de zona 10 de la Ciudad de Guatemala, y el Municipio de Villa Nueva, de Agosto-Diciembre 2018(Doctoral dissertation).
  • MARIA, S. Peinados de ceremonia, fiestas o bodas.
  • Borbor Sánchez, J. F. (2021). Exposición prolongada a productos químicos de tintura y alisado capilar y su efecto en la salud en los trabajadores de salones de belleza del cantón Paján, provincia de Manabí.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.