Care sunt beneficiile farmaciilor online?
 

Care sunt beneficiile farmaciilor online?

De la economisirea timpului și a banilor, până la varietatea mai mare de produse, farmaciile online garantează achiziții rapide și în siguranță.
Care sunt beneficiile farmaciilor online?
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 19 ianuarie, 2023

Trăim într-o eră hiperconectată în care piețele digitale au devenit o parte indispensabilă a vieții de zi cu zi. Posibilitatea de a cumpăra medicamente cu doar câteva clicuri aduce mari beneficii. Descoperiți toate beneficiile farmaciilor online pentru pacienți, buget și sănătate!

Internetul le permite clienților să acceseze o gamă largă de produse fără a fi nevoiți să părăsească locuința. Este un privilegiu al vremurilor moderne care aduce numeroase oferte exclusive.

Care sunt beneficiile farmaciilor online?

În prezent, achiziționarea de produse de igienă personală și medicamente fără prescripție medicală este la fel de simplă ca intrarea în aplicația mobilă sau portalul web al unei farmacii, alegerea articolelor și efectuarea plății. În carantină, poți să cumperi un remediu pentru răceală online, fără a-i expune pe cei din jur la agenții patogeni.

1. Reprezintă o metodă de cumpărare confortabilă și practică

Fără îndoială, unul dintre marile avantaje ale cumpărăturilor online este posibilitatea de a face achiziții oricând și oriunde. Așadar, în caz de urgență, poți accesa catalogul și informațiile despre toate produsele și poți cumpăra ceea ce ai nevoie în câteva minute.

Utilizatorii au posibilitatea de a vedea prețul aceluiași produs în diferite farmacii pentru a profita de reducerile și promoțiile disponibile. Fiind un serviciu disponibil 24/7, medicamentele pot fi accesate oricând, fără a aștepta deschiderea unei locații fizice.

2. Vă permit să economisiți timp

Femeie care cunoaște beneficiile farmaciilor online
Cumpărăturile din confortul casei economisesc timp și sunt esențiale în contextul vieții contemporane.

Clienții pot cumpăra tot ceea ce au nevoie, iar produsele le sunt livrate la ușă. Cumpărăturile online economisesc timpul, evitând cozile și aglomerația.

Așadar, dacă sunteți în vacanță într-un loc necunoscut sau nu doriți să ieșiți afară pe vreme rea, trebuie doar să căutați medicamentele online și să faceți plata digital. Livrarea poate fi gratuită sau poate avea un preț modic.

3. Oferă o gamă largă de produse

Farmaciile online au mai multe produse decât cele fizice. De la medicamente fără prescripție medicală, multivitamine și suplimente naturale, până la produse de îngrijire personală, dermatocosmetice și produse de înfrumusețare, pe internet puteți găsi tot ce doriți. Vizitați diferite farmacii online pentru a găsi cea mai bună ofertă.

4. Oferă sfaturi virtuale

Farmaciste care fac inventarul
Există farmacii care oferă prin intermediul site-ului sfaturi pentru cumpărare.

Tot mai multe farmacii online au chaturi și canale digitale, astfel încât clienții să poată interacționa cu farmaciștii și să găsească cel mai bun produs pentru nevoile lor. Puteți discuta despre contraindicațiile unor medicamente sau puteți cere sfaturi avizate în situații de urgenta.

S-a demonstrat că, de multe ori, sfatul farmacistului este esențial, deoarece pacienții nu consultă medicul.

5. Au oferte exclusive pentru a economisi bani

În marea majoritate a cazurilor, achizițiile online sunt mult mai convenabile. Există multe oferte pentru prima achiziție sau pentru clienții fideli. Deoarece există numeroase farmacii online, ofertele sunt actualizate zilnic și orice zi a săptămânii poate aduce reduceri noi.

6. Oferă transport rapid și sigur

Majoritatea farmaciilor online, în special cele care sunt renumite și cu experiență, garantează securitatea tuturor achizițiilor de pe platformele digitale.

Expedierile sunt foarte rapide, iar produsele ajung în câteva ore sau în 1-2 zile (dacă locuiți în alt oraș).

Beneficiile farmaciilor online sunt de neegalat

Mulți oameni cumpără tot ceea ce au nevoie de pe telefon sau PC, fără a mai merge în farmaciile fizice. Magazinele online economisesc timp și bani.

Data viitoare când răcești și ai nevoie urgent de o pastilă sau de sirop de tuse, nu te risca și nu-i expune pe alții la infecții. Cumpără cele mai bune produse din siguranța casei tale. În acest fel, nu vei avea grijă doar de sănătatea proprie, ci și de cea a familiei tale și a celorlalți oameni din jur. Apelează fără teamă la farmaciile online!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Gobierno de España. (2013). Real Decreto 870/2013, de 8 de noviembre, por el que se regula la venta a distancia al público, a través de sitios web, de medicamentos de uso humano no sujetos a prescripción médica. Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad
  • Simó Miñana J. (2012). Utilización de medicamentos en España y en Europa. Atención Primaria. 2012;44(6):335-347. Medicina de Familia y Comunitaria, Centro de salud Rochapea, Pamplona, España. DOI: 10.1016/j.aprim.2011.06.009
  • Watanabe K. (2016). [Non-prescription Drugs and Self-medication: Features and Subjects in Pharmaceutical Education]. Yakugaku Zasshi. 2016;136(7):933-7. Japanese. doi: 10.1248/yakushi.15-00257-1. PMID: 27374953.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.