Ce este crema CC și de ce diferă de crema BB?
 

Ce este crema CC și de ce diferă de crema BB?

Crema CC este un produs de înfrumusețare cu ingrediente capabile să contribuie la sănătatea și aspectul pielii. Află ce sunt și care sunt cele mai importante diferențe între crema CC și crema BB!
Ce este crema CC și de ce diferă de crema BB?

Ultima actualizare: 04 iunie, 2023

Cauți o soluție pentru a îmbunătăți aspectul pielii fără a folosi un număr mare de produse? Dacă da, crema CC poate fi răspunsul pe care îl cauți. Numită și „cremă corectoare de culoare”, crema CC este o formulă mai avansată a popularei creme BB.

Crema CC este conceput pentru a corecta nuanța pielii, pentru a reduce aspectul petelor și pentru a oferi o acoperire ușoară, naturală. Cum se folosește? Care este cea mai bună opțiune pentru tipul tău de piele? Vei afla mai jos!

Ce este crema CC și de ce diferă de crema BB?

Crema CC sau crema corectoare de culoare este un produs de înfrumusețare care a devenit foarte popular în ultimii ani. Aceasta combină proprietățile unei baze de machiaj și ale unui tratament pentru piele, putând să acopere imperfecțiunile, să hidrateze, să protejeze și să îmbunătățească textura tenului.

Ingredientele sale includ agenți de corectare a culorii, cum ar fi vitamina C și acidul hialuronic, care oferă luminozitate și uniformizare. Crema CC are uneori și filtre solare, a căror funcție este de a reduce impactul negativ al razelor UV.

De parcă nu ar fi de ajuns, unele creme CC conțin substanțe antioxidante și nutrienți care contribuie la prevenirea ridurilor și a liniilor fine.

Beneficiile folosirii cremei CC

Acest tip de cremă are beneficii interesante atunci când este folosită înainte de un machiaj intens.

Corectarea culorii pielii

Unul dintre principalele avantaje ale cremei CC este capacitatea de a corecta nuanța pielii. Crema CC conține pigmenți speciali care contracarează probleme specifice, cum ar fi roșeața și petele. Aceasta oferă un aspect mai uniform și radiant.

Hidratare

Multe creme CC conțin ingrediente care oferă un plus de hidratare pielii. Acest lucru este benefic pentru persoanele cu pielea uscată și deshidratată.

Unele dintre ingredientele utilizate sunt vitamina E, acidul hialuronic și niacinamida. Fiecare dintre aceste componente acționează într-un mod diferit asupra pielii și îi oferă un aspect plăcut.

De exemplu, niacinamida este un tip de vitamina B3 care ajută la reglarea producției de sebum, reducerea inflamației și îmbunătățirea barierei de protecție a pielii. Vitamina E acționează ca un antioxidant și promovează hidratarea.

Protecție solară

Un alt avantaj important al acestui produs este protecția solară. Formulele cu protecție solară protejează pielea împotriva agresiunilor cauzate de razele UVA și UVB. În acest fel, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature, arsurilor, petelor și altor imperfecțiuni.

Folosirea cremei CC ca protecție solară nu este suficientă, dar poate fi un ajutor suplimentar.

Acoperire ușoară, naturală

Spre deosebire de fondurile de ten tradiționale, cremele CC oferă o acoperire mai ușoară și mai naturală. Ele permit unificarea nuanței pielii fără a crea un aspect încărcat. Textura ușoară a acestui produs oferă un aspect final natural.

Multifuncționalitate

Pe lângă corectarea nuanței pielii, multe creme CC oferă beneficii suplimentare. Ele pot conține ingrediente hidratante, antioxidante, calmante și hrănitoare. În acest creme CC devin un produs multifuncțional, spre deosebire de cremele BB.

De ce diferă crema CC de crema BB?

Crema BB sau „blemish balm cream” este un produs care combină îngrijirea pielii cu machiajul. Crema CC se concentrează pe corectarea nuanței pielii și pe oferirea de îngrijire suplimentară. Să vedem care sunt principalele diferențe:

Acoperire și textură

  • Acoperire: Crema BB oferă o acoperire ușoară care permite unificarea nuanței pielii și minimizarea imperfecțiunilor, precum punctele negre. Aceasta oferă un aspect natural. În schimb, crema CC oferă o acoperire ușoară până la moderată și se concentrează pe corectarea problemelor de nuanță, cum ar fi roșeața sau petele.
  • Textură: Crema BB are o textură mai ușoară, ceea ce o face ușor de aplicat și de întins pe piele. Crema CC are și ea o textură ușoară, dar este formulată cu pigmenți corectori speciali care o fac să fie mai densă.

Beneficii și obiective

  • Obiectivul principal: Obiectivul principal al cremei BB este de a oferi hidratare, protecție solară și corectarea texturii. Crema CC se concentrează pe corectarea nuanței pielii, contracarând probleme specifice, precum roșeața și petele închise la culoare.
  • Beneficii suplimentare: Unele creme CC sunt formulate cu ingrediente suplimentare care îmbunătățesc aspectul general al pielii și abordează problemele specifice legate de nuanță.

Este important de menționat faptul că beneficiile și caracteristicile cremelor BB și CC pot varia în funcție de marcă și de ingredientele suplimentare.

Atunci când alegi o cremă BB sau CC, este foarte important să iei în considerare nevoile și preferințele individuale în ceea ce privește acoperirea, textura, obiectivele de îngrijire a pielii și problemele specifice pe care doriți să le abordați.

Cât de sigur este să folosești crema BB și CC?

Potrivit Environmental Working Group, combinația de ingrediente și multifuncționalitatea acestor produse sunt aspecte benefice. Cu alte cuvinte, folosind o cremă CC sau BB, tratezi mai multe probleme ale pielii cu un singur produs, în loc să folosești, de exemplu, trei produse diferite pentru a obține același efect.

Acest lucru înseamnă să te expui la mai puține ingrediente și formulări. Cu toate acestea, nu uita să citești secțiunea de ingrediente atunci când cumperi una dintre aceste două opțiuni, deoarece este posibil ca cremele să conțină substanțe chimice, precum oxibenzona, care pot dăuna sănătății.

Deci, care este cea mai bună opțiune?

Când vine vorba de îngrijirea pielii și machiaj, există atât de multe opțiuni pe piață, încât este greu să decizi care este cel mai bun produs. Pentru mulți, alegerea se reduce la o cremă CC sau o cremă BB.

Ambele opțiuni sunt produse multifuncționale care combină hidratarea, protecția solară și acoperirea ușoară, dar există câteva diferențe importante.

În general, crema BB este ideală pentru cei care caută o acoperire mai ușoară și un aspect natural, în timp ce crema CC este ideală pentru persoanele care trebuie să-și corecteze nuanța pielii și să ascundă petele sau roșeața.

Din acest motiv, atunci când vrei să cumperi cea mai bună opțiune, este important să iei în considerare nevoile individuale și tipul de acoperire pe care vrei să-l obții.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.