Cum se aplică machiajul nud sau natural: tutorial pas cu pas
 

Cum se aplică machiajul nud sau natural: tutorial pas cu pas

Ați auzit vreodată de machiajul nud? Nu, nu înseamnă a te machia fără a purta haine! Aflați ce este și cum se aplică!
Cum se aplică machiajul nud sau natural: tutorial pas cu pas

Ultima actualizare: 05 februarie, 2023

Machiajul fără a modifica semnificativ tenul se numește machiaj nud sau no-makeup. Acesta oferă un aspect strălucitor și sănătos, fără a încărca fața. Această tendință se potrivește atât ziua, cât și noaptea, așadar puteți arăta natural indiferent de momentul zilei. Cum se aplică machiajul nud sau natural?

Deși aplicarea machiajului nud nu este dificilă, este important să țineți cont de aspecte precum nuanța și tipul pielii. Ambele caracteristici contribuie la alegerea produselor potrivite. Vreți să aflați cum se aplică machiajul nud? Descoperiți secretele acestei tendințe de machiaj!

Ce este machiajul nud?

Machiajul este o formă de exprimare non-verbală folosită pentru a transforma pielea. Stilul nud propune naturalețea și respinge excesul; folosește culori similare cu cele ale feței și pune accent pe iluminarea punctelor cheie. Dă impresia de ten fără machiaj, deoarece produsele sunt folosite în cantități minime și îmbinate armonios.

Se numește nud pentru a face aluzie la utilizarea nuanțelor neutre sau bej, care subliniază simplitatea și naturalețea.

Obiectivul acestui look subtil este de a afișa o piele hidratată și sănătoasă, care în trecut era camuflată sub straturi și straturi de produse cosmetice. Este o alternativă ideală pentru a menține pielea proaspătă în zilele foarte calde sau umede.

Fată care aplică machiajul nud
Machiajul nud merge pe nuanțe care respectă aspectul natural al pielii.

Aspecte esențiale înainte de a încerca machiajul nud

Există două lucruri esențiale pentru a aplica machiajul nud în mod corect. Unul dintre ele este igiena facială. Niciun produs cosmetic nu va avea efectul dorit dacă pielea nu este curată. Curățați-vă fața zilnic pentru a îndepărta reziduurile de pudră, fond de ten și alte produse.

O dată pe lună, este recomandat să efectuați o exfoliere ce elimină celulele moarte și redă luminozitatea. Nu uitați de hidratarea pielii cu produse care favorizează elasticitatea și fermitatea.

Pielea matură are nevoie de creme sau tratamente recomandate de medicul dermatolog. De asemenea, beți suficientă apă pentru ca tenul să capete fermitate.

Cum se aplică machiajul nud sau natural: tutorial pas cu pas

Machiajul nud sporește frumusețea și face pielea să pară mai puțin sufocată de substanțele grele. Să aruncăm o privire la tehnica de aplicare!

Personalizați fondul de ten

Nu alegeți un fond de ten închis la culoare. Căutați produse ușoare care se potrivesc tonului pielii, în locul celor care promit o acoperire magică. Acestea din urmă ajung să înfunde porii sau să provoace reacții adverse.

Acordați atenție ingredientelor și consistenței produsului, mai ales dacă aveți pielea sensibilă. În acest caz, machiajul ar trebui să devină o extensie a tratamentului. Produsele trebuie să respecte pH-ul pielii (să nu conțină iritanți și alergeni).

Pentru un machiaj natural, alegeți fonduri de ten lichide cu efect de iluminare. Cremele BB sunt o variantă bună, deoarece în afară de colorarea naturală, au proprietăți hidratante. Multe produse includ și factor de protecție solară.

Fondurile de ten roz sau portocalii se potrivesc tenului palid; cele bej și sidefate se potrivesc tenurilor bronzate.

Utilizați un corector adecvat

Corectorul trebuie să se potrivească tenului și imperfecțiunilor pe care le veți ascunde. Așteptați câteva minute înainte de a aplica următorul produs. Nu uitați să-l puneți numai pe zona care necesită retușuri.

Încercați pudrele și fardurile translucide

Pudrele translucide cu textură lejeră îmbunătățesc aspectul nud deoarece sigilează fondul de ten și se adaptează perfect pielii. Același lucru este valabil și pentru fardul de obraz. Fardul de obraz crem este și el la modă.

Portocaliu, bej și roz sunt cele mai populare nuanțe; de asemenea, este indicat să alegeți farduri ușor sidefate.

Secretul pudrelor și al fardurilor de obraz este aplicarea lor cu pensule cu peri moi. Dacă folosiți produse de tip cremă și stăpâniți tehnica, apelați la bureți. Amestecul se face de pe obraji în direcția tâmplelor.

Evidențiați discret ochii

Punctul culminant al machiajului nud este conturul ochilor. Aceasta este partea cu cea mai multă culoare, dar nu folosiți tonuri extravagante. Folosiți tonuri neutre care creează profunzime și umbre. Alegeți castaniul, ciocolatiul și auriul.

Genele false, extensiile sau rimelurile pentru volum adâncesc privirea. Nu uitați să folosiți un creion de ochi delicat.

Folosiți iluminator

Iluminați arcul sprâncenelor, centrul frunții, colțul ochilor, partea superioară a pomeților și bărbia, deoarece acestea sunt zonele cele mai proeminente ale feței. Nu abuzați de iluminatoare deoarece riscați să accentuați porii deschiși sau ridurile. Primerul lichid ascunde porii deschiși înainte de aplicarea iluminatorului.

Aplicați luciu de buze

Machiajul nud folosește luciu de buze. Tonurile deschise, similare cu culoarea originală a buzelor, sunt cele mai indicate. Dacă îndrăzniți să încercați rujuri mai închise la culoare, asigurați-vă că acoperirea este completă și că nuanța nu iese în evidență.

Fată care aplică balsam de buze
Machiajul buzelor în stil nud include balsamuri sau rujuri deschise la culoare.

Îngrijiți pielea din interior pentru a obține un machiaj nud perfect

Pielea este adevărata protagonistă a machiajului nud, așa că este esențial să aveți grijă de ea. Produsele de înfrumusețare sunt elemente care ajută la evidențierea frumuseții naturale.

O alimentație bună este esențială pentru a avea un ten sănătos. Alimentele bogate în vitaminele A, C și E sunt foarte importante când vine vorba de îngrijirea pielii; fructele roșii, legumele și citricele oferă micronutrienți care contracarează stresul oxidativ și promovează generarea de colagen. Includeți-le în dietă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.