Ce este și care sunt rezultatele și beneficiile endermologiei?
 

Ce este și care sunt rezultatele și beneficiile endermologiei?

Eliminarea grăsimilor și modelarea siluetei sunt principalele obiective ale endermologiei. Este o terapie estetică non-invazivă care promite rezultate spectaculoase.
Ce este și care sunt rezultatele și beneficiile endermologiei?
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 02 noiembrie, 2022

Dietele și exercițiile fizice sunt remedii bune pentru a elimina grăsimea corporală, dar atunci când misiunea se complică, există și tratamente estetice. Intervenția chirurgicală este o scurtătură, dar nu este fezabilă pentru toată lumea. În schimb, endermologia este o alternativă convenabilă. Ce este și care sunt rezultatele și beneficiile endermologiei?

Acest tratament estetic combate celulita, mai ales dacă stratul de grăsime depășește ceea ce poate ameliora o cremă sau exercițiile fizice. Nu este invaziv ca liposucția și nici nu necesită injecții dureroase.

Deși esența terapiei este un dispozitiv, se consideră că este o metodă naturală pentru modelarea siluetei. Pentru ca rezultatele să dureze, trebuie să vă ajustați stilul de viață. Să vedem despre ce este vorba!

Ce este endermologia?

Endermologia este un masaj corporal efectuat cu un aparat, a cărui intensitate este gradată în funcție de toleranța pacientului. Nu provoacă durere, ci relaxare în timp ce terapeutul lucrează zonele cu grăsime localizată.

Louis Paul Guitay a dezvoltat această tehnică pentru a atenua afecțiunile cervicale. De-a lungul timpului, endermologia a trecut în domeniul frumuseții, fiind folosită împotriva pielii lăsate, celulitei și grăsimii încăpățânate, așa cum detaliază site-ul oficial Endermologie®.

Tehnica se numește și „masaj mecanic” sau „lipomasaj”, deoarece are același scop ca liposucția. Procedura constă în activarea drenajului limfatic și stimularea circulației, desfăcând grăsimea acumulată și favorizând aspectul plăcut al pielii.

Tehnologia constă într-un dispozitiv cu cap și o pereche de role pentru frecarea pielii. Dispozitivul se deplasează formând cifra 8. Vârfurile rolelor distrug celulele adipoase.

Terapia se folosește cel mai des pe corp, deși poate fi folosită și pe față pentru a ilumina pielea.

Celulită pe picioare
Celulita este afecțiunea care ar fi cel mai favorizată cu aplicarea endermologiei.

Beneficiile endermologiei

În timp ce conturează corpul, lipomasajul oferă o serie de avantaje pe care le prezentăm mai jos:

 • Nu implică odihnă.
 • Nu este nevoie de anestezie.
 • Exfoliază și întinerește pielea.
 • Reface țesutul conjunctiv.
 • Ajută la dispariția vergeturilor.
 • Reduce retenția de lichide.
 • Stimulează producția naturală de elastină, colagen și acid hialuronic.

Pregătire și tehnică

Cel mai bun tratament împotriva celulitei este cel preventiv. Cu toate acestea, endermologia este una dintre principalele metode de abordare a afecțiunii.

Durata masajului mecanic depinde de fiecare pacient. Esteticienii stabilesc ședințe de 45 de minute. Se recomandă să beți cel puțin 8 pahare de apă înainte de programare și ulterior să faceți exerciții de forță care favorizează tonusul muscular.

În general, activitatea fizică zilnică ajută la păstrarea rezultatelor oferite de endermologie, care se desfășoară după cum urmează:

 1. Așezarea plasei pe partea tratată.
 2. Aspirația pe piele, mișcând rolele astfel încât acestea să stimuleze sistemul limfatic. Acest lucru promovează circulația în întregul corp.
 3. Presoterapia: încă 7 minute de masaj manual.

Care sunt riscurile endermologiei?

Lipomasajul acoperă șoldurile, coapsele, abdomenul și orice parte a corpului care prezintă celulită. Candidații pentru acest tratament de înfrumusețare sunt cei care rețin lichide.

În cazul persoanelor obeze, procedura nu este recomandată, deoarece este concepută pentru a reduce țesuturile adipoase în puncte focale. De asemenea, specialiștii sugerează evitarea masajului mecanic în timpul menstruației pentru a reduce disconfortul și sângerarea.

Cu privire la contraindicații, există o mulțime de opinii. Unii preferă să sară peste tratament dacă suferă de varice; alții consideră că lipomasajul este benefic pentru întoarcerea venoasă. În orice caz, cel mai bine este să consultați medicul.

Alte contraindicații ale tehnicii sunt determinate de următoarele diagnostice:

 • Flebită
 • Sarcină
 • Angioame
 • Hernie inghinală
 • Infecții dermatologice
 • Tratamente pentru cancer
 • Medicamente anticoagulante
 • Utilizarea de proteze sau implanturi metalice
Beneficiile endermologiei pentru circulație
Referitor la varice, nu există o opinie unanimă. Fiecare caz trebuie evaluat separat.

Cum să profitați mai mult de beneficiile endermologiei?

Institutul Superior de Studii din Spania raportează faptul că masajele anticelulitice sunt sigure și eficiente, atât timp cât terapeutul folosește corect tehnica și pacientul merge la toate ședințele.

O jumătate de oră de exerciții fizice efectuate zilnic previne reapariția grăsimii. În plus, apelați la un medic nutriționist pentru o dietă adaptată nevoilor individuale.

Pentru combaterea celulitei, Clinica Mayo recomandă reducerea aportului de alcool, grăsimi saturate și carbohidrați. Adoptați o dietă bogată în legume, apă și alimente proaspete integrale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.