Ce este yoga? Tot ce trebuie să știți despre această disciplină
Ce este yoga? Yoga devine din ce în ce mai populară printre oamenii care caută o modalitate de a avea grijă de ei înșiși, atât în interior, cât și în exterior. Yoga este o metodă tradițională de echilibrare a corpului, a minții și a spiritului. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le știm înainte de a începe să practicăm această disciplină.
Mai jos, veți descoperi ce este yoga și care sunt originile și beneficiile sale. În plus, vă vom explica de ce yoga a devenit un stil de viață pentru mulți oameni.
Ce este yoga?
Cuvântul yoga provine din sanscrită și înseamnă unire. Este o uniune între individ și divinitate, fără a fi nevoie de intermediari. Originea acestei discipline nu este cunoscută cu certitudine, dar este foarte probabil ca aceasta să aibă mai mult de 5.000 de ani.
În fiecare țară, a evoluat diferit. Folosirea sa în exterior a fost acceptată de liderii hinduși cu o singură condiție: yoga, în afara Indiei, nu era despre conținut spiritual sau religios. Se baza doar pe concepte de relaxare, respirație, meditație și poziții corporale.
Tipuri de yoga
De-a lungul timpului, yoga s-a răspândit și a evoluat. Fiecare tip s-a concentrat pe unul dintre aspectele care caracterizează această disciplină.
Există varietăți mai active sau mai relaxante, tipuri care necesită o mare flexibilitate sau chiar acrobații și opțiuni care se concentrează pe respirație, meditație și stări pre-somn. Important este să stabilim obiectivul pe care vrem să-l atingem atunci când decidem ce opțiune ne interesează.
Descoperiți: Yoga pentru osteoartrită: cât de mult ajută?
Beneficiile oferite de yoga pentru sănătate
Următoarele sunt principalele beneficii pentru sănătate oferite de yoga:
- Ameliorează tulburările nervoase, cum ar fi stresul, anxietatea sau insomnia.
- Yoga previne creșterea în greutate și obezitatea
- Tonifică musculatura.
- Îmbunătățește sănătatea articulațiilor.
- Previne diabetul și rezistența la insulină.
- Yoga reduce hipertensiunea arterială.
- Minimizează riscul de a suferi de boli coronariene și pulmonare.
- Promovează o postură corectă și combate problemele de spate.
- Yoga activează metabolismul.
- Dezvoltă prieteniile și relațiile sociale.
Cine o poate practica
Yoga poate fi practicată la orice vârstă. La copii, poate fi adaptată sub forma unui joc. Persoanele de vârstă mijlocie o pot folosi pentru a încetini ritmul frenetic al unei zile intense de muncă.
De asemenea, este important de menționat că yoga la bătrânețe poate ajuta la ameliorarea problemelor fizice. În plus, este o activitate de grup perfectă pentru a dezvolta interacțiunea socială și pentru a preveni sentimentul de singurătate.
Descoperiți: Yoga în apă: caracteristici, beneficii și multe altele
Ce este yoga? Yoga este un stil de viață
Originile acestei practici nu au aproape nimic de-a face cu utilizarea ei în zilele noastre. Yoga a fost creată ca un sistem spiritual pentru descoperirea divinității din interior – adică este sacră. Există și astăzi un anumit simț al introspecției și al căutării interioare.
De fapt, yoga poate deveni un mod de viață și un mod de a înțelege individualitatea și legătura ei strânsă cu universul. Toată atenția merge către interior pentru a descoperi adevărata realitate a propriei existențe în tăcere.
În acest sens, yoga este o căutare a fericirii. Această disciplină ne invită să ne desprindem de tot ce nu este necesar, de la acumularea de obiecte materiale, până la gânduri sau moduri de a acționa care nu sunt sănătoase.
Yoga propune armonie și respect față de individ și tot ceea ce îl înconjoară. Este vorba despre descoperirea și iubirea propriei conștiințe.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Tekur, P., Nagarathna, R., Chametcha, S., Hankey, A., & Nagendra, H. R. (2012). A comprehensive yoga programs improves pain, anxiety and depression in chronic low back pain patients more than exercise: An RCT. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2011.12.009
- Rocha, K. K. F., Ribeiro, A. M., Rocha, K. C. F., Sousa, M. B. C., Albuquerque, F. S., Ribeiro, S., & Silva, R. H. (2012). Improvement in physiological and psychological parameters after 6months of yoga practice. Consciousness and Cognition. https://doi.org/10.1016/j.concog.2012.01.014
- Garfinkel, M., & Schumacher, H. R. (2000). Yoga. Rheumatic Disease Clinics of North America. https://doi.org/10.1016/S0889-857X(05)70126-5