Ce înseamnă să visezi o călătorie?
Călătoria este un subiect constant al umanității. O găsim în producții literare precum Odiseea, în filme și, bineînțeles, în visele noastre. Să visezi o călătorie este complet normal; este o dorință a majorității oamenilor. Îți prezentam 6 interpretări ale visului în care călătorești!
Teoriile existente despre vise ne spun că avem aceste experiențe pentru a testa situații ipotetice, pentru a procesa informațiile pe care le primim pe parcursul zilei și pentru a ne canaliza emoțiile și dorințele.
Ce înseamnă să visezi o călătorie?
Potrivit cercetătorilor, majoritatea viselor pot fi clasificate astfel: evitare personală, erotism și aventură. Aventura ocupă o bună parte din experiențele noastre de vis.
1. Schimbare radicală în rutină
Cel mai probabil visezi o călătorie deoarece știi că ai nevoie de o schimbare radicală în rutină. Asociezi călătoria cu o evadare din monotonie, probleme, muncă și alte responsabilități. Călătoria este sinonimă cu distracția, bucuria, fericirea și satisfacția.
Dacă nu ai parte de aventuri în viața de zi cu zi, vei încerca să le găsești în lumea din vis. Este vorba despre locul în care îți poți modela experiențele după cum dorești, indiferent dacă trăiești sau nu în monotonie. Călătoriile te ușurează fizic și psihic. Corpul și mintea te avertizează că au nevoie de o pauză pentru a se reîncărca prin aventură.
2. Te afli într-o etapă de tranziție
Călătoria presupune deplasarea din punctul A în punctul B. Implică parcurgerea unei distanțe în care vei găsi atât obstacole, cât și lucruri care te vor uimi. Este metafora perfectă pentru tranziție, una care poate fi interpretată în multe feluri în viața de zi cu zi. Îți oferim câteva exemple:
- Îți renovezi complet casa.
- Ai ajuns la o anumită vârstă și observi schimbări fizice care te îndepărtează de cine erai acum câțiva ani.
- Te-ai mutat în alt oraș sau țară.
- Ai un nou loc de muncă și ești în proces de adaptare.
- Ai început să locuiești cu cineva.
Acestea sunt doar câteva exemple de situații din viața reală care implică într-un fel sau altul o stare de tranziție. Putem enumera multe altele, dar depinde de tine să afli în ce mod această interpretare poate fi ajustată la stările de schimbare din viața ta.
Orice lucru care implică o transformare sau metamorfoză fizică, emoțională sau de rutină se poate potrivi cu această explicație.
Citește mai mult: Ce înseamnă să visezi că îți cad dinții?
3. Ai nevoie de un proces de căutare interioară
Metafora călătorului este celebră. Persoana care a început călătoria nu este aceeași cu cea care o termină. Experiențele de pe parcurs, prieteniile noi, obstacolele și multe altele au un impact direct asupra modului în care gândim, acționăm și vedem lumea.
Având în vedere această interpretare metaforică, călătoria din vis implică un proces de căutare interioară, adică un proces de schimbare emoțională, spirituală sau de idei. De asemenea, poate exemplifica schimbarea care a început deja.
4. Ești pe cale să îți atingi obiectivele
Să visezi o călătorie înseamnă că ești aproape de a-ți atinge obiectivele. În acest sens, visul te va plasa într-un anumit punct, ce corespunde etapei parcurse.
Dacă ești la început de drum, visul te va plasa la punctul de plecare; dacă ai ajuns la jumătatea drumului, visul va reflecta acest aspect. În general, putem asocia acest vis cu succesul și prosperitatea.
5. Ți-e teamă de o schimbare care urmează
În acest caz, călătoria va fi legată de multe eșecuri, obstacole și elemente negative. Conținutul va fi și el oarecum întunecat.
Dacă experiența ta se potrivește cu aceste descrieri, poate fi explicată ca fiind frica de o schimbare care va veni în viața ta. Știi deja natura acelei schimbări și de aceea mintea ta încearcă să te pregătească în vis. Un interviu de angajare, responsabilitatea creșterii și îngrijirii unui copil, ruperea unei relații cândva stabile și multe altele sunt câteva exemple.
Citește mai mult: Ce înseamnă să-l visezi pe fostul?
6. Ai dobândit o atitudine independentă
Ultima interpretare a visării unei călătorii este legată de o personalitate sau atitudine independentă. La fel ca în cazul precedent, interpretarea este supusă nuanțelor.
Dacă faci întreaga călătorie singur și în timpul acesteia nu simți nici un fel de angoasă sau disconfort, atunci poți interpreta experiența ca pe o continuare a unor decizii sau atitudini independente.
Interpretările sunt întotdeauna condiționate de viața reală. Trebuie să explorezi indicii care îți permit să te conectezi cu interpretările de mai sus.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Lang, R. J., & O’Connor, K. P. Personality, dream content and dream coping style. Personality and Individual Differences. 1984; 5(2), 211-219.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.