Logo image
Logo image

Cele mai bune 15 alimente diuretice

4 minute
Proprietățile diuretice ale unor ingrediente naturale ne permit să controlăm simptomele retenției de lichide. Vă deranjează această problemă? Consumați alimente diuretice!
Cele mai bune 15 alimente diuretice
Ultima actualizare: 25 mai, 2022

Diureticele naturale au devenit o opțiune excelentă pentru acei pacienți care suferă de retenție de lichide. Deși intervenția profesională este uneori necesară, aceste alternative pot completa cu succes tratamentul. Descoperiți cele mai bune 15 alimente diuretice!

Proprietățile acestor alimente luptă împotriva inflamației și promovează pierderea în greutate. În plus, spre deosebire de suplimentele și produsele comerciale, nu provoacă efecte secundare și oferă un „plus” de nutrienți.

Ce este retenția de lichide?

Denumirea științifică a retenției de lichide este hidropizie sau edem. Nu este o boală ca atare, ci simptomul clinic al altor tulburări, cum ar fi boli ale rinichilor, boli cardiovasculare sau boli ale sistemului digestiv.

Acumularea de lichide declanșează un proces inflamator care se observă la nivelul abdomenului și al extremităților. De fapt, atunci când prezintă complicații, interferează cu circulația sângelui și duce la alte modificări.

Cea mai vizibilă inflamație este cea care apare la picioare. Acest lucru afectează adesea femeile însărcinate sau supraponderale. Rareori este însoțită de durere, deși poate genera senzația de oboseală musculară.

Citiți mai mult: 5 simptome frecvente ale retenției de apă

Care sunt cele mai bune diuretice naturale?

Diureticele naturale sunt o listă de alimente pline de nutrienți esențiali. Majoritatea sunt formate din apă și substanțe antioxidante care, odată asimilate în organism, optimizează funcțiile rinichilor și reglează cantitatea de lichide.

1. Pepene verde

Some figure

 

Datorită compoziției sale, pepenele este unul dintre cele mai bune alimente diuretice naturale. Conține licopen, vitamine și minerale care ajută la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi. În plus, este detoxifiant și ajută la eliminarea toxinelor.

2. Roșie

Este formată din 90% apă și are câțiva antioxidanți precum vitamina C, seleniu, beta-caroten și licopen. Previne deteriorarea radicalilor liberi, care pot afecta pereții vaselor de sânge, provocând inflamații și scurgeri de lichide.

3. Castravete

Are un conținut mare de apă și este unul dintre diureticele naturale preferate. În plus, oferă sulf și siliciu, două componente care ajută rinichii să elimine acidul uric. Ajută organismul să scadă retenția de lichide.

4. Suc de merișoare

Some figure

 

Este cunoscut în medicina naturistă pentru capacitatea sa de a trata infecțiile tractului urinar. Este unul dintre cele mai eficiente diuretice naturale. Conține apă, vitamina C și minerale esențiale care optimizează funcționarea sistemului urinar.

5. Morcov

Această legumă delicioasă nu are doar proprietăți diuretice, ci acționează și ca detoxifiant și antiinflamator. Consumat în sucuri sau salate, accelerează metabolismul, întârzie problemele de vedere și ameliorează inflamația articulațiilor.

6. Vinete

Au un conținut ridicat de apă și flavonoide care îmbunătățesc circulația și luptă împotriva inflamației asociate cu retenția de lichide. Se consumă crude pentru a slăbi sau se fierb și se consumă zeama rezultată.

7. Anghinare, alimente diuretice prin excelență

Îmbunătățesc funcția rinichilor datorită conținutului de acid cafeic, flavonoide, minerale și vitamine cu efect diuretic. Cinarina din anghinare îmbunătățește fluxul bilei, ajutând la eliminarea retenției de lichide.

8. Țelină

Some figure

 

Semințele acestei legume cresc excreția de acid uric și rata de producție a urinei. Este necesar să se ia în considerare faptul că această legumă conține mult sodiu, dar acest lucru este compensat de nivelul de potasiu.

9. Struguri

Aceste fructe delicioase ies în evidență și pe lista diureticelor naturale. Au un conținut foarte scăzut de sodiu. Conținutul lor de antioxidanți sporește eliminarea toxinelor. În plus, susțin digestia și reduc balonarea.

10. Sparanghel

Conține un aminoacid cunoscut sub numele de asparagină, care îi conferă proprietăți diuretice și antiinflamatorii. Este foarte sărac în calorii și este recomandat în curele de slăbire. În plus, servește ca aliat în sindromul premenstrual și durerile reumatice.

Recomandăm: Detoxifiere de o zi pentru eliminarea retenției de apă

11. Salată verde

Aceasta este una dintre cele mai bune legume verzi pentru a face față retenției de lichide. Aportul său de fier, magneziu și potasiu ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului renal. Printre altele, favorizează eliminarea toxinelor și îmbunătățește circulația.

12. Ceai verde

Some figure

Este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru reglarea fluidelor corporale. Deși a devenit popular pentru proprietățile sale de slăbire, se remarcă și prin acțiunea sa diuretică. Evitați să consumați mai mult de patru căni pe zi.

13. Fulgi de ovăz

Deși sunt cunoscuți pentru conținutul ridicat de fibre și minerale esențiale, fulgii de ovăz se dovedesc a fi un mare aliat împotriva excesului de lichide din organism. Nutrienții lor îmbunătățesc circulația, facilitează expulzarea lichidelor și combat efectele negative ale toxinelor.

14. Pătrunjel

Este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru a stimula purificarea rinichilor și a sistemului urinar. Deși proprietățile sale diuretice sunt mai blânde în comparație cu alte ingrediente, este util în tratarea edemului.

15. Sfeclă, printre cele mai cunoscute alimente diuretice

Este apreciată pentru aportul de nutrienți esențiali, printre care se remarcă fibrele și mineralele. Este recomandată pentru tratamentul anemiei și al tulburărilor asociate cu acumularea de toxine. În sucuri sau salate, servește ca diuretic.

Aveți simptome de retenție de lichide? Nu ezitați să încercați aceste alimente diuretice naturale! După cum puteți vedea, sunt variate și le puteți folosi în multe feluri de mâncare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.