Astenia neurocirculatorie este termenul medical pentru oboseală cronică. Provine din greacă, unde „a” înseamnă fără și „sthenos” înseamnă forță. Se…
Ciclul de reproducere a virușilor
Ciclul de reproducere a virușilor este un proces în care aceștia folosesc o ființă vie pentru a se multiplica. Odată ce virușii se înmulțesc, ei produc daune aceluiași organism pentru a se elibera și a se multiplica într-un alt corp.

Ciclul de reproducere a virușilor este complex și interesant. Aceste particule nu au celule și, prin urmare, nu se pot reproduce singure. Pentru a face acest lucru, au nevoie de o gazdă, adică de un organism viu. În interiorul acestui organism, virușii se pot replica singuri, în timp ce în afară sunt cel mai probabil distruși.
Există două tipuri diferite de cicluri de reproducere a virușilor:
- Litic
- Lizogen
Ciclul de reproducere litică are loc atunci când virusul intră într-o celulă și își suprascrie imediat materialul genetic. Adică atacă rapid și direct celulele. În schimb, în ciclul lizogen, virusurile se inserează în ADN-ul celulelor gazdei. Când fac acest lucru, devin foarte dificil de detectat și sunt capabile să se înmulțească fără să fie observate. Cu alte cuvinte, virusurile se camuflează în interiorul structurii pe care o infectează.