Logo image
Logo image

Cristalul feng shui: ce este și cum să-l integrezi în decorarea casei?

3 minute
Filosofia feng shui promovează armonia acasă. Această tehnică taoistă este legată de energia pozitivă. Cum se folosesc cristalele feng shui?
Cristalul feng shui: ce este și cum să-l integrezi în decorarea casei?
Ultima actualizare: 17 decembrie, 2022

Conștiința și armonia spațiului sunt principiile de bază ale filosofiei feng shui. Această filosofie chineză captează atenția celor care caută alternative pentru a elimina vibrațiile negative. În acest scop, puteți folosi cristalul feng shui.

Feng shui ne învață cum să aranjăm și să orientăm toate lucrurile din locuință. Conform revistei Ideas y Tendencias Interiores, această filosofie are la bază o energie invizibilă numită „chi”, care curge prin lucruri și oameni, activând calmul și bunăstarea.

Ce este cristalul feng shui?

Cristalul feng shui sau cristalul feng shui fațetat este un cristal ce reflectă lumina și negativitatea. Se pune în zone cheie, unde este concentrată energia negativă.

Conține 30% plumb, acesta fiind considerat o componentă ideală pentru activarea energiei. Dimensiunea sa variază de la 40 mm până la 50 mm. Cristalul dizolvă blocajul armoniei și generează echilibru. Acest lucru se datorează tăieturilor sale, perfecte pentru distribuirea luminii.

Cristalele feng shui se remarcă și prin aspectul atrăgător.

Some figure
Principiul care guvernează acest element este preluarea energiei negative din cameră și canalizarea ei către exterior.

Ce ar trebui să luați în considerare pentru a integra cristalul feng shui în decorul casei?

Teoriile expuse în cărți prezintă feng shui-ul drept „decorarea interioară a ființei, reflectată în decorul mediului”. Plecând de la această afirmație, folosirea cristalelor fațetate ar putea fi înțeleasă ca instalarea unui instrument decorativ care canalizează emoțiile sănătoase.

Pentru a integra cristalul feng shui în decorul casei, este important să luați în considerare câteva aspecte:

  • Firul pentru agățare trebuie să fie roșu.
  • Cristalul nu poate atinge pereții sau podelele.
  • Alegeți un colț pentru amplasare.
  • Utilizați maxim patru cristale pe nivel (etaj).
  • Agățați cristalele de tavan la o înălțime care este multiplu de 9 – cifră pe care feng shui-ul o asociază cu abundența, sănătatea, succesul și viața.

Cristalele sunt mai eficiente dacă le completați cu alte amulete și aromaterapie. De asemenea, este esențial ca atât cristalul, cât și camera să fie întotdeauna curate, deoarece murdăria contracarează proprietățile sticlei și compromite beneficiile acesteia.

Citiți mai mult: Feng shui și aromaterapia pentru a echilibra energia casei

Spații potrivite pentru cristalul feng shui

Alegeți un punct prin care trece lumina. Cristalul poate sta atât în zonele aglomerate, cât și în sectoarele ferite de ochii curioșilor.

Holul de la intrare

Când deschideți ușa casei, deschideți drumul oricărei energii, așa că cel mai bine este să aveți la intrate o sferă fațetată care să transforme răul în armonie.

Biroul

Una dintre zonele care necesită liniște și concentrare este biroul. Atârnarea cristalului deasupra mobilierului central facilitează lucrul sau studiul în această cameră.

Separarea încăperilor

Zonele dintre camere îmbină energiile. Agățați cristale fațetate în punctele în care are loc separarea imaginară a încăperilor, pentru a neutraliza energiile negative și a le dispera în mod optim.

Holurile dintre camere

Holurile marchează calea către alte încăperi, ceea ce este util în canalizarea energiilor plăcute.

Descoperiți: Cum poți decora holul casei conform tehnicii feng shui

Ferestrele

Ferestrele sunt locul perfect pentru agățarea cristalelor fațetate, mai ales dacă lumina care pătrunde prin ele este naturală. Depărtați-le de sticlă și de perete, astfel încât razele soarelui să împrăștie efectul de curcubeu în cameră. Această proiecție este un semn al dispersării energiei.

Some figure
Ferestrele sunt locuri ideale pentru cristalele feng shui.

Colțurile

Colțurile fără mobilier tind să blocheze energia negativă. Agățați cristale fațetate în orice colț liber.

Cum să alegeți locul potrivit pentru cristalul feng shui?

Puteți folosi mai multe cristale, pe care să le distribuiți în toată casa. Țineți cont dacă în locul ales poate apărea o întrerupere a armoniei, dacă este vorba despre o încăpere în care negativul prevalează asupra pozitivului și dacă în acea zonă energia circulă accelerat. Folosiți cristalul feng shui în decorarea casei!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Evraud M, Le Hardy S. Cómo aplicar el feng shui. Claves para el hogar, el jardín, el trabajo, el amor y la amistad. pp. 14. Amat Editorial. 2006. https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=atu_peR9jS8C&oi=fnd&pg=PA11&dq=feng+shui+y+el+%C3%A9xito+laboral&ots=L2HFl-pAgR&sig=X1SrG9RdybSdimO78SmpuHuhBH4#v=onepage&q&f=false
  • Feng Shui: qué es, qué beneficios tiene y cómo aplicarlo en 5 sencillos pasos. Ideas y Tendencias Interiores. España. https://www.revistainteriores.es/tendencias/secretos-orden-feng-shui_40047
  • Roldán CE. Feng Shui para vivir mejor. https://books.google.es/books?hl=es&lr=&id=wAG-CgAAQBAJ&oi=fnd&pg=PT6&dq=feng+shui+y+el+%C3%A9xito+laboral&ots=80uw6ewpxq&sig=ALjRvWZN5Goak9vu_YpO3pVXp8A#v=onepage&q=feng%20shui%20y%20el%20%C3%A9xito%20laboral&f=false

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.