Logo image
Logo image

Cu cât armura ta este mai groasă, cu atât vei fi mai fragilă

3 minute
Problema armurilor este că ajung să ne izoleze de mediu. Și, atunci când vrem să ieșim, ne simțim prea fragili pentru a face față acelor frici.
Cu cât armura ta este mai groasă, cu atât vei fi mai fragilă
Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ascunzând durerea, emoțiile sunt reduse la tăcere, dar și orice posibilitate de a cere ajutor stagnează. Astfel, cu cât armura cu care te acoperi este mai groasă, cu atât vei fi mai fragilă.

Uneori dezamăgirile ne determină să ne izolăm de mediul înconjurător și să evităm anumite relații. Astfel, în această încercare de a proteja, ceea ce facem atunci este să încapsulăm disconfortul. Știm că suferim, deși nu vrem să împărtășim acest lucru…

Cu cât armura ta este mai groasă, cu atât vei fi mai fragilă

Fragilitatea este adesea confundată cu slăbiciunea. Cu toate acestea, există nuanțe diferite.

Some figure

 

De exemplu, dacă ne uităm la un pahar cu fisuri, vom vedea că se deteriorează din ce în ce mai mult. Acesta este și cazul celor care se refugiază în armuri. În cele din urmă, ajung să fie și mai fragili, deoarece sunt prinși în interiorul zidului pe care l-au construit ei înșiși.

Acești oameni ajung să pară slabi, deoarece se prăbușesc. Pot avea răni care rămân deschise. Și, deși încearcă să le ascundă, continuă să facă rău… Cu toate acestea, sunt mai puternici decât crezi. Pentru că acești protagoniști au avut încredere în ciuda trădărilor, au continuat să iubească în ciuda dezamăgirilor și au continuat să creadă chiar și atunci când erau conștienți de minciună.

Armura a fost o alternativă pentru a rămâne în picioare, pentru a ascunde acea durere pe care nu o suportă sau nu vor să o comunice.

Recomandăm: 5 sfaturi pentru a consola o persoană tristă

Aparențele sunt înșelătoare

Când îmbrăcăm o asemenea armură, alții nu ne pot vedea așa cum suntem. Ei au doar o idee superficială, acea imagine cu care ne îmbrăcăm și acoperim ceea ce ne doare sau ne face să suferim.

Ca mecanism de protecție, ne ajută să evităm situațiile de care ne temem sau la care nu vrem să ne expunem din nou. Prin această atitudine reprimăm emoțiile care ne-ar permite să eliberăm o parte din disconfortul pe care îl simțim.

Some figure

 

Suntem speriați de ceea ce simțim, refuzăm să ne vedem atât de fragili… Astfel, stratul cu care mascăm acest disconfort ajunge să devină treptat mai gros. Crește disonanța dintre ceea ce am dori să manifestăm și ceea ce exteriorizăm cu adevărat.

Poate că acționăm inconștient. Dar toate acestea sunt măști pe care le-am pus pentru a evita rezolvarea problemelor. Cât timp vom rezista în interiorul acestei armuri? Ceea ce pare să ne acopere acum este ceea ce face ca durerea să fie mai mare.

Dacă armura este groasă, vei fi mai fragilă

Acel cadru în care te închizi pentru a supraviețui este și greutatea care te apasă. Cușca te prinde și nu te lasă să fii tu. Din acest motiv, apar alte consecințe. Evadarea, ignorarea, strecurarea și protecția sunt simple comenzi rapide, dar nu soluții autentice la dificultățile pe care le întâmpinăm.

Some figure

 

Dacă ne adăpostim în armuri, vom pierde ocazia de a ne pune la încercare, de a ne reafirma și de a verifica dacă avem capacitatea de a face față provocării. Deși petrecerea timpului departe pentru a reflecta și a ne recupera este sănătos, nu este o opțiune permanentă. Mai devreme sau mai târziu, vom dori să simțim din nou, să trăim acele riscuri de care ne distanțasem.

Îți oferim 8 sfaturi pentru a scăpa de tristețe

Some figure

Ieșirea din armură

Ai fost vreodată în armură? Poate că acesta este un proces de învățare, dar nu trebuie să fie o alegere eternă.

Fugind și ascunzând ceea ce se întâmplă este o barieră pentru propriile emoții. Ce-ar fi să le lăsăm să iasă la iveală? Poate că vom fi surprinși de rezultat…

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.