Cum să călătorești pe distanțe lungi cu un bebeluș
Să călătorești pe distanțe lungi cu un bebeluș este un subiect care îi face pe părinți extrem de anxioși. Nu este de mirare: călătoria cu un bebeluș nu este ușoară, indiferent de modul de transport. Cu toate acestea, nu este imposibil.
Având în vedere acest lucru, astăzi dorim să îți oferim câteva sfaturi pentru a face călătoria în familie cu bebelușul mai plăcută. Așadar, inspiră adânc, scapă de anxietate și continuă să citești!
Cum să călătorești pe distanțe lungi cu un bebeluș: cu avionul
Pentru ca drumul cu micuțul tău să fie cât mai plăcut, va trebui să fii pregătit. Până la urmă, călătoriile se referă la pregătire și planificare. De asemenea, preia controlul situației pe cât posibil. (Totuși, suntem conștienți de faptul că multe lucruri nu pot fi controlate atunci când vine vorba de copii.)
Așadar, pe măsură ce îți planifici călătoria, ia în considerare următorii doi factori: vârsta copilului și modul de transport. Deși poate părea ciudat, aceștia sunt cei doi factori importanți de care depinde întreaga planificare.
1. Unde va dormi bebelușul?
În funcție de vârsta copilului, vei avea opțiunea de a solicita un pătuț atunci când călătorești cu avionul. Zborurile transatlantice oferă pătuț pentru somn dacă cel mic este nou-născut sau are vârsta sub 8 luni.
Fă o rezervare în avans, deoarece compania aeriană nu va putea să îți asigure acest serviciu în ultimul moment. Verifică site-ul companiei aeriene pentru a vedea cerințele legate de vârstă și greutate atunci când soliciți un pătuț.
În cazul în care nu ai dreptul la un pătuț, atunci copilul ar trebui să doarmă cu tine, cu excepția cazului în care ești dispus să plătești mai mult (50-100% în plus) pentru ca cel mic să călătorească pe locul de lângă tine.
Dacă alegi să ții copilul în brațe pe toată durata zborului, ia cu tine o pernă ergonomică pentru gât. Aceasta îți va permite să te odihnești.
Citește și:
2. Ia cu tine mâncare specială pentru bebeluș
Alăptarea bebelușului este ușoară, deoarece nu trebuie să pregătești alimente speciale pentru el. Dacă folosești un biberon, pune lapte praf în el dinainte și cere-i însoțitorului de zbor apă caldă atunci când ai nevoie. De asemenea, majoritatea zborurilor oferă lapte cald pentru bebeluși.
Borcanele cu mâncare pentru copii sunt permise în bagajul de mână, așa că ia cu tine câteva opțiuni pentru cel mic.
3. Ai nevoie de un bagaj suplimentar mic și de o geantă pentru scutece
Trebuie să transporți suficiente scutece pentru întregul zbor în geanta de scutece și câteva accesorii suplimentare. De asemenea, împachetează o pătură pentru copii și cel puțin două schimburi de haine în bagajul de mână. Ia si un schimb de haine pentru tine.
În plus, nu uita de șervețelele pentru bebeluși. De asemenea, ia cu tine eventualele tratamente medicale pentru bebeluș și un termometru, dacă este cazul. Mâncarea copilului, o sticlă de apă și o jucărie pentru a-l distra pe copil trebui să fie permanent la îndemână.
Un alt sfat: pune cel puțin două pungi mari de plastic în valiză, în cazul în care hainele tale se pătează, astfel încât să le poți depozita până ajungi la destinație.
4. Alege haine confortabile pentru călătorie
Când faci o călătorie lungă cu un bebeluș, este important ca amândoi să vă simțiți confortabil. Uită de hainele elegante și lasă copilul să călătorească în haine sport comode.
Îmbrăcă-l pe cel mic în straturi, astfel încât să-l poți îmbrăca sau dezbrăca în funcție de temperatură. De asemenea, ține la îndemână o pătură, deoarece în cabina aeronavei poate fi rece.
5. Nu dispera: este normal ca bebelușul să plângă în timpul zborului
Este un lucru normal: bebelușii plâng. Așadar, nu-ți face griji dacă bebelușul plânge.
Uită de doamna supărată și de soțul ei morocănos din spatele tău și rămâi calm. Apoi, respiră adânc și încearcă să-ți calmezi ușor copilul. Concentrează-te asupra copilului tău și asupra nevoilor sale.
6. Aspiră urechile bebelușului pentru a evita disconfortul
În timpul decolării și al aterizării, lăsă bebelușul să sugă lapte sau o suzetă, deoarece aceste lucruri vor reduce disconfortul de la nivelul urechilor.
Dacă îi oferi biberoane, trebuie să ai câte o sticlă pregătită pentru fiecare dintre cele două momente.
Cum să călătorești pe distanțe lungi cu un bebeluș: cu mașina
Cel mai mare avantaj al deplasării pe uscat este faptul că stăpânești ritmul călătoriei. În plus, poți controla temperatura mediului și poți face oricâte pauze dorești. Există mai multe posibilități de a călători confortabil cu familia.
1. Alege cel mai potrivit moment al zilei
În mod ideal, ar trebui să călătorești cu mașina atunci când copilul doarme. În acest fel, poți călători fără să-ți faci constant griji cu privire la disconfortul său.
Dacă nu te deranjează să conduci noaptea, aceasta este o opțiune excelentă.
2. Asigură-i bebelușului un scaun confortabil
Scaunul auto trebuie adaptat în funcție de vârsta, greutatea și înălțimea copilului. Înainte de a pleca, verifică dacă acesta este corect ajustat și dacă bebelușul stă confortabil în el. Asigură-te că centura în trei puncte este poziționată corect.
Citește mai mult:
3. Fă oricâte pauze este nevoie
Gândește-te la momentele în care copilului îi va fi foame și încearcă să organizezi pauzele în acele clipe, pentru a-l ridica de pe scaun, a-l hrăni și a avea contact fizic cu acesta.
Nu uita că nu este recomandat să ții copilul pe scaunul auto pentru perioade lungi de timp.
4. Asigură-te că ai o roată de rezervă și haine de schimb la îndemână
La fel ca atunci când călătorești cu avionul, este imperativ să ai la îndemână suficient de multe haine și suficiente scutece. Deși este mai ușor să te oprești pentru a cumpăra haine la nevoie, nu este cea mai confortabilă situație în care să te regăsești cu un copil.
În plus, ia cu tine o roată de rezervă în cazul în care faci o pană pe drum.
5. Călătorește în haine comode atât tu, cât și copilul
Hainele confortabile, adecvate pentru călătorie, sunt esențiale pentru ca cel mic să stea comod în mașină. Evită lâna și straturile groase sau prea subțiri. Copilului îi poate fi prea cald sau prea rece și poate fi deranjat de centura scaunului care se freacă de piele.
În general, călătoria pe distanțe lungi cu un bebeluș necesită răbdare și o planificare atentă, atât înainte, cât și în timpul călătoriei. Respiră adânc și bucură-te de aventura ta. Fii pozitiv: va fi mai ușor decât îți poți imagina!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Iberia. Niños y bebés. https://www.iberia.com/es/viajar-con-iberia/ninos-y-bebes/
- KidsHealth. (n.d.). Viajar en avión y los oídos de su hijo. KidsHealth. https://kidshealth.org/es/parents/flying-ears-esp.html
- Dirección General Tráfico. (2015). Sistemas de retención infantil. Extraído de: http://www.dgt.es/Galerias/seguridad-vial/educacion-vial/recursos-didacticos/infancia/2015/Sistemas-de-Retencion-Infantil-DGT.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.