Cum să faci dischete demachiante reutilizabile - Doza de Sănătate
 

Cum să faci dischete demachiante reutilizabile

Dischetele demachiante sunt o parte indispensabilă a oricărei rutine de îngrijire a feței. Articolul de astăzi îți va oferi o alternativă ecologică față de cele de unică folosință. Vei învăța cum să faci dischete demachiante reutilizabile acasă!
Cum să faci dischete demachiante reutilizabile

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Știai că aceste dischete demachiante reutilizabile sunt produse sustenabile și ecologice? De ce ar trebui să te preocupe acest aspect? Ei bine, utilizarea celor de unică folosință duce la crearea excesului de deșeuri și contribuie la poluarea mediului.

Dischetele demachiante reutilizabile sunt ideale pentru aplicarea conceptului „3R” de reducere la minim a deșeurilor: reducere, reutilizare și reciclare. După cum poți vedea, îți vei reduce amprenta de carbon și îți vei menține pielea frumoasă fără a cumpăra produse de unică folosință.

Vrei să afli mai multe despre asta? Citește mai departe!

De ce să folosești dischete demachiante reutilizabile?

Includerea produselor sustenabile în rutina de înfrumusețare are beneficii interesante. În primul rând, sunt o alternativă ecologică și nu poluează la fel de mult ca produsele de unică folosință. În al doilea rând, nu trebuie să cheltuiești mulți bani pentru îngrijirea pielii. Să aruncăm o privire mai atentă la motivele pentru care să folosim dischete demachiante reutilizabile.

Îndepărtarea machiajului

Spălarea feței cu săpun nu este suficientă pentru a îndepărta tot machiajul. De aceea, este nevoie de dischete pentru a elimina machiajul în timpul rutinei de curățare facială de seară. Cele reutilizabile sunt perfecte pentru îndepărtarea rimelului, a rujului și a altor produse. Tot ce trebuie să faci este să le umezești cu apă micelară.

Femeie care folosește dischete demachiante reutilizabile
Dischetele sunt ideale pentru curățarea pielii seara, umezite cu puțină apă micelară sau lapte de curățare.

Recomandate de cosmeticieni

Dischetele demachiante sunt la modă de ani de zile. Cosmeticienii le sugerează deoarece sunt blânde, nu irită pielea și sunt minunate pentru o curățare profundă a feței.

Dischetele demachiante reutilizabile sunt ecologice

Utilizarea dischetelor tradiționale din bumbac înseamnă aruncarea a aproximativ 60 de dischete pe lună. După cum îți poți imagina, acest lucru generează o mulțime de deșeuri. Dischetele demachiante reutilizabile contribuie la protejarea mediului în următoarele moduri:

  • În primul rând, le vei folosi în mod repetat și vei reduce volumul deșeurilor.
  • În al doilea rând, este o modalitate excelentă de a reutiliza hainele și prosoapele vechi.

Reduc costurile financiare

Câte dischete folosești de fiecare dată când te demachiezi? Între două și patru pe zi. Asta înseamnă că utilizezi aproximativ 730-1460 de dischete pe an. Adăugarea de dischete de îndepărtare a machiajului reutilizabile în rutina de îngrijire a feței îți permite să le folosești din nou și din nou, timp de luni sau ani întregi. Acest lucru se traduce prin economii semnificative de bani!

Sunt bune pentru toate tipurile de piele

Acestea sunt utile pentru tenul gras, mixt sau uscat datorită texturii lor. Sunt utile și pentru curățarea feței și a gâtului.

Sunt ușor de spălat

Dischetele refolosibile absorb machiajul și impuritățile. Din acest motiv, trebuie să le speli după fiecare utilizare. Cum? Este destul de simplu: spală-le manual cu apă și săpun sau pune-le într-o pungă din pânză și spală-le în mașină.

Cum să faci dischete demachiante reutilizabile

Acest lucru este destul de simplu. Ai nevoie doar de câteva materiale de bază pe care probabil le ai deja acasă.

  • O bucată de flanel și una de bumbac foarte moale
  • Un pix sau un marker cu vârf fin
  • Ață
  • O sticlă rotundă sau un obiect rigid pe care îl vei folosi ca șablon pentru forma dischetelor
Dischete demachiante reutilizabile
Trebuie să speli bine dischetele după fiecare utilizare pentru a scăpa de urmele de machiaj și murdărie.

Ai adunat materialele? Să începem, atunci! Urmează această procedură:

  • În primul rând, pune șablonul deasupra țesăturii.
  • Apoi, desenează pe țesături câte cercuri dorești (depinde de nevoi).
  • Taie cercurile cu foarfeca.
  • Îmbina un cerc de țesătură din flanel cu un cerc de țesătură din bumbac.
  • Apoi, coase toată marginea cercurilor pentru a le închide.
  • În cele din urmă, depozitează dischetele într-un recipient de sticlă pentru a le menține curate.

Dischetele de îndepărtare a machiajului reutilizabile sunt un substitut durabil

Peste nouă milioane de șervețele sau dischete de bumbac sunt aruncate în fiecare zi. Astfel, înlocuirea lor cu cele reutilizabile este o acțiune mică care se poate transforma într-un rezultat mare. Această schimbare poate avea un impact pozitiv asupra mediului.

Dischetele reutilizabile pentru îndepărtarea machiajului au o durată lungă de viață, dar nu vor rezista pentru totdeauna. La fel ca în cazul fiecărui tip de pânză, va trebui să le arunci la un moment dat.

Respectarea conceptului 3R pentru reducerea deșeurilor este o idee excelentă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Walters RM, Mao G, Gunn ET, Hornby S. Cleansing formulations that respect skin barrier integrity. Dermatol Res Pract. 2012;2012:495917. doi:10.1155/2012/495917
  • Draelos ZD. Facial skin care products and cosmetics. Clin Dermatol. 2014 Nov-Dec;32(6):809-12. doi: 10.1016/j.clindermatol.2014.02.020. Epub 2014 Oct 29. PMID: 25441474.
  • Cantarellas, V. Del caldo casero al Tacobell. Aproximación etnoarqueológica a la gestión de desechos domésticos. España: Universitat de les Illes Balears; 2019.
  • Chacon, M, Pacheco, A, Cendejas M, Ortega, F. Tendencia del crecimiento en la cultura del reciclaje. Revista de Ciencias Ambientales y Recursos Naturales. 2016; 2 (5): 63-72.
  • Lara, J. Reducir, reutilizar, reciclar. Elementos: Ciencia y cultura. 2008. 15 (69), 45-48.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.