Avantajele genelor magnetice și sfaturi pentru utilizare - Doza de Sănătate
 

Avantajele genelor magnetice și sfaturi pentru utilizare

Genele magnetice sunt noua alternativă pentru a ne înfrumuseța ochii și a obține un look impresionant. Cel mai mare avantaj este faptul că sunt ieftine și ușor de aplicat.
Avantajele genelor magnetice și sfaturi pentru utilizare

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Există o nouă tendință în modă: genele magnetice. Această procedură cosmetică poate îmbunătăți volumul, lungimea, cantitatea și curbura genelor. Descoperă avantajele genelor magnetice și cele mai importante sfaturi pentru utilizarea lor!

Genele false au fost mult timp preferatele femeilor pentru înfrumusețarea ochilor, dar acestea s-au îndepărtat de ele în principal din cauza alergiilor și infecțiilor cauzate de adezivul care trebuie utilizat pentru lipirea pe pleoapă.

În schimb, genele magnetice nu necesită lipici, deoarece conțin micro magneți care pot adera la orice suprafață magnetizată. Citește mai departe pentru a afla mai multe informații utile despre noua modă în materie de gene!

Ce sunt genele magnetice?

Genele magnetice sunt practic o fâșie de păr, fie natural, fie sintetic, ce include doi sau cinci micro magneți dreptunghiulari care îi permit să adere la o suprafață magnetizată. La fel ca în cazul opțiunilor cosmetice anterioare, poți alege lungimea și grosimea benzii.

Genele magnetice se pot adapta cu ușurință la orice ochi, indiferent de formă sau dimensiune.

Avantajele genelor magnetice fir cu fir
Genele false tradiționale s-au demodat din cauza alergiilor cauzate de lipiciul folosit.

Cum să le aplici?

Atașarea genelor magnetice este un proces simplu, dar necesită răbdare. Este doar o chestiune de practică. În prezent, există două proceduri pentru aplicare:

 • Prima presupune să folosești două benzi de gene magnetice și să le atașezi de genele naturale; cu alte cuvinte, propriile gene ajung să stea între cele două benzi magnetice.
 • A doua presupune aplicarea unui magnet sub formă de gel și așezarea benzii de gene pe el.

Procesul este și mai simplu atunci când vine vorba de eliminarea acestora. Tot ce trebuie să faci este să tragi benzile cu degetele. Apoi, pune-le deoparte pentru a le reutiliza mai târziu.

Gene magnetice în două straturi

Acest tip este format din două benzi de păr cu micro magneți pentru fiecare ochi. În primul rând, pune banda superioară deasupra pleoapei. Apoi, așază banda inferioară și lipește-o de cea superioară atunci când este fixată, prinzând genele naturale la mijloc.

Într-adevăr, această procedură poate fi obositoare, dar există un instrument care să o ușureze: penseta magnetizată. Aceasta îți permite să plasezi benzile pe magneți pentru a le așeza pe ochi.

Avantajele genelor magnetice

Genele magnetice au multiple avantaje în comparație cu alte produse de pe piață (gene false și extensii de păr). De exemplu:

 • Nu este necesar lipici. Persoanele care s-au abținut de la utilizarea produselor pentru gene din cauza deteriorării sau alergiilor cauzate de lipici le pot folosi în siguranță.
 • Sunt ușor de aplicat și de eliminat. Deși, genele false și extensiile obișnuite necesită o tehnică și instrumente pentru aplicare, genele magnetice nu necesită pregătire anterioară. Nu, nu trebuie să mergi la un profesionist.
 • Aspect natural. Genele false par adesea artificiale? Poți uita de asta grație genelor magnetice.
 • Sunt economice în comparație cu aplicarea extensiilor de gene.
 • Le poți refolosi de aproximativ 20 de ori.

Folosirea în siguranță

Utilizarea produselor magnetice nu produce probleme oculare, dar este extrem de important să fii conștientă de alergiile și sensibilitățile tale. În plus, o utilizare adecvată va prelungi durata de viață a genelor. Iată câteva sfaturi de luat în considerare când vine vorba de genele magnetice:

 • Nu le folosi în comun cu alte persoane, deoarece infecțiile oculare, cum ar fi conjunctivita, se transmit prin benzi.
 • Păstrează genele într-un recipient închis, departe de praf și umiditate.
 • Poți folosi farduri sau rimel după aplicarea genelor, dar nu înainte.
 • Spală-te pe mâini pentru a preveni infecțiile oculare.
 • Curăță-le cu apă micelară după fiecare utilizare pentru a îndepărta orice urmă de machiaj și praf.
 • Nu utiliza gene magnetice dacă ai o infecție a ochilor, deoarece acestea te pot irita și mai mult.
 • Aplicarea genelor într-un mediu agitat poate face ca acestea să nu adere corect sau chiar să provoace leziuni.
 • Nu utiliza gene magnetice în timpul unui RMN, deoarece această procedură se bazează pe un magnet puternic care le-ar putea rupe.
Gene magnetice false
Există instrumente care facilitează plasarea genelor magnetice pe suprafețe magnetizate.

Avantajele genelor magnetice: sunt refolosibile și poluează mai puțin

Genele magnetice sunt o alternativă reutilizabilă excelentă, rentabilă și rapidă în comparație cu genele false obișnuite.

Așa cum am spus mai sus, aceste tipuri de gene nu necesită lipici, dar trebuie să respecți recomandările de utilizare. Citește instrucțiunile de pe ambalaj pentru a preveni infecțiile. Aceste sfaturi îți vor permite să prelungești durata de viață a genelor: le poți folosi de până la 30 de ori. Reține faptul că necesită răbdare și o mână fermă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Galvis-Ramírez V, Tello-Hernández A, Álvarez-Osorio L, Rey-Serrano J. Prevalencia de infección por Demodex folliculorum en pacientes que acuden a consulta general de oftalmología. Rev. salud pública. 2011. 13 (6): 990-997.
 • Navarrete-Rodrígueza E, Sienra-Mongeb J, Ureña-Ortiza R. Alergia Ocular. Rev. Fac. Med. 2018. 61 (3): 1-10.
 • Ramírez O, Novo Torres A, Volpe Ch. El ojo hermoso. Cir.plást. iberolatinoam. 2007. 33 (2): 79-90.
 • Pérez-Alcázar G. Imanes permanentes: características, aplicaciones y futuro. Rev. Acad. Colomb. Cienc. Ex. Fis. Nat. 2016. 40(155):221-233.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.