Cum se îndepărtează corect crema de protecție solară?
 

Cum se îndepărtează corect crema de protecție solară?

Aplicarea și curățarea cremei de protecție solară de pe piele sunt doi pași extrem de importanți. Află cum să îndepărtezi acest produs fără a lăsa în urmă reziduuri!
Cum se îndepărtează corect crema de protecție solară?
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

Așa cum te demachiezi pe față pentru a avea grijă de aspectul acesteia, este necesar să îndepărtezi complet crema de protecție solară de pe piele. Funcția acestui produs este esențială, protejându-te de razele ultraviolete (UV); dar, când nu este îndepărtat corect, efectele sunt contraproductive. Cum se îndepărtează corect crema de protecție solară?

Curățarea completă a pielii reduce posibilele daune și întârzie semnele îmbătrânirii premature. Înainte de a aprofunda subiectul, să vedem relevanța utilizării protecției solare!

Ce este crema de protecție solară și care este importanța utilizării acesteia?

Femeie care folosește protecție solară
Folosirea cremei solare este cea mai bună modalitate de a proteja pielea de daunele pe care le pot provoca razele solare.

Cremele de protecție solară protejează sau absorb radiațiile UV pentru a evita arsurile la nivelul pielii. Aplicarea acestor substanțe minimizează riscul de cancer de piele.

Există filtre chimice care captează și transformă energia solară, dar acestea sunt considerate toxice în comparație cu protectorii fizici. Aceștia din urmă se numesc și factori minerali, deoarece sunt fabricați în principal din dioxid de titan și oxid de zinc.

Ambele ingrediente creează un strat protector, reflectând lumina soarelui și împiedicând razele UV să pătrundă în organism. Deoarece absorbția nu are loc, șansele de alergie și toxicitate sunt reduse.

Decolorarea, hiperpigmentarea și uscăciunea sunt consecințe ale omiterii aplicării protecției solare (SPF).

Academia Spaniolă de Dermatologie și Venerologie subliniază faptul că fotoprotecția este vitală pentru a face plajă, deoarece previne tulburările pe termen lung.

Recomandarea Fundației împotriva cancerului de piele este ca toată lumea (după vârsta de 6 luni) să folosească protecție solară în fiecare zi, chiar dacă expunerea la radiații ultraviolete este scurtă.

De ce trebuie să elimini corect crema de protecție solară de pe piele?

Aplicarea zilnică a cremei solare este la fel de importantă ca îndepărtarea acesteia seara. Omiterea acestei acțiuni blochează porii cu impurități . Pielea murdară deschide calea formării punctelor negre. O altă consecință este îngrășarea și sensibilizarea pielii și apariția ridurilor premature.

Cum se îndepărtează corect crema de protecție solară?

Femeie care folosește o dischetă demachiantă
Cremele demachiante ajută la îndepărtarea protecției solare de pe piele.

Când cumperi produse de protecție solară, Academia Americană de Dermatologie recomandă verificarea etichetei pentru a vedea dacă acestea au „spectru larg”, SPF 30 sau mai mare și rezistență la apă.

Rezistența la apă este cea care face dificilă îndepărtarea cremei solare. În continuare, vom vedea câteva sfaturi pentru a elimina corect crema de protecție solară de pe piele.

Toate produsele folosite pentru igienizarea pielii trebuie să corespundă tipului acesteia.

Curățare dublă

Curățarea dublă este una dintre opțiunile ideale în sarcina de a îndepărta crema de protecție solară de pe piele.

  • Primul pas implică îndepărtarea întregului produs cu un balsam, lapte demachiant sau ulei. Aceste produse cosmetice atrag toată grăsimea pielii și reziduurile de machiaj și protecție solară.
  • A doua fază este curățarea cu un gel de curățare profundă sau o spumă care descompune resturile de murdărie prin clătirea cu apă.

Curățarea dublă este potrivită pentru persoanele care folosesc machiaj, au piele predispusă la acnee sau petrec prea mult timp în medii urbane în aer liber.

Demachiere

Uleiurile pentru demachiere se emulsionează în apă și nu rămân pe piele, deci nu dăunează tenului gras. Dimpotrivă, care curăță și hrănesc porii, pe lângă faptul că oferă luminozitate feței.

Apă micelară

Apa micelară se remarcă prin eficacitate, catifelare și rapiditate în curățarea tenului. Agenții tensioactivi și apa sunt componentele sale principale. Aceasta elimină excesul de sebum.

Popularitatea apelor micelare este legată și de abilitățile lor de tonifiere și hidratare. Pentru a-ți igieniza pielea cu acest produs, umezește o dischetă de bumbac și trece-o ușor peste piele.

Spumă

Spumele de curățare sunt ușor de aplicat și îndepărtat. Trebuie doar să întinzi produsul pe față, folosind vârfurile degetelor. Masează ușor și clătește cu apă călduță; apa rece nu este la fel de eficientă în îndepărtarea reziduurilor de protecție solară. Apa prea caldă poate irita pielea.

Îndepărtează corect crema de protecție solară și ia o pauză

Îndepărtând corect crema de protecție solară, pielea va respira mai bine. Acumularea particulelor SPF în piele înfundă porii.

Revista de Investigación en Salud arată faptul că obstrucția canalului foliculului de păr duce la acumularea de sebum și corneocite, un teren propice pentru proliferarea bacteriilor. Așa apar inflamația și comedoanele închise cu conținut infecțios.

Alege produse concepute pentru tipul tău de ten și îndepărtează corect crema de protecție solară!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.