Cum se storc coșurile și punctele negre fără a deteriora pielea
 

Cum se storc coșurile și punctele negre fără a deteriora pielea

Cel mai bine este să nu eliminați pe cont propriu coșurile și punctele negre. Dacă nu vă puteți abține, este important să o faceți în mod corect.
Cum se storc coșurile și punctele negre fără a deteriora pielea

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Eliminarea coșurilor și a punctelor negre nu este cea mai bună opțiune pentru a rezolva problema. Totuși, mulți oameni au folosit această tehnică la un moment dat. Așadar, cum se storc coșurile și punctele negre fără a deteriora pielea?

Întrebarea anterioară nu are un răspuns definitiv. Folosind tehnica corectă, există mult mai puține șanse de a deteriora pielea prin îndepărtarea coșurilor și a punctelor negre. Cu toate acestea, nu există o garanție absolută.

Nu este bine să îndepărtăm coșurile și punctele negre cu degetele. Există mai multe modalități de a rezolva această problemă fără a recurge la eliminarea manuală directă. Dar, dacă o persoană preferă să o facă cu mâinile, este indicat că o face corect. Cum? Vom vorbi despre asta mai jos.

Coșuri și puncte negre

Petele asociate cu acneea afectează aspectul fizic. Prin urmare, este logic ca oamenii să dorească să scape rapid de aceste probleme. Cu toate acestea, va dura mult timp pentru ca problema să se rezolve de la sine. Între timp, nu este ușor să mergi peste tot cu acele defecte vizibile ale pielii. Acesta este motivul pentru care mulți aleg să îndepărteze coșurile și punctele negre cu propriile mâini.

Problema este că, atunci când le strângem, o parte din puroi iese, dar o altă parte este împinsă în pori. Presiunea poate provoca, de asemenea, extinderea porilor sub piele.

Îndepărtând manual coșurile și punctele negre, există un risc mai mare de deteriorare a pielii. De asemenea, crește riscul de a genera cicatrici. Cel mai bine este să alegem alte metode.

Fată ce știe cum se storc coșurile și punctele negre

O variantă: nu le scoateți

Primul lucru la care trebuie să vă gândiți este cât de convenabil este să eliminați manual coșurile și punctele negre. Ca regulă generală, acest lucru nu trebuie încercat în următoarele cazuri:

  • Când coșul este roșu și nu are capul alb. Este o papulă și este incomod să o îndepărtați.
  • Când coșul este foarte mare, inflamat și profund. Mai bine să nu apăsați pe el.
  • Când pielea prezintă un coș foarte mare care este sensibil la atingere. Este posibil să fie un furuncul.

Evaluați opțiunile disponibile înainte de a încerca să eliminați coșurile cu propriile mâini. Câtva alternative ar putea fi următoarele:

  • O compresă caldă: constă în a pune pe coș o dischetă moale, înmuiată în apă caldă. Când se răcește, înmuiați din nou în apă călduță. Acest lucru vă poate ajuta să spargeți coșul în mod natural. Funcționează la coșurile cu un punct alb mare, dar nu și la puncte negre.
  • Îndepărtare profesională: un dermatolog sau un estetician știe cum să îndepărteze coșurile și punctele negre fără a provoca nicio cicatrice.
  • Tratament local fără prescripție medicală: există mai multe produse disponibile pe piață. Trebuie doar să fie aplicate și lăsate să acționeze. Fiecare are instrucțiunile corespunzătoare.

Cum se storc coșurile și punctele negre fără a deteriora pielea

Dacă alegeți să îndepărtați coșurile și punctele negre manual, este indicat sa aplicați o tehnica care să minimizeze riscul de deteriorare. Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun. Dezinfectați zona cu alcool.

Extracția cu ac

Acul trebuie dezinfectat cu alcool. Apoi, înțepați foarte ușor vârful coșului. Obiectivul este de a elimina dopul de puroi. Acest lucru nu ar trebui să provoace durere sau disconfort. Dacă doare, ceva este făcut greșit.

După aceea, degetele trebuie învelite în hârtie absorbantă și așezate lângă coș. Îndepărtați puroiul cu o mișcare spre exterior, adică contrar presiunii. La final, spălați bine zona cu săpun și aplicați alcool.

Dischete de bumbac

Dacă la deschiderea coșului cu acul nu există puroi, luați 2 dischete și aplicați presiune ușoară pe părțile laterale ale coșului. Este important să subliniem conceptul de presiune ușoară. Apoi, trebuie să spălați zona și să aplicați alcool.

Degete

Un moment bun pentru a elimina coșurile și punctele negre este după duș, deoarece căldura și aburul deschid porii. Acest lucru face drenajul mai ușor. În acest caz, degetele trebuie înfășurate într-o cârpă curată din bumbac.

După aceea, trebuie aplicată o presiune ușoară pe partea laterală a coșului. Acest lucru nu ar trebui să fie continuu, ci mai degrabă ca o balansare: apăsare ușoară în sus și apoi pauză. Poate dura ceva timp, dar va funcționa. Încetul cu încetul, va avea loc drenajul.

Este necesar să repetați până nu mai iese puroi și să nu apăsați niciodată puternic. La final, se spală zona și se aplică antiseptic.

Femeie care face duș

Cum se storc coșurile și punctele negre: concluzie

Dacă la aplicarea tehnicilor de îndepărtare a coșurilor sarcina nu este îndeplinită, cel mai bine este să lăsați totul așa cum este. Înseamnă că din anumite motive coșurile nu pot fi stoarse. Forțarea situației are ca rezultat leziuni ale pielii.

Coșurile se vindecă după 5 până la 7 zile, fără a fi nevoie să le îndepărtați cu mâinile. O tehnică greșită poate duce la efecte nedorite.

Un coș este gata să fie extras atunci când ajunge la un punct critic în care vârful său este alb sau galben. Acneea chistică, în schimb, generează umflături roșii, fără puncte de altă culoare. Este mult mai profundă și trebuie tratată de dermatolog.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Javier, L., & Cardiel, C. (2004). Reflexiones acerca del lavado de manos. Rev Med IMSS, 42(6), 519-524.
  • Olivera, M. E., García, M. C., & Manzo, R. H. (2020). El alcohol como antiséptico y desinfectante.
  • Fisiológico, E. Elección del mejor tratamiento para el acné activo y sus cicatrices en Medicina Estética (Doctoral dissertation, Universidad Autónoma de Barcelona).

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.