Cum se tratează hipertensiunea arterială? 4 remedii naturiste
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
În ceea ce privește sănătatea, orice alternativă care are dovezi științifice este întotdeauna binevenită. Astăzi vă vom prezenta o serie de remedii naturiste care vă vor ajuta în tratamentul hipertensiunii arteriale. Veți vedea că sunt ușor de obținut și că disconfortul se va disipa. Cum se tratează hipertensiunea arterială?
Un pacient este diagnosticat cu hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută) după ce medicul îi ia tensiunea în mod regulat, adică în timpul mai multor controale.
Medicul vă va spune cât de des să o măsurați. Hipertensiunea arterială este adesea diagnosticată după două sau mai multe măsurători.
Un lucru trebuie reținut întotdeauna. Lăsarea tensiunii să crească poate avea consecințe grave asupra sănătății, precum: accidente cerebrovasculare (ACV), tromboză, paralizie facială și chiar un infarct miocardic brusc. Nu vrem să vă alarmăm, vrem doar să știți cât de important este să țineți sub control această afecțiune.
Cum se tratează hipertensiunea arterială? 4 remedii naturiste
1. Suc de lămâie și pătrunjel
Reținerea lichidelor în corpul uman nu este niciodată un semn pozitiv, mai ales dacă suferiți de hipertensiune arterială. Lămâia are proprietăți minunate în acest sens, fiind un purtător excepțional al vitaminei C (caracteristică ideală pentru combaterea toxinelor și agenților care se acumulează din cauza depozitării lichidelor).
În plus, proprietatea vedetă a sucului de lămâie este capacitatea sa diuretică și de filtrare. Conține cantități mari de apă pentru purificarea garantată și naturală a organismului.
Este recomandat să consumați unul sau două pahare de suc de lămâie fără zahăr în fiecare zi, pe stomacul gol, pentru a obliga organismul să elimine substanțele care pot crește tensiunea arterială.
2. Usturoi
Usturoiul este vedeta lumii naturiste. Este considerat extrem de util pentru a trata nenumărate patologii medicale, nutriționale, ortopedice și nu numai. În cazul hipertensiunii, usturoiul este indicat pentru ameliorarea simptomelor.
Multi specialiști recomandă consumul de usturoi ca tratament natural pentru hipertensiunea arterială, ajutând și la reducerea colesterolului. Proprietățile usturoiului oferă beneficii în dilatarea arterelor, contribuind în același timp la prevenirea formării trombilor.
Se poate consuma sub formă de tablete (comprimate de usturoi), în mâncare sau simplu (un grăunte zilnic). Îl puteți pune în apă în timp ce dormiți pentru a-l consuma a doua zi dimineață.
3. Ciocolată neagră
Da, știm foarte bine că acest remediu vă va plăcea. Ciocolata neagră conține flavonoide. Acestea oferă beneficii extraordinare pentru sănătatea inimii și ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Din acest motiv, unii specialiști recomandă o doză mică zilnică. Rețineți că trebuie să fie ciocolată neagră, deoarece ciocolata cu lapte nu are aceleași efecte asupra organismului.
Citiți și: Consecințele hipertensiunii arteriale asupra corpului
4. Ulei de măsline
Încă de pe vremea egiptenilor, măslinele și derivatele lor au fost folosite în domeniul sănătății. În ceea ce privește hipertensiunea, uleiul de măsline funcționează ca un regulator natural în organism.
Această grăsime sănătoasă este formată din trei mii de componente. Printre unele dintre proprietățile sale remarcabile se numără: ajută la prevenirea oxidării celulelor, la controlul diabetului și la reducerea colesterolului rău.
Includeți uleiul de măsline în dietă pentru a avea grijă de sănătate. Cu toate acestea, ca și în cazul remediilor de mai sus, uleiul de măsline tratează hipertensiunea doar dacă este folosit în mod consecvent.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027
- Banerjee, S. K., & Maulik, S. K. (2002). Effect of garlic on cardiovascular disorders: A review. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-1-1
- Ried, K., & Fakler, P. (2014). Potential of garlic (Allium sativum) in lowering high blood pressure: Mechanisms of action and clinical relevance. Integrated Blood Pressure Control. https://doi.org/10.2147/IBPC.S51434
- Grassi, D., Necozione, S., Lippi, C., Croce, G., Valeri, L., Pasqualetti, P., … Ferri, C. (2005). Cocoa reduces blood pressure and insulin resistance and improves endothelium-dependent vasodilation in hypertensives. Hypertension. https://doi.org/10.1161/01.HYP.0000174990.46027.70
- Grassi, D., Socci, V., Tempesta, D., Ferri, C., De Gennaro, L., Desideri, G., & Ferrara, M. (2016). Flavanol-rich chocolate acutely improves arterial function and working memory performance counteracting the effects of sleep deprivation in healthy individuals. Journal of Hypertension. https://doi.org/10.1097/HJH.0000000000000926
- Moreno-Luna, R., Muñoz-Hernandez, R., Miranda, M. L., Costa, A. F., Jimenez-Jimenez, L., Vallejo-Vaz, A. J., … Stiefel, P. (2012). Olive oil polyphenols decrease blood pressure and improve endothelial function in young women with mild hypertension. American Journal of Hypertension. https://doi.org/10.1038/ajh.2012.128
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.