Acest remediu antic poate vindeca până la 100 de boli
 

Acest remediu antic poate vindeca până la 100 de boli

Usturoiul crud are proprietăți antiseptice, fungicide, bactericide și purificatoare datorită alicinei; vinul roșu este bogat în antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea inimii și previn îmbătrânirea prematură.
Acest remediu antic poate vindeca până la 100 de boli
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Vom vorbi despre un remediu antic, dar foarte eficient. Toți căutăm să ne îmbunătățim sănătatea deoarece, pe măsură ce anii trec, suntem mai predispuși la dezvoltarea unor boli care ne pot afecta semnificativ calitatea vieții.

Știm că pentru a ne bucura de sănătate mulți ani și pentru o existență îndelungată, este esențial să ducem un stil de viață sănătos, care să includă o alimentație bună, exerciții fizice și alte obiceiuri benefice care ne ajută să ne menținem o stare fizică și psihică bună. Putem oferi un beneficiu suplimentar organismului folosind remedii naturale.

În ce constă acest remediu antic?

Putem obține beneficii pentru sănătate cu usturoi și vin natural. Sunt două ingrediente foarte puternice care promovează sănătatea și care împreună pot ajuta la prevenirea și tratarea bolilor legate de sistemul respirator, imunitar, limfatic și cardiovascular.

Ce beneficii oferă usturoiul sănătății?

Usturoi crud

 

Usturoiul crud este un aliment cu proprietăți antiseptice, fungicide, bactericide și purificatoare, datorită unei componente numite alicină, care este responsabilă de combaterea unui număr mare de viruși și bacterii, precum și de curățarea organismului.

Acest aliment este bogat în antioxidanți și are capacitatea de a preveni și combate boli precum colesterolul crescut, hipertensiunea arterială, răceala și gripa, problemele digestive, infecțiile sau circulația deficitară, printre altele.

Diverse investigații au descoperit că usturoiul are proprietăți anticancerigene capabile să reducă riscul de cancer de stomac cu până la 50% și riscul de cancer colorectal cu 66%.

În concluzie, usturoiul este un superaliment care ne ajută să ne creștem imunitatea, să prevenim cancerul, să reducem riscurile cardiovasculare și să îmbunătățim sănătatea pielii.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu?

Vinul roșu este un aliment foarte sănătos atunci când este consumat în cantități moderate, fără a depăși două pahare pe zi. Această băutură atât de faimoasă și atât de dorită în întreaga lume este bogată în antioxidanți și un număr mare de nutrienți benefici pentru organism.

Principalele sale beneficii se datorează conținutului său de resveratrol și flavonoide. Sunt antioxidanți puternici care îmbunătățesc sănătatea inimii, scad colesterolul, îmbunătățesc circulația, promovează regenerarea celulară, curăță organismul și îmbunătățesc funcția cognitivă, printre altele.

Vinul roșu are proprietăți astringente, poate lupta împotriva bacteriilor orale asociate cu cariile, are acțiune antiinflamatoare, reduce consecințele unui stil de viață sedentar și, în general, ajută la menținerea organismului în condiții optime.

Există studii care au găsit o relație între consumul de cantități moderate de vin roșu și reducerea riscului de cancer. Acest beneficiu este legat de cantitățile mari de resveratrol, care ajută la reducerea riscului de cancer pulmonar, de sân și de prostată.

Cum se prepară acest remediu antic cu usturoi și vin?

Ținând cont de calitățile usturoiului și ale vinului roșu, acest remediu străvechi este un mare aliat pentru sănătate. Este capabil să curețe sângele, să întărească sistemul imunitar, să scadă colesterolul rău, să îmbunătățească sănătatea cardiovasculară, să prevină bolile, să îmbunătățească sănătatea pielii și să lupte împotriva infecțiilor.

Ingrediente

  • 12 căței de usturoi
  • ½ litru de vin roșu de bună calitate

Pregătire

  • În primul rând, trebuie să tăiați fiecare cățel de usturoi în patru părți.
  • Amestecați usturoiul cu jumătate de litru de vin roșu într-un borcan de sticlă.
  • Borcanul trebuie închis foarte bine și pus deoparte timp de două săptămâni într-un loc din casa unde primește lumina soarelui.
  • În aceste două săptămâni, borcanul trebuie agitat zilnic, de două sau trei ori pe zi.
  • Apoi, lichidul se strecoară și se toarnă într-o sticlă închisă la culoare.

Doza este de o linguriță din această băutură de trei ori pe zi, timp de o lună. Ideal este să consumați acest remediu de cel puțin 2 ori pe an.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.