8 beneficii ale consumului de vin roșu
 

8 beneficii ale consumului de vin roșu

Consumul de vin roșu poate fi foarte benefic pentru sănătatea cardiovasculară și ne poate ajuta să prevenim cancerul. Este recomandat să bem cel puțin un pahar pe săptămână.
8 beneficii ale consumului de vin roșu
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

De la controlul hipertensiunii arteriale, la prevenirea demenței. Consumul de vin roșu este unul dintre cele mai vechi obiceiuri la nivel mondial. Descoperiți 8 beneficii ale consumului de vin roșu!

Un pahar de vin roșu natural pe zi, servit la oricare dintre mese, poate îmbunătăți sănătatea.

8 beneficii ale consumului de vin roșu

1. Are grijă de artere

Datorită cantității mari de antioxidanți pe care o conține, consumul de vin roșu ajută la prevenirea blocajelor și întăririi arterelor. Această băutură:

  • Menține un flux sanguin constant.
  • Gestionează mai bine ritmul sângelui.
  • Previne cheagurile cauzate de lipsa activității fizice .

Totuși, nu poți duce o viață sedentară cu un pahar de vin pe zi! Consumul unei cantități moderate de vin roșu și adoptarea unei rutine de exerciții de bază sunt obiceiuri suficiente pentru a vă menține arterele în stare optimă .

2. Ajută la controlul greutății

Vinul roșu conține resveratrol, care previne formarea de noi celule adipoase . Consumul de vin roșu ne ajută să stimulăm celulele adipoase existente pentru a le purifica și a le elimina încetul cu încetul. Pentru ca acest efect să dureze mult timp, ar trebui să consumați cantități mici în fiecare zi.

Mai mult de un pahar poate fi dăunător organismului și este recomandat să-l beți încet, astfel încât corpul să-l poată digera și să poată absorbi proprietățile sale.

3. Ajută la evitarea oboselii

Întrucât vinul este făcut din struguri, conține resveratrol . Această substanță chimică este un bun aliat atunci când vine vorba de evitarea oboselii. În doze moderate, vinul are aceleași efecte ca o băutură energizantă, ceea ce este benefic pentru:

  • Îmbunătățirea digestiei
  • Sinteza de substanțe chimice complexe în organism
  • Catabolismul sau procesul de simplificare a moleculelor

4. Îngrijește cavitatea bucală

Suferiți des de dureri în gât? Vă sângerează gingiile? Vinul poate preveni dezvoltarea bacteriilor. De asemenea, este un excelent relaxant pentru gât. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că mulți cântăreți au adoptat obiceiul de a bea vin roșu înainte de spectacole. Mulți dintre ei susțin că acest lucru generează o relaxare incomparabilă atunci când cântă pentru perioade lungi de timp.

5. Crește nivelul de endorfine

Fată fericită după ce a băut vin roșu

 

Un pahar de vin însoțit de gustări potrivite poate stimula secreția de endorfine. Acest lucru vă relaxează corpul. Este recomandat să beți vin roșu cu o zi înainte de orice eveniment stresant. În acest fel, vă va fi mai ușor să tolerați situația.

6. Curăță gura

Datorită proprietăților sale astringente, consumul de vin roșu poate acționa ca agent vindecător, antihemoragic, antiinflamator și, în unele cazuri, purificator.

Vinul roșu vă poate ajuta să asimilați mai bine nutrienții din alimente și să reduceți pofta de carne grasă. De parcă asta nu ar fi suficient, lasă o senzație plăcută după înghițire.

7. Reduce riscul de cancer

Antioxidanții din vinul roșu pot bloca proliferarea celulelor responsabile de cancerul mamar și pulmonar. Resveratrolul acționează ca agent antiestrogenic la femei. Totuși, nu trebuie că consumați vin în cantități mari pentru a evita oricare dintre aceste boli.

Beți cel puțin un pahar de vin pe săptămână pentru a profita de proprietățile sale.

8. Previne infecțiile urinare

Datorită proprietăților sale astringente și antioxidante, vinul roșu împiedică proliferarea bacteriilor în rinichi și vezică . În plus, optimizează capacitatea de filtrare a acestor organe importante.

Beneficii ale consumului de vin roșu: concluzie

Multor oameni le este greu să bea vin roșu din cauza aromei, dar, din fericire, există o mare varietate de vinuri create pentru a satisface diferite gusturi. Încercați să le găsiți pe cele care vă plac cel mai mult.

O altă opțiune este de a consuma un desert cu vin roșu. Aveți grijă la consumul de zahăr!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.