Descoperiți cura antică tibetană cu usturoi
 

Descoperiți cura antică tibetană cu usturoi

Cura tibetană cu usturoi poate fi utilă împotriva unor boli și probleme de sănătate, deși trebuie să ținem cont de contraindicațiile sale.
Descoperiți cura antică tibetană cu usturoi
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 27 decembrie, 2021

Cura antică tibetană cu usturoi este o rețetă medicinală străveche creată de călugării budiști din Tibet pentru a profita de numeroasele proprietăți ale usturoiului. Această terapie purificatoare ne poate ajuta împotriva diferitelor boli și pentru a slăbi sănătos. În plus, este simplă și ieftină și poate fi pregătită de oricine.

Cura antică tibetană cu usturoi: beneficii

Cura antică tibetană cu usturoi

 

Există multe beneficii ale consumului zilnic de usturoi crud. Cura cu usturoi este o modalitate de a profita de efectele usturoiului într-un timp scurt. De exemplu, ne poate ajuta să eliminăm depozitele de grăsime acumulate în organism, să scădem colesterolul „rău” (LDL) și să creștem colesterolul bun (HDL), să reducem cantitatea de trigliceride din sânge sau să îmbunătățim problemele legate de circulație.

Usturoiul este util și pentru prevenirea formării trombilor, scăderea tensiunii arteriale, îmbunătățirea funcției hepatice sau îmbunătățirea detoxificării. De asemenea, poate ajuta la îmbunătățirea funcției rinichilor și la combaterea retenției de lichide, precum și la întărirea sistemului imunitar.

În ce boli poate fi util usturoiul?

Cura tibetană cu usturoi ne poate ajuta împotriva unor boli precum supraponderalitatea, ischemia, sinuzita sau bolile pulmonare.

În plus, poate fi utilă împotriva durerilor de cap și unor boli ale sistemului osos, precum artrita, osteoartrita sau reumatismul. Ne ajută și cu gastrita, hemoroizii, arterioscleroza sau problemele oculare sau auditive.

Totuși, trebuie să vă reamintim că usturoiul nu poate vindeca problemele de sănătate sau bolile grave. Prin urmare, trebuie să consultați întotdeauna un medic și să nu uitați că aceasta este o terapie complementară.

Contraindicații

În ciuda beneficiilor sale, cura antică tibetană cu usturoi este contraindicată persoanelor care suferă de ulcere digestive sau iritații gastrice, celor care iau anticoagulante și celor care nu tolerează usturoiul crud.

Din nou, vă recomandăm să consultați medicul înainte de a efectua această cură, mai ales dacă aveți probleme de sănătate sau luați medicamente.

Cum se prepară cura antică tibetană cu usturoi?

Usturoi înmuiat în apă

 

Ingrediente

 • 350 g de usturoi bio
 • ¼ l de alcool 70% pentru uz intern

Prepararea rețetei

Punem usturoiul crud, curățat și zdrobit împreună cu alcoolul într-o sticlă de sticlă. O închidem ermetic și o punem în frigider pentru 10 zile.

Apoi, vom strecura lichidul preparat (care poate căpăta o culoare verzuie). Îl vom pune din nou în frigider și îl vom lăsa să se odihnească încă trei zile. Ulterior, putem începe cura.

Usturoi tocat

Cum folosim remediul?

Este foarte important sa respectăm cu strictețe instrucțiunile în ceea ce privește modul în care ar trebui să ingeram preparatul. Vom lua întotdeauna picăturile indicate amestecate cu puțină apă, cu 20 de minute înainte de cele trei mese zilnice. Pentru a măsura corect, putem folosi o pipetă.

În primele zile, trebuie să procedăm așa:

 • Prima zi: 1 picătură înainte de micul dejun, 2 picături înainte de prânz, 3 picături înainte de cină
 • A doua zi: 4 picături înainte de micul dejun, 5 picături înainte de prânz și 3 picături înainte de cină
 • A treia zi: 7 picături înainte de micul dejun, 8 înainte de prânz și 9 înainte de cină
 • A patra zi: 10 picături înainte de micul dejun, 11 înainte de prânz și 12 înainte de cină
 • A cincea zi: 13 picături înainte de micul dejun, 14 înainte de prânz și 15 înainte de cină
 • A șasea zi: 15 picături înainte de micul dejun, 14 înainte de prânz și 13 înainte de cină
 • A șaptea zi: 12 picături înainte de micul dejun, 11 înainte de prânz și 10 înainte de cină
 • A opta zi: 9 picături înainte de micul dejun, 8 înainte de prânz și 7 înainte de cină
 • A noua zi: 6 picături înainte de micul dejun, 5 înainte de prânz și 4 înainte de cină
 • A zecea zi: 3 picături înainte de micul dejun, 2 înainte de prânz și 1 înainte de cină

Din a unsprezecea zi, vom lua 25 de picături de trei ori pe zi până la terminarea preparatului.

Este important de menționat că, deși motivul nu este cunoscut, conform manuscrisului original, tratamentul nu trebuie repetat timp de 5 ani.

Avertizare

În orice cură purificatoare vom observa inițial simptome precum dureri de cap, erupții cutanate sau alte disconforturi care sunt rezultatul acțiunii detoxifiante a usturoiului.

Aceste simptome nu sunt neobișnuite în primele zile. Vă recomandăm să beți apă între mese și să consultați un medic dacă disconfortul persistă sau se agravează. Chiar și așa, nu trebuie să ratați beneficiile curei tibetane cu usturoi, luând măsurile de precauție corespunzătoare.

Imaginile oferite de deejaytee23 și shutterbean


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Bayan L, Koulivand PH, Gorji A. Garlic: a review of potential therapeutic effects. Avicenna J Phytomed. 2014 Jan;4(1):1-14.
 • Houshmand B, Mahjour F, Dianat O. Antibacterial effect of different concentrations of garlic (Allium sativum) extract on dental plaque bacteria. Indian J Dent Res. 2013 Jan-Feb;24(1):71-5.
 • Miraghajani M, Rafie N, Hajianfar H, Larijani B, Azadbakht L. Aged Garlic and Cancer: A Systematic Review. Int J Prev Med. 2018 Sep 17;9:84.
 • Petrovic V, Nepal A, Olaisen C, Bachke S, Hira J, Søgaard CK, Røst LM, Misund K, Andreassen T, Melø TM, Bartsova Z, Bruheim P, Otterlei M. Anti-Cancer Potential of Homemade Fresh Garlic Extract Is Related to Increased Endoplasmic Reticulum Stress. Nutrients. 2018 Apr 5;10(4):450.
 • Tesfaye A. Revealing the Therapeutic Uses of Garlic (Allium sativum) and Its Potential for Drug Discovery. ScientificWorldJournal. 2021 Dec 30;2021:8817288.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.