De ce uităm mereu de sănătatea picioarelor?
 

De ce uităm mereu de sănătatea picioarelor?

Sănătatea picioarelor este foarte importantă, însă uităm foarte des să avem grijă de ele. Care sunt cele mai importante reguli de îngrijire?
De ce uităm mereu de sănătatea picioarelor?

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Îngrijirea picioarelor este esențială în orice moment al anului. Pentru a face acest lucru, este necesar să optăm pentru produse care asigură rezultate bune și care ne permit să avem cu adevărat grijă de sănătatea picioarelor.

Nu costă nimic să dedicăm puțin timp în fiecare zi sănătății picioarelor. Cu toate acestea, pentru mulți oameni, este dificil atât să dobândească, cât și să mențină acest obicei. La urma urmei, este mai simplu să ne concentrăm pe îngrijirea altor părți ale corpului, cum ar fi părul, fața, mâinile și, desigur, silueta.

În general, cei care acordă mai multă atenție sănătății picioarelor sunt persoanele de peste 55 de ani, care au deja probleme serioase. De aceea este atât de important să începem să avem grijă de picioare cât mai devreme posibil.

De ce uităm mereu de sănătatea picioarelor?

Picioarele sunt foarte neglijate când vine vorba de îngrijirea corpului, în ciuda faptului că sunt o parte foarte importantă a corpului și că starea lor are un impact ridicat asupra sănătății și bunăstării.

Ele susțin greutatea corpului și ne permit să desfășurăm diferite activități zilnic. Cu toate acestea, nu primesc întotdeauna cea mai bună îngrijire în afară de curățare la duș, uscare și purtarea de încălțăminte drăguță (care nu este același lucru cu pantofii confortabili sau încălțămintea recomandată de medic).

Rutina zilnică solicitantă implică mersul pe jos, alergarea, săritul și uneori chiar statul în picioare ore în șir fără a ne mișca. În timp ce facem aceste lucruri, picioarele nu sunt întotdeauna protejate cu încălțămintea potrivită. În timp, apar probleme sau dureri.

Sănătatea picioarelor ține de hidratare

 

Faptul că picioarele sunt aproape întotdeauna „închise” în pantofi ne face să uităm de ele. De multe ori, ne amintim de existența lor doar atunci când ne trimit semnale că ceva nu merge bine prin durere, umflături, miros neplăcut sau uscăciune excesivă. După o plimbare lungă, nu doar picioarele ne dor, ci și spatele. Prin urmare, este necesar să avem grijă de sănătatea picioarelor.

Importanța sănătății picioarelor

Îngrijirea picioarelor în fiecare zi timp de cel puțin cinci minute nu va aduce doar un sentiment de bine în momentul de față, ci și pe termen lung. Pentru a face acest lucru, nu este necesar să efectuați proceduri complicate. În realitate, este suficient să fim conștienți că nu ar trebui să excludem picioarele din rutina zilnică de îngrijire personală.

 

Călcâie uscate

Sfaturi pentru sănătatea picioarelor

În continuare, vom arunca o privire asupra sfaturilor fundamentale pentru a avea picioare sănătoase.

1. Eliminați calusurile

Deși calusurile pot să nu ne deranjeze, ele devin o pacoste dacă facem sport sau ne plimbăm în mod regulat. Prin urmare, o bună hidratare a pielii picioarelor ajută la eliminarea calusurilor și la prevenirea reapariției acestora.

Cele mai bune opțiuni sunt cremele care conțin uree (peste 20%), un ingredient cu acțiune keratolitică dovedită. De asemenea, este recomandat să ne exfoliem picioarele cel puțin o dată la două săptămâni pentru a reduce riscul ca acestea să se frece de încălțăminte.

Desigur, trebuie să aplicăm cremele și exfoliantele cu mișcări blânde, relaxante, pentru a face acest obicei și mai plăcut.

Picioare crăpate și uscate

 

2. Combateți uscăciunea și călcâiele crăpate pentru sănătatea picioarelor

Picioarele uscate și călcâiele crăpate sunt atât probleme estetice, cât și de sănătate. Pielea uscată are o tendință mai mare de a se rupe. Prin urmare, dacă aveți picioarele uscate, există multe produse care pot oferi o ameliorare imediată, promovând regenerarea pielii.

O opțiune excelentă este aplicarea unei creme hidratante grase, precum cea oferită de Saltratos, care favorizează regenerarea pielii. Aceasta redă elasticitatea și previne formarea crăpăturilor și a calusurilor.

Zona cea mai uscată este adesea pe călcâie. Cea mai bună soluție este un tratament puternic regenerator care hrănește intens, repară și protejează zonele cele mai uscate. În acest sens, crema Saltratos pentru picioare uscate are o formulă îmbogățită cu acizi grași, esteri de colesterol și steroli, squalane și unt de mango.

Citiți și: Petele roșii pe picioare: de ce apar și cum se tratează?

Produse bune pentru sănătatea picioarelor

3. Acordați atenție umidității și altor aspecte

Cauza mirosului neplăcut al picioarelor este acțiunea bacteriilor și ciupercilor care au proliferat din cauza excesului de umiditate (transpirație) din interiorul pantofilor (printre altele).

Pentru a rezolva această problemă comună, ar trebui să fiți atenți la umiditatea din pantofi (și șosete) și să începeți să îmbunătățiți anumite aspecte, cum ar fi:

  • Aerisirea adecvată a pantofilor
  • Igiena picioarelor (spălare, uscare, ventilație, etc.)
  • Hidratarea picioarelor (cu creme, loțiuni, uleiuri)
  • Utilizarea pudrelor deodorante
  • Purtarea de încălțăminte de calitate care să  permită picioarelor să respire

Nu este recomandat să exagerăm cu utilizarea pudrei pentru picioare, deoarece acest produs poate usca prea mult pielea și poate da naștere la apariția crăpăturilor.

A avea grijă de sănătatea picioarelor nu necesită mult timp

După cum ați văzut pe parcursul acestui articol, este foarte ușor să avem grijă de picioarele noastre. Cinci minute sunt suficiente pentru a le îngriji corespunzător.

Desigur, trebuie să fim atenți și la produsele pe care le folosim pentru îngrijirea lor. Saltratos  este un brand farmaceutic ce activează în acest domeniu de aproape 100 de ani.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.