Descoperă 7 alimente pentru a curăța și întări arterele
Boala cardiovasculară ia viața a mii de oameni din întreaga lume în fiecare an. Originea sa este aproape întotdeauna ateroscleroza care, potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite, este definită ca „întărirea arterelor”. Apare atunci când grăsimea, colesterolul și alte substanțe se acumulează pe pereții arterelor. Descoperiți 7 alimente pentru a curăța și întări arterele!
Depozitele menționate mai sus se numesc plăci și, în timp, pot îngusta sau înfunda complet arterele. Ateroscleroza este o afecțiune frecventă. Deci trebuie să o prevenim. Este vital să avem grijă de sănătatea arterelor, mai ales dacă avem un background genetic și dacă, de exemplu, am ajuns deja la menopauză.
Vă invităm să descoperiți 7 alimente care nu ar trebui să lipsească din dietă pentru a vă curăța și întări arterele!
În primul rând, vom începe prin a face o clarificare importantă despre ceea ce sunt ateroscleroza și arterioscleroza. Prima este considerată mai gravă atunci când se dezvoltă în acele artere apropiate de inimă. La rândul său, arterioscleroza afectează arterele mici, unde apare și o îngustare din cauza acumulării de grăsime și alte substanțe.
7 alimente pentru a curăța și întări arterele
1. Suc de rodie
Este interesant de știut că administrarea regulată a sucului de rodie ne va ajuta să ne bucurăm de o sănătate cardiacă mai bună și să reducem incidența aterosclerozei și arteriosclerozei.
- Ne ajută să curățăm arterele, reducând, de asemenea, stresul oxidativ.
- Previne acumularea grăsimilor în mușchii inimii.
Recomandăm și: Alimente sărace în sodiu pentru inimă
2. Avocado
Unii oameni evită să-l consume deoarece cred că ne poate face să ne îngrășăm. În ciuda faptului că este un aliment caloric, poate fi consumat cu moderație.
Vă puteți bucura de o jumătate de avocado în fiecare zi, combinat cu fibre și legume cu frunze verzi. Motivul? Acestea din urmă conțin vitamina B, un element foarte sănătos pentru inimă.
Avocado este bogat în grăsimi capabile să prevină oxidarea și să împiedice aderarea plăcilor grase la artere.
3. Usturoi
După cum știți deja, usturoiul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale și este un tratament ideal pentru a avea grijă de sănătatea inimii în fiecare zi:
- Usturoiul este bogat în antioxidanți.
- Ne ajută să luptăm împotriva colesterolului rău sau LDL și să-l creștem pe cel „bun”.
- Usturoiul îmbunătățește fluxul sanguin și reglează tensiunea.
Secretul este să consumați câte un cățel de usturoi în fiecare zi cu un pahar cu apă. Dacă sunteți îngrijorați de respirația urât mirositoare, luați o înghițitură de lapte după aceea sau puneți câteva frunze de mentă în gură. Este un truc foarte eficient!
4. Mere
Pentru ca mărul să aibă grijă de inimă și de artere, trebuie să-l consumăm cu coajă. Aici se găsește pectina, precum și fibrele, ceea ce ne va ajuta să reducem colesterolul.
Nu trebuie să uităm că merele sunt bogate în flavonoide, foarte necesare pentru a reduce inflamația și a evita întărirea periculoasă a arterelor.
5. Nuci
Consumați între 4 sau 5 nuci pe zi (sau alune, fistic, caju…). Nucile sunt bogate în acizi grași omega 3, necesari pentru a ne îngriji inima și a reduce colesterolul rău.
Combinați-le după cum doriți: la micul dejun cu un iaurt natural, în salate sau ca gustări simple atunci când vă este foame între mese. Nu uitați să le mâncați fără sare!
6. Ulei de măsline
Uleiul de măsline virgin presat la rece ne protejează împotriva numeroaselor boli de inimă. Poate vă întrebați ce înțelegem prin „presat la rece”. Vă explicăm.
- Uleiul presat la rece păstrează aceleași caracteristici biologice pe care le avea în mod natural.
- Uleiul de măsline se obține din măsline, din pulpa fructelor. Ceea ce ajunge la noi trebuie să fie „substanța vegetală perfectă”, realizată în cel mai natural mod posibil.
Temperatura este monitorizată astfel încât să nu depășească niciodată 40 °C și, astfel, să fie respectată stabilitatea moleculară a acizilor grași.
- Datorită acestui proces natural și presării la rece, uleiul de măsline este un tip de grăsime foarte sănătos pentru inima noastră și pentru a ne proteja arterele.
Așadar, nu uitați să căutați întotdeauna ulei de măsline de cea mai bună calitate!
7. Semințe de susan
Știați că semințele de susan sunt o comoară pentru inimile noastre?
Consumați-le la micul dejun sau în salate, deoarece pe lângă faptul că sunt potrivite pentru reducerea durerii provocate de artrită, acționează ca niște cardioprotectori excelenți, foarte potriviți pentru prevenirea aterosclerozei.
Citiți mai mult: 5 alimente nocive pentru inimă
Alimente pentru a curăța și întări arterele: concluzie
Ca o notă finală, subliniem că cel mai bun mod de a preveni acest tip de boli cardiovasculare este să adoptați o dietă echilibrată, să faceți mișcare zilnic și să evitați obiceiurile periculoase, cum ar fi tutunul.
Verificați-vă tensiunea arterială în mod regulat și nu uitați să faceți teste periodice pentru a vă controla nivelul colesterolului. Nu uitați să gestionați stresul și să stimulați emoțiile pozitive!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Tedgui A, Mallat Z. Cytokines in atherosclerosis: pathogenic and regulatory pathways. Physiol Rev. 2006; 86:515-81.
- Kusunoki J, Hansoty DK, Aragane K, Fallon JT, Badimon JJ, Fisher EA. Acyl-CoA:cholesterol acyltransferase inhibition reduces atherosclerosis in apolipoprotein E-deficient mice. Circulation 2001;
103:2604-9. - Febbraio M, Hajjar DP, Silverstein RL. CD36: a class B scavenger receptor involved in angiogenesis, atherosclerosis, inflammation, and lipid metabolism. J Clin Invest. 2001; 108:785-91.
- Al-Jarallah A, Igdoura F, Zhang Y, Tenedero CB, White EJ, MacDonald ME, Igdoura SA. The effect of pomegranate extract on coronary artery atherosclerosis in SR-BI/APOE double knockout mice. ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23528829
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.