Descoperiți delicioasele ape cu aromă naturală
Apa cu note ușoare de aromă (apa aromată) devine din ce în ce mai la modă. Cea deja preparată din magazine conține de obicei zahăr sau îndulcitori, iar aromele sunt în mare parte artificiale. Pentru a vă proteja sănătatea, descoperiți delicioasele ape cu aromă naturală!
Ape cu aromă naturală
În fiecare zi, trebuie să consumăm aproximativ 2 litri de apă în afara meselor. Oamenilor le este greu să se forțeze și uneori chiar trec cu vederea această necesitate.
Apa este esențială pentru viață, așa că aceste băuturi aromate pot fi ingerate într-un mod mai plăcut, deoarece sunt delicioase și nu vă obligă să consumați arome artificiale sau zaharuri. Nu au aproape deloc calorii și pot fi îndulcite cu puțină de stevia.
Citiți și: Consecințele frecvente ale deshidratării
Cum se prepară aceste ape cu aromă naturală
Pregătirea apelor aromate este la fel de simplă ca adăugarea fructelor tăiate bucăți în apă rece cu cel puțin o oră înainte de consum. Dacă vreți să sporiți aroma, trebuie doar sa le înțepați cu ajutorul unei furculițe.
Se recomanda să le păstrați în frigider și să le serviți foarte reci, cu gheață. În plus, sunt o alternativă ideală pentru petrecerile copiilor, pentru a nu abuza de băuturile zaharoase. Se recomandă utilizarea plantelor aromatice proaspăt culese. Pot fi plantate în ghivece în casă.
Apa de căpșuni, lămâie și mentă
Un studiu realizat în 2009 a descoperit că vitamina E aparține grupului de vitamine liposolubile. Este folosită ca antioxidant în multe tipuri de alimente. Căpșunile și lămâile conțin vitamina E.
Culoarea roșie a căpșunilor în contrast cu galbenul lămâii este potrivită pentru a prepara una dintre aceste băuturi. De asemenea, este recomandat să adăugați câteva frunze de mentă proaspătă care pot fi zdrobite puțin înainte. Aroma va fi răcoritoare și ideală pentru zilele caniculare.
Apă de pepene verde și busuioc
Această combinație poate fi surprinzătoare, dar este delicioasă. Puteți adăuga pepenele verde chiar și cu coajă, iar frunzele de busuioc trebuie sa fie foarte proaspete pentru a aromatiza bine apa.
Potrivit unui articol din revista Healthline, pepenele verde are proprietăți vindecătoare și ajută la reducerea inflamației și chiar a stresului.
Apă de portocale, scorțișoară și cuișoare
Această băutură aromată este ideală pentru a oferi energie și vitalitate organismului. Portocala se folosește tocată cu totul sau se poate opta doar pentru coajă. În acest caz, este recomandat să alegeți portocale bio.
Batonul de scorțișoară și cuișoarele îi vor conferi un miros delicat. Se recomandă să așteptați mai mult decât de obicei, cel puțin trei ore, pentru ca mirodeniile sa elibereze toată aroma.
Apă de rozmarin cu lămâie
Această băutură plăcută este foarte terapeutică și detoxifiantă datorită ingredientelor sale. Puteți folosi lime sau lămâi cu tot cu coajă. Rozmarinul trebuie să fie verde, dacă este posibil proaspăt cules.
Apă cu petale de trandafir
Apa de trandafiri este folosită tradițional pentru înfrumusețarea pielii. Este și o băutură romantică și exotică, ideală pentru sărbători sau cine speciale. Puteți combina petale de trandafir de diferite culori și este recomandat să adăugați câteva picături de ceai de tei.
O cercetare din 2019 a arătat că unele flori comestibile au proprietăți nutritive și medicinale. Nu există nicio problemă în a bea apă răcoritoare cu petale de trandafir.
Recomandăm: Băuturi hidratante pentru combaterea durerilor de cap
Apă de mandarine și lavandă
Citricele au proprietăți relaxante, la fel și lavanda. În această apă veți adăuga bucăți de mandarină și flori proaspete de lavandă. Combinația de culori violet și portocaliu, pe lângă aromele dulci, va crea o băutură deosebită.
Fructele, plantele sau condimentele trebuie să fie întotdeauna bio pentru a preveni dizolvarea pesticidelor sau aditivilor în apă. Țineți cont de aceste sfaturi pentru a putea bea fără probleme apă în timpul zilei!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ana Maria Restrepo; Misael Cortés; Benjamín Rojano (2009). Determinación de la vida útil de fresa (Fragaria ananassa Duch) fortificada con vitamina E (Colombia). https://www.redalyc.org/pdf/496/49611945018.pdf
- Felipe de Lima Franzen; Mari Silvia Rodrigues de Oliveira; Henrique Fernando Lidório; Janine Farias Menegaes; Leadir Lucy Martins Fries (2019). Composición química de pétalos de flores de rosa, girasol y caléndula para su uso en la alimentación humana (Brasil). http://www.scielo.org.co/pdf/ccta/v20n1/0122-8706-ccta-20-01-00149.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.