Băuturi hidratante pentru combaterea durerilor de cap
 

Băuturi hidratante pentru combaterea durerilor de cap

Diareea poate duce la o pierdere excesivă de lichide care, dacă nu sunt înlocuite, ar putea duce la deshidratare și dureri de cap.
Băuturi hidratante pentru combaterea durerilor de cap

Ultima actualizare: 28 iulie, 2022

Știați că a fi bine hidratat ajută la combaterea durerilor de cap? Pe parcursul zilei, ardem multă energie și, dacă mâncăm prost și nu bem suficiente lichide, organismul suferă o decompensare.

Nu trebuie să facem exerciții fizice pentru a ne deshidrata. Uneori, stresul sau chiar menstruația pot cauza această problemă comună. Prin urmare, de multe ori, ajungem acasă cu clasica durere de cap. Vă invităm să descoperiți 3 băuturi hidratante pentru combaterea durerilor de cap!

De unde știm că suntem deshidratați?

 

Cuvântul deshidratare este adesea asociat cu un consum redus de lichide în timpul exercițiilor fizice, provocând oboseală și chiar leșin. Totuși, anxietatea sau stresul la locul de muncă, precum și unele boli, pot avea aceleași rezultate.

Nu e nevoie să alergăm. Simplul fapt de a nu avea grijă de noi pe tot parcursul zilei poate cauza această problemă. Deci, să vedem de ce simptome ar trebui să fim conștienți, conform Bibliotecii Naționale de Medicină din Statele Unite:

 • Piele uscată, fără elasticitate
 • Urină închisă la culoare
 • Cantitate redusă de urină
 • Gura uscată
 • Senzație de furnicături la nivelul picioarelor sau crampe musculare
 • Dificultăți de concentrare
 • Amețeli și dureri de cap

Este posibil ca, de mai multe ori, să fi observat mai multe sau toate aceste simptome. Prin urmare, împărtășim cu voi diferite băuturi hidratante care pot fi utile pentru a evita acest disconfort.

Fiți conștienți de faptul că, în cazurile severe, poate duce la scăderea tensiunii arteriale, febră, palpitații, incapacitatea de a plânge și de a dormi și dezorientare, potrivit datelor Societății Americane de Oncologie Clinică.

Apă pentru combaterea durerilor de cap

Băuturi hidratante pentru combaterea durerilor de cap

Un studiu publicat în Headache Magazine în 2004 a concluzionat că, în ciuda lipsei de literatură științifică pe această temă, ar exista o relație între lipsa de apă (sau deshidratare) și migrenă.

În plus, un studiu clinic din 2015 a stabilit că apa simplă ar ajuta la combaterea durerilor de cap. Deși datele nu au fost concludente, vă împărtășit câteva rețete pentru a pregăti băuturi hidratante și nutritive acasă.

1. Băutură cu grapefruit și ghimbir

Ingrediente

 • Sucul a două grapefruit-uri
 • Un pahar cu apă (250 ml)
 • 25 grame de ghimbir ras
 • 2 frunze de mentă proaspătă
 • 15 grame de bicarbonat de sodiu

Elaborare

Această băutură bogată combină nutrienții grapefruit-ului, cum ar fi vitamina C, carotenoizii și potasiul, cu proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale ghimbirului. Pe de altă parte, bicarbonatul de sodiu ajută la rehidratare, așa cum s-a observat în rezultatele unei investigații din 2014.

Trebuie doar să stoarceți sucul fructelor. Apoi, faceți o infuzie cu ghimbir și frunze de mentă cu paharul de apă. Amestecați totul. La final, strecurați băutura. Amestecați bine și îndulciți, dacă doriți, cu puțină miere.

2. Băutura hidratantă cu căpșuni și lămâie

Ingrediente

Elaborare

Un studiu din The Journal of Basic & Applied Zoology a sugerat că extractul de lămâie are proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei și ale altor boli inflamatorii. Poate fi o opțiune bună atunci când suferiți de dureri de cap.

Pentru a prepara acest suc, aduceți un pahar cu apă la punctul de fierbere. Adăugați căpșunile curățate și coaja de lămâie. Fierbeți totul 20 de minute. Apoi, scoateți cojile de lămâie și adăugați sucul.

Apoi, treceți această băutură prin blender. Căpșunile vor crea un smoothie răcoritor și sănătos. Adăugați niște cuburi de gheață și savurați!

3. Băutură hidratantă cu portocale și scorțișoară

 

Ingrediente

 • Sucul a două portocale și cojile lor
 • Un pahar cu apă (250 ml)
 • Un baton de scorțișoară
 • 20 grame de miere
 • Cuburi de gheață

Elaborare

Portocala oferă apă, vitamina C și carotenoizi ce se transformă în provitamina A. Scorțișoara, așa cum a fost dovedit de diferite studii, adaugă un efect antiinflamator. Același lucru este valabil și pentru miere, care prezintă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Stoarceți sucul celor două portocale. În continuare, fierbeți apa și adăugați cojile de portocală și batonul de scorțișoară. Fierbeți totul 20 de minute. Stingeți focul și așteptați aproximativ 10 minute.

Scoateți cojile de portocală și batonul de scorțișoară și adăugați sucul celor două portocale și mierea. Serviți băutura cu câteva cuburi de gheață.

Femeie care nu știe ce să facă pentru combaterea durerilor de cap

Hidratarea este esențială

Nu așteptați până când vă este sete pentru a bea apă. Cel mai bine este să aveți întotdeauna un pahar sau o sticlă de apă în apropiere și să beți în mod regulat pentru a evita deshidratarea.

Amintiți-vă că băutura voastră preferată ar trebui să fie întotdeauna apa, sucurile naturale sau smoothie-urile care oferă, pe lângă lichide, vitamine, minerale și alți nutrienți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.