Dieta Rosalíei și rutina de antrenament pentru a rămâne în formă
 

Dieta Rosalíei și rutina de antrenament pentru a rămâne în formă

Rosalía a publicat pe rețelele sale de socializare dieta și antrenamentul care o ajută să fie în formă. Ce face vedeta pentru a arăta fabulos?
Dieta Rosalíei și rutina de antrenament pentru a rămâne în formă
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 16 aprilie, 2023

A devenit cunoscută cu al doilea album: El mal querer. Faima mondială a apărut odată cu piesele de pe albumul Motomami. Pentru a susține turneele solicitante, Dieta Rosalíei și rutina sa de antrenament sunt adaptate pentru a-i oferi energie maximă.

Născută în Spania și în vârstă de 30 de ani, Rosalía este unul dintre artiștii apreciați ai momentului. Este solicitată la toate festivalurile din lume și are colaborări cu alți cântăreți de renume.

Cum face Rosalía pentru a se antrena și a-și respecta dieta în mijlocul agitației? Putem intui ceva după postările ei de pe Instagram (@rosalia.vt și @holamotomami).

Rutina de antrenament a Rosalíei

Rosalía s-a alăturat valului de vedete care practică sportul la modă: boxul. Cântăreața practică și spinningul și se bucură de provocările în aer liber în contextul unor discipline mai extreme, precum snowboardingul.

Box

În câțiva ani, acest mod de antrenament a devenit viral și este prezent în sălile de sport din întreaga lume. Boxul de acest tip nu impune confruntarea cu o altă persoană, ci cu un sac special.

Boxul este o combinație foarte interesantă de exerciții aerobice și anaerobice. Există hipertrofie musculară la lovitura cu pumnul și sunt arse multe calorii.

Beneficiile boxului pentru sănătate sunt din ce în ce mai studiate. Fără a vorbi despre celebrități sau motive estetice, oamenii de știință au descoperit aplicații foarte utile. La pacienții cu boala Parkinson, studiile de caz par să indice că boxul îmbunătățește viteza mintală. În plus, la copii, includerea unor principii ale sporturilor de luptă în educația fizică este apreciată ca o alternativă pozitivă de dezvoltare.

Antrenamentul Rosaliei pentru a fi în formă
Boxul fără contact oferă beneficiile tipice disciplinei, fără riscurile loviturilor de pumn.

Spinning

Fotografiile de pe rețelele sociale ale Rosalíei promovează spinningul ca modalitate de tonifiere a picioarelor. Spinningul arde multe calorii și întărește membrele inferioare. Nu există o singură modalitate de a-l practica. De fapt, există până la patru variante:

  1. Urcat pe munte: acest tip este folosit de bicicliștii care adoră traseele montane. Pentru antrenamentul acasă, se folosesc biciclete statice care au opțiunea de a regla diferența de nivel. Este ca și cum ați pedala pe un deal, dar în interior.
  2. HIIT: antrenamentul cu intervale de mare intensitate se poate face pe o bicicletă staționară. Pedalați la aproape 95% din capacitatea maximă a corpului pentru câteva secunde.
  3. Capacitate aerobă mare: este o combinație a celor două tipuri anterioare. Este nevoie de un antrenor pentru îndrumare și pentru a nu depăși limita sănătoasă.
  4. Recuperare: este cea mai simplă formă de spinning. Pedalați la 50-60% din capacitatea maximă.

Potrivit unei recenzii din 2019, programele de spinning ajută la reducerea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea concentrației de colesterol din sânge, la scăderea în greutate și la creșterea capacității respiratorii.

Snowboarding

Iubitorii sporturilor de iarnă iubesc senzațiile unice. Un studiu cu practicanți ai sporturilor pe zăpadă a dezvăluit faptul că snowboarderii tind să caute aventura și riscă mai mult decât schiorii tradiționali. Este acesta cazul Rosalíei, care a inclus acest sport în rutina ei de antrenament?

Nu știm ce simte cântăreața, dar efortul fizic este intens. Snowboardigul necesită o combinație de echilibru și forță. Se estimează că, la fiecare 1000 de zile de practică, este posibil să te rănești de aproximativ două ori. Creierul trebuie să fie atent aproape tot timpul. Șansele de accidentare sunt mari.

Dieta Rosalíei și suplimentele pe care la ia

Dieta Rosaliei include shake-uri proteice
Suplimentele proteice pot spori realizările la sală, dar trebuie să fie întotdeauna folosite conform instrucțiunilor unui profesionist în domeniu.

Câteva fotografii de pe Instagramul Rosalíei o arată mâncând dulciuri. Nu vă lăsați păcăliți, deoarece acestea sunt postări făcute în glumă. Rutina de antrenament a Rosalíei și a altor celebrități nu este completă fără un ghid nutrițional serios.

Cântăreața consumă proteine din zer. În prezent, acest supliment este considerat cel mai bun pentru sportivi. Este bogat în aminoacizi esențiali pentru creșterea musculară.

Conform unui studiu științific din 2020, suplimentarea adecvată cu această proteină generează următoarele:

  • Creșterea dimensiunii mușchilor antrenați
  • Creșterea rezistenței și a forței fibrelor musculare

Desigur, dieta și antrenamentul Rosalíei sunt ghidate de profesioniști. În cazul în care doriți să folosiți suplimente sau să faceți exerciții pentru tonificare sau slăbire, cel mai bine este să faceți aceste lucruri cu ajutorul instructorilor, nutriționiștilor și medicilor.

Imaginea principală este oferită de Reuters.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Chavarrias, M., Carlos-Vivas, J., Collado-Mateo, D., & Pérez-Gómez, J. (2019). Health benefits of indoor cycling: A systematic review. Medicina55(8), 452. https://www.mdpi.com/1648-9144/55/8/452
  • Dickson, T. J., & Terwiel, F. A. (2021). Injury trends in alpine skiing and a snowboarding over the decade 2008–09 to 2017–18. Journal of science and medicine in sport24(10), 1055-1060. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1440244020308434
  • Kopp, M., Wolf, M., Ruedl, G., & Burtscher, M. (2016). Differences in sensation seeking between alpine skiers, snowboarders and ski tourers. Journal of sports science & medicine15(1), 11. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4763828/
  • Santurio, J. I. M. (2017). Las artes marciales y deportes de combate en educación física. Una mirada hacia el kickboxing educativo. EmásF: revista digital de educación física, (48), 108-119. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=6121669
  • Sobral, C., Gomes, D., Silva, M., Martins, P., & Baltazar, A. (2020). Whey protein supplementation in muscle hypertrophy. European Journal of Public Health30. https://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&profile=ehost&scope=site&authtype=crawler&jrnl=11011262&AN=144302441&h=Lk2aq0%2FDzDdXeCF3HvZpx%2BYd7KqsO74cgG8DBsjA4nEYGKQXTFCbb1XeOlNJPRaXHItXBfk7eS7UAtA3oi94JA%3D%3D&crl=c
  • Suarez, I., González, F., Monroy-Gómez, J., & Bonilla-Vargas, K. J. (2021). Efectos de un programa de entrenamiento de boxeo en las funciones ejecutivas de una persona con enfermedad de Parkinson prematura. Salud (i) Ciencia24(5), 259-266. http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1667-89902021000100259

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.