Rutină de exerciții pentru slăbire rapidă
 

Rutină de exerciții pentru slăbire rapidă

Dacă scopul nostru este să slăbim, trebuie să ne concentrăm asupra exercițiilor cardiovasculare. Putem începe cu câteva minute pe zi și crește durata antrenamentului pe măsură ce câștigăm rezistență.
Rutină de exerciții pentru slăbire rapidă
Carlos Fabián Avila

Scris și verificat de medicul Carlos Fabián Avila.

Ultima actualizare: 16 februarie, 2022

Dacă vrem să eliminăm grăsimea dintr-o anumită zonă a corpului, trebuie să căutăm o serie de exerciții pentru slăbire rapidă, deoarece dieta poate să nu fie suficientă. Aflați în acest articol ce fel de exerciții vă pot ajuta să ardeți grăsimea, mai ales de pe coapse și gambe.

Pierdere în greutate prin sport

Femeie care face exerciții pentru slăbire rapidă

 

Avantajul pierderii în greutate prin sport este că vom putea reduce grăsimea în timp ce tonificăm mușchii. În acest fel, picioarele noastre vor arăta zvelte și ferme.

Urmând cure de slăbire și ducând o viață sedentară, pierdem grăsime, dar mușchii pot deveni moi. Prin urmare, cel mai recomandat și eficient lucru este să adoptăm o dietă echilibrată însoțită de sportul adecvat.

Cardio sau tonifiere?

Atunci când alegem tipul de exerciții pe care urmează să-l facem, trebuie să ținem cont de obiective.

  • Dacă avem picioare subțiri și dorim să le întărim, ne vom concentra pe activități de rezistență cu greutăți sau benzi elastice.
  • Pe de altă parte, dacă vrem să slăbim la nivelul picioarelor, vom opta pentru exerciții cardiovasculare.

Antrenamentul cardio sau aerobic activează inima și plămânii și sporește transpirația, arderea grăsimilor și consumul caloric.

Rutină de exerciții pentru slăbire rapidă

În continuare, vă propunem diferite exerciții aerobice care facilitează pierderea de grăsime, mai ales la nivelul picioarelor. Le putem alege pe cele care ne plac cel mai mult sau le putem combina, deoarece toate sunt eficiente. În câteva săptămâni, vom observa rezultatele.

1. Dans

Rutină de exerciții pentru slăbire rapidă în sală

 

Iubitorii de dans nu trebuie să se chinuie pentru a găsi un exercițiu bun pentru a pierde în greutate la nivelul picioarelor. Dacă mergem la ședințe de dans de trei ori pe săptămână, pe lângă faptul că ne distram, putem reduce grăsimea care se acumulează în special pe talie, coapse și gambe.

Există multe tipuri de dans: dans de societate, aerobic, zumba, samba, dans din buric, etc. Putem găsi chiar și dansuri care sunt combinate cu artele marțiale, înot și alte discipline. Important este să găsim tipul care ne place cel mai mult.

2. Săritul corzii

Pe lângă faptul că este distractiv, poți arde un număr mare de calorii într-un timp foarte scurt. În plus, acest exercițiu ne ajută să dezvoltăm o bună coordonare și echilibru și să combatem stresul.  10 minute de sărituri echivalează cu alergarea timp de o jumătate de oră.

Acest exercițiu ne ajută să lucrăm majoritatea mușchilor corpului, motiv pentru care este o opțiune bună cel puțin o dată pe săptămână. Putem începe cu 1 minut de sărituri și 1 minut de odihnă, alternând seriile timp de 10 minute.

3. Alergare

Alergatul în parc cu cățelul

 

Puteți alerga în parc, pe stradă sau în sală, pe banda de alergare. Puteți exersa și pe plajă. Alergatul este foarte sănătos. Cu toate acestea, este important să aveți o postură bună, să vă întindeți pentru a evita leziunile și să respirați corect.

4. Minitramp

Minitrampul este o trambulină individuală la modă în multe săli de sport. Ne permite să facem diferite tipuri de exerciții și dansuri. Este distractivă, ne permite să ardem foarte multe calorii și previne leziunile articulațiilor.

  • Putem exersa în sala de sport sau acasă, deoarece trambulina este ieftină.
  • Este suficient să punem muzica preferată și să petrecem 5, 10 sau 15 minute pe zi sărind. Vom începe să transpiram din prima clipă.

5. Urcatul scărilor

Urcatul treptelor în aer liber

 

Pentru cei care nu au timp să meargă la sală sau nu le place, urcatul scărilor poate fi o alternativă pentru a arde calorii. Totuși, trebuie să ne dedicăm cel puțin 15 minute pe zi acestui proces.

Putem combina exercițiile de urcare și coborâre, deoarece folosim diferiți mușchi ai corpului pentru fiecare acțiune. Desigur, trebuie să evităm încălțămintea nepotrivită.

Notă finală

Aceste 5 exerciții sunt ideale pentru pierderea în greutate, deoarece combină tonifierea cu exercițiile aerobice. Cu toate acestea, începeți treptat, până când obțineți o oarecare rezistență. Și, ca întotdeauna, în caz de disconfort sau durere, se recomandă o vizită la medic.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Bishop, D. (2003). Warm up II: Performance changes following active warm up and how to structure the warm up. Sports Medicine.
  • Cantieri, F. P., Gomes de Barros, M. V., Aires de Arruda, G., Gome, A. C., & Marques Aranha, Á. C. (2019). Metodología de entrenamiento aeróbico utilizado por profesionales de fitness. Cuerpo, Cultura y Movimiento9(1), 55–77.
  • Gray, S. C., Devito, G., & Nimmo, M. A. (2002). Effect of active warm-up on metabolism prior to and during intense dynamic exercise. Medicine and Science in Sports and Exercise34(12), 2091–2096.
  • Noonan, T. J., & Garrett Jr, W. E. (1999). Muscle strain injury: diagnosis and treatment. The Journal of the American Academy of Orthopaedic Surgeons7(4), 262–269.
  • Safran, M. R., Seaber, A. V., & Garrett, W. E. (1989). Warm-Up and Muscular Injury Prevention An Update. Sports Medicine.
  • Willis, L. H., Slentz, C. A., Bateman, L. A., Shields, A. T., Piner, L. W., Bales, C. W., … Kraus, W. E. (2012). Effects of aerobic and/or resistance training on body mass and fat mass in overweight or obese adults. Journal of Applied Physiology113(12), 1831–1837.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.